Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών: «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί η τραγωδία στα Τέμπη»

Θέμα χρόνου ήταν η τραγωδία στα Τέμπη εξαιτίας της ελλιπούς κατάρτισης του προσωπικού, σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε μιλώντας στον κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών.

«Ζητούσαμε επικοινωνία από το 2010, αλλά επικοινωνήσαμε με την ελληνική κυβέρνηση δια του υφυπουργού Μεταφορών το 2016 ή 2017 αλλά και με τον υπουργό. Μάθαμε ότι δεν έκαναν τίποτα, τα προβλήματα παρέμεναν ίδια», υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE).

«Είχαμε πληροφορηθεί πριν από το δυστύχημα ότι τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Προβλήματα στην υποδομή, στα ανταλλακτικά, προβλήματα κατάρτισης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

 

Η επιστολή στην Κομισιόν

«Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος στην μοιραία του κατάντια υποβαθμίστηκε από όλους όσοι είχαν την ευθύνη του. Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του σιδηροδρόμου ήταν μια τροποποίηση σε νόμο του 2011 που πλέον δεν επέβαλε ως υποχρεωτικά το πτυχίο γυμνασίου ή την επαρκή γνώση ελληνικών, ώστε κάποιος να λάβει άδεια μηχανοδηγού», καταγγέλλει η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν σε επιστολή που εστάλη.

Η επιστολή απεστάλη στις 22 Αυγούστου 2022 στην Κομισιόν και την υπογράφει ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE).

 

Επιστολή

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ