Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Μαραθώνα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ριζάρι στον Μαραθώνα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14.43 σε χαμηλή βλάστηση στην Απόλλωνος και Ολυμπιονικών. Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 Γάλλων πυροσβεστών με 4 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, οι πολίτες των οικισμών Παλιούρι και Ριζάρη έλαβαν μήνυμα από το 112 με εντολή να απομακρυνθούν προς παραλία και κέντρο Μαραθώνα. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Παλιούρι & Ριζάρη απομακρυνθείτε προς παραλία και κέντρο Μαραθώνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Δήμαρχος Μαραθώνα: Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό έλεγχο

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η κινητοποίηση και επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση και αποφασιστική κι έτσι αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Όμως, στην περιοχή πνέουν άνεμοι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και γι’ αυτό οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν.

«Ελέγχεται αυτή τη στιγμή η φωτιά», δήλωσε ο κ. Τσίρκας και συνέχισε: «Είναι σε χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν σπίτια πολύ κοντά κι έτσι έπρεπε να σταλθεί το μήνυμα. Ευτυχώς η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση κι έτσι κατάφεραν τα ελικόπτερα και οι επίγειες δυνάμεις να τη θέσουν υπό έλεγχο. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε μάλλον θα τη σβήσουμε, ωστόσο λόγω των ανέμων ο κίνδυνος για αναζωπύρωση δεν έχει περάσει και θέλει προσοχή».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά:

Φωτιά στον Μαραθώνα Φωτιά στον Μαραθώνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ