Πάγος: Έτσι θα τον απομακρύνετε πιο εύκολα από τα τζάμια του αυτοκινήτου

Τα παράθυρα και το παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους από τον πάγο θα πρέπει να καθαρίσουν οι οδηγοί, έπειτα από μια έντονη χιονόπτωση, όπως αυτή που έφερε η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”.

Το ξύσιμο του πάγου το πρωί ή ύστερα από 1 ημέρα που έχει χιονίσει είναι μια απαραίτητη εργασία που  θα πρέπει να κάνει ο οδηγός. Δεν είναι μόνο άβολη, αλλά και χρονοβόρα. Είναι σημαντικό ο οδηγός του ΙΧ να επιλέξει τη σωστή ξύστρα πάγου και να την έχει έτοιμη την κατάλληλη στιγμή. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μεταλλική ξύστρα ή κάποια άλλο μεταλλικό αντικείμενο, γιατί αυτό μπορεί εύκολα να γρατζουνίσει το παρμπρίζ ή να βγάλει το χρώμα σε περίπτωση που ο οδηγός το χρησιμοποιήσει για να απομακρύνει τον πάγο από άλλα μέρη του αυτοκινήτου. Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι μια πλαστική ξύστρα πάγου που έχει πριονωτή άκρη για την αφαίρεση των στρωμάτων πάγου και λεία άκρη για την απόξεσή του.

Μια βούρτσα χιονιού είναι ιδανική επιλογή, για να απομακρύνει ο πολίτης τον πάγο και το χιόνι. Η πινακίδα κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι ευανάγνωστη και χωρίς πάγο ή χιόνι. Εάν δεν έχετε ξύστρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί θήκη CD ή πιστωτική κάρτα γιατί μπορεί να γρατζουνιστούν τα παράθυρα.

Οι οδηγοί των ΙΧ δεν θα πρέπει να ξεπαγώσουν  τα παράθυρα του οχήματος με ζεστό νερό. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί συχνά ρωγμές καταπόνησης στο παρμπρίζ. Το χλιαρό ή κρύο νερό δεν είναι καλή ιδέα, καθώς θα ξεπαγώσει για λίγο τον πάγο, αλλά θα παγώσει ξανά αμέσως όταν η θερμοκρασία στο περιβάλλον είναι πολύ χαμηλή. Το στρώμα του πάγου που θα δημιουργηθεί θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να απομακρυνθεί.

Μείγματα αλκοόλης και άλλων χημικών ουσιών που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο ως σπρέι, μπορεί να δώσουν λύσεις στην απομάκρυνση του πάγου. Μόλις ψεκαστεί ο πάγος στο τζάμι, αυτός λιώνει άμεσα και χωρίς κόπο.

Οι υαλοκαθαριστήρες τις περισσότερες φορές έχουν κολλήσει στο παρμπρίζ.

Δεν πρέπει οι ιδιοκτήτες των ΙΧ να επιχειρήσουν να τους  ανασηκώσουν βίαια, γιατί αυτό θα τους χαλάσει και θα θέλουν άμεσα αλλαγή. Υπάρχουν στην αγορά ξύστρες πάγου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τον καθαρισμό των υαλοκαθαριστήρων. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λιώσει ο πάγος και μετά να τους θέσουμε σε λειτουργία. Ένα αντιψυκτικό παρμπρίζ είναι ακόμη πιο σημαντικό. Ο πάγος λιώνει γρήγορα, όταν οι υαλοκαθαριστήρες έρχονται σε επαφή με το υγρό.

Φυσικά εάν οι οδηγοί ΙΧ έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή  τους , μπορούν να βάλουν σε λειτουργία τον κινητήρα, κατόπιν το καλοριφέρ με το ζεστό αέρα και να περιμένουν σταδιακά να λιώσει ο πάγος στο παρμπρίζ μόλις ζεσταθούν η καμπίνα και τα τζάμια.

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή της ημικουκούλας, η οποία εφαρμόζεται αποκλειστικά στο παρμπρίζ και ασφαλίζεται στις πόρτες. Αυτό αποτρέπει μια σειρά από προβλήματα. Δεν  θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν  εφημερίδες για να καλύψουν το παρμπρίζ, γιατί παγώνουν και είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ