Ομόνοια: Αιχμές από Κούγια για την υπόθεση της 19χρονης και τους δύο αστυνομικούς

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η μη προφυλάκιση των δύο αστυνομικών, τους οποίους κατήγγειλε 19χρονη για τον βιασμό της, μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας. Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στο πολιτικό πεδίο.  Για το θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο αστυνομικών.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, τους δύο αστυνομικούς, τους αντιμετώπισαν «ο αυστηρότερος εισαγγελέας» και ένας από τους πιο αξιόλογους ανακριτές. Ο γνωστός δικηγόρος δεν θέλησε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της 19χρονης, για την οποία είπε προ ημερών ότι «εκπλήρωσε μια φαντασίωσή της», σημειώνοντας πάντως ότι όποιος διαβάσει την δικογραφία, θα πει το ίδιο πράγμα.

«Τι νομίζετε; Ότι ξαφνικά οι δικαστές βλέπουν βιαστές και τους αφήνουν ελεύθερους; Όσες υποθέσεις βιασμών είχα τα 45 χρόνια της δικηγορίας μου, έχουν προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια. Και εγώ και οι συνάδελφοί μου είμαστε στα δικαστήρια για να βοηθάμε τους δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις. Και δεν είμαστε απατεώνες δικηγόροι. Στεναχωριέμαι, συμπάσχουμε με τους δικαστές. Είναι ανυπόφορη η κατάσταση», είπε ο Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για πολιτική εκμετάλλευση.

Σχολιάζοντας δηκτικά τις «πολιτικές παρεμβάσεις» για υποθέσεις που χειρίζεται η Δικαιοσύνη, ο Αλέξης Κούγιας είπε «δεν πρέπει να λεγόμαστε ποινικολόγοι, πρέπει να λεγόμαστε πολιτικοποινικολόγοι. Μεταφέρεται κάθε ποινική υπόθεση αυτομάτως στην Βουλή. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί που το κάνουν, δεν γνωρίζουν τη δικογραφία, αγνοούν την Δικαιοσύνη, αγνοούν τους δικαστές, αγνοούν τους εισαγγελείς, βγαίνουν στην τηλεόραση, ακόμη και σοβαροί πολιτικοί, και κάνουν κρίση πάνω σε δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι αντισυνταγματικό».

«Δεν μπορεί κάθε φορά που κάτι δεν σου αρέσει, να βγαίνεις και να ξεσηκώνεις την Νεολαία σου, να έρχονται πολιτικοί και να κρίνουν δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Σε λίγο καιρό θα είμαι 50 χρόνια δικηγόρος. Δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά αυτό», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώπιος Ενωπίω: Ο Αλέξης Κούγιας καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 00:30, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός ποινικολόγος αφηγείται πώς επέλεξε τη Νομική, αφήνοντας  πίσω το όνειρό του να παίξει ποδόσφαιρο.

Το σοβαρό ατύχημα που παρ’ ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή  και η μάχη με τον καρκίνο. Η υπόθεση Πισπιρίγκου και οι άλλες μεγάλες δίκες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. Οι απαντήσεις του στα σχόλια για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

ΑΤ Ομόνοιας: αντιδράσεις για την μη προφυλάκιση των αστυνομικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ