Ουρανούπολη: Έντονη διαμαρτυρία των γονέων του δημοτικού σχολείου – ΦΩΤΟ

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία των γονέων του Δημοτικού σχολείου στην Ουρανούπολη για την υποβάθμιση του δημοτικού τους σχολείου.

Μάλιστα δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε την Τετάρτη στο σχολείο.

Η ανακοίνωση των γονέων του Δημοτικού σχολείου στην Ουρανούπολη

Οι γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Ουρανούπολης, εκφράζουμε την αντίθεση μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την υποβάθμιση του σχολείου μας σε 4θεσιο, και ζητάμε την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Με θλίψη διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων, οι οποίες παράλληλα με τη δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο και την ανάγκη για μάθηση ελλιπή.

Ειδικότερα το σχολείο μας, κατά πρώτον ανήκει σε παραμεθόριο περιοχή, με ότι συνεπάγεται αυτό, και κατά δεύτερον πολλοί από τους μαθητές είναι αλλοδαποί. Οι δυσκολίες που προκύπτουν από αυτό είναι τεράστιες και στην περίπτωση συγχώνευσης τάξεων γιγαντώνονται με αποτέλεσμα το δικαίωμα στην μόρφωση να εξαθλιώνεται. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Οι παραμεθόριες περιοχές πρέπει να ενισχύονται και να στηρίζονται από όλους και όχι να τιμωρούνται σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, δεν μπορεί με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται τα σχολεία μεγάλων πόλεων να κρίνονται αντίστοιχα των χωριών μας.

Θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των παιδιών μας και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά  προβλήματα στην περιοχή μας τόσο τώρα όσο και τις επόμενες χρονιές ,σήμερα 13 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δεν επιτρέψαμε στα παιδιά μας να μπουν στις σχολικές αίθουσες και να γίνουν μαθήματα.

Πήραμε προφορική διαβεβαίωση ότι η απόφαση του υπουργείου δεν θα ισχύσει. Αναμένουμε και εγγράφως απάντηση με τις προθέσεις σας σχετικά με το φλέγων αυτό θέμα. Αύριο τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο. Δηλώνουμε ωστόσο κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που επαναφέρουν αυτή την κατάπτυστη απόφαση θα μας βρουν και πάλι απέναντι τους. Η σωστή μόρφωση, μαζί με την υγεία,  είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το στερήσει από τα παιδιά μας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.