Ωρωπός: Συνελήφθησαν έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στην Αθήνα και τον Ωρωπό εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση κατά την οποία συνέλαβαν έξι μέλη της σπείρας, την Τετάρτη (24/5).

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε δύο 27χρονους, έναν 28χρονο, δύο 30χρονους και μία 28χρονη γυναίκα, που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η πιστοποίηση της δράσης της συμμορίας και εξακριβώθηκε και ο ρόλος καθενός από τα μέλη του κυκλώματος.

Ποιος ήταν ο ρόλος κάθε μέλους του κυκλώματος

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

-Ο 27χρονος ήταν οργανωτής, υπεύθυνος για την ανεύρεση των προμηθευτών, την παραλαβή και τη διαχείριση των κερδών και τη διακίνηση των ναρκωτικών. Παρείχε κατευθυντήριες γραμμές στα υπόλοιπα μέλη,
-Ο 28χρονος, ο 30χρονος και ο άλλος 27χρονος συμμετείχαν στη διαδικασία της διακίνησης των ναρκωτικών, διαμοιράζοντας τις περιοχές που δραστηριοποιούνταν,
-Η 28χρονη είχε αναλάβει την μεταφορά του αρχηγικού μέλους και του άλλου 30χρονου στην αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών σε χώρο απόκρυψης (καβάτζα).

Τι εντοπίστηκε σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στις περιοχές του Ωρωπού, της Πετρούπολης, του Αιγάλεω, της Αθήνας και της Αγίας Βαρβάρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-κοκαΐνη 22,9 γραμμαρίων,
-ακατέργαστη κάνναβη 3 κιλών και 752,5 γραμμαρίων,
-κατεργασμένη κάνναβη (χασισέλαιο) 11 γραμμαρίων,
-3 ηλεκτρονικές συσκευές ακριβείας,
-πλήθος νάιλον συσκευασιών για επιμερισμό ναρκωτικών και ρολό μεμβράνης,
-5 φυσίγγια,
-το χρηματικό ποσό των 1.340 ευρώ και
-3 αυτοκίνητα

Επιπλέον, κατασχέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ