Παγκράτι: Η απάντηση της Διευθύντριας του 13ου Λυκείου για την κατάληψη και την τηλεκπαίδευση

Παρέμβαση έκανε η Διευθύντρια του 13ου Λυκείου στο Παγκράτι διαψεύδοντας την καταγγελία και τους ισχυρισμούς μητέρας μαθητή ότι η ίδια εμπόδιζε την είσοδο των μαθητών στο σχολείο, ενώ διευκρίνισε γιατί τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, κάτι το οποίο είναι απολύτως νόμιμο.

Σε επικοινωνία της με το enikos.gr, η Διευθύντρια του 13ου Λυκείου τονίζει ότι «το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Δέκα με δεκαπέντε παιδιά ήταν έξω από το κτίριο και έκαναν κατάληψη, μην επιτρέποντας επί της ουσίας την είσοδο στο σχολείο».

Η ίδια υποστηρίζει ότι «περίπου στις 8 π.μ. άκουσα μια κυρία (σ.σ. τη μητέρα του μαθητή) να φωνάζει και να λέει στα παιδιά ότι δεν κάνουν σωστά την κατάληψη και να την κάνουν πιο οργανωμένα». Προσθέτει μάλιστα ότι «η κυρία ήταν οργισμένη, σε έξαλλη κατάσταση, προσπαθούσε να μπει στο σχολείο και παρότρυνε τα παιδιά να μπουν μέσα στις αίθουσες».

Όπως υποστηρίζει η Διευθύντρια «τα παιδιά μου είπαν ότι δεν συμφωνούν με τα λόγια και τις κινήσεις της συγκεκριμένης κυρίας και ότι τη Δευτέρα θα αποφασίσουν εάν θα συνεχιστεί η όχι η κατάληψη. Εγώ δεν τα πιέζω. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν».

“Νόμιμη η τηλεκπαίδευση”

Όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση και τις φωνές της μητέρας του μαθητή για ποιον λόγο γίνεται εξ αποστάσεως το μάθημα, η Διευθύντρια του 13ου Λυκείου υπογραμμίζει ότι είναι καθ΄ όλα νόμιμη ως προς τη διαδικασία.

Και αυτό καθώς όπως επισημαίνει «βάσει της υπουργικής απόφασης με αριθμό 111525/ΓΔ4 της 9/9/2021 για την «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2021 -2022» στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες».

Η διευθύντρια του συγκεκριμένου Λυκείου τέλος τονίζει ότι για τη λειτουργία του σχολείου ενημερώνεται καθημερινά και η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ενημερωμένη και για την κατάληψη και για την τηλεκπαίδευση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ