Οσφυαλγία. Πού οφείλεται ο έντονος πόνος στην πλάτη;

Οσφυαλγία. Πού οφείλεται ο έντονος πόνος στην πλάτη;

 

 

Ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, η οσφυαλγία, είναι μία πάθηση που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών δυσκολεύοντας τη καθημερινότητά τους. Ποιο είναι, όμως, οι παράγοντες που οδηγούν στην κατάσταση αυτή και τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε;

Τι είναι η οσφυαλγία;

Η οσφυαλγία είναι ο έντονος πόνος χαμηλά στην πλάτη και είναι ένα πρόβλημα που όλοι σχεδόν θα αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το κάτω μέρος της πλάτης ονομάζεται οσφυϊκή περιοχή και ο πόνος στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει τόσο δυνατός ώστε να σας εμποδίσει ακόμη και να εργαστείτε.

Με ποια συμπτώματα εμφανίζεται η οσφυαλγία;

Τα συμπτώματα ξεκινούν από έναν μαλακό πόνο και φτάνουν μέχρι τον «σφάχτη». Ο πόνος μπορεί να είναι τόσο έντονος που να δυσκολεύεστε να σταθείτε όρθιοι. Αν ο πόνος αυτός διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες, θεωρείται χρόνιος. Εάν δεν βλέπετε βελτίωση μέσα σε 72 ώρες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι πρέπει να ζητήσετε αμέσως τη βοήθεια ενός γιατρού είναι αν ο πόνος στην πλάτη σας συνδυάζεται με προβλήματα στο  έντερο ή στην ουροδόχο κύστη, με αδυναμία στα πόδια, με πυρετός και πόνος κατά τον βήχα ή την ούρηση.

 

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ