Όλυμπος: ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη που βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα

Νεκρός ανασύρθηκε ο ορειβάτης που είχε εντοπιστεί τα Χριστούγεννα στον Όλυμπο, έπειτα από πολύωρη επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του πάγου και της ιδιομορφίας της περιοχής, που είναι δύσβατη. Με τη βοήθεια του ελικοπτέρου οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη και στη συνέχεια μπόρεσαν να τον τοποθετήσουν σε ειδικό καλάθι και να τον ανεβάσουν στο ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορειβάτης ανασύρθηκε από βάθος 400 μέτρων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν διασώστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο Super Puma.

Το Super Puma πήρε τον άνδρα και τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση ανάσυρσής του


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 41χρονο από την Αθήνα, έμπειρο ορειβάτη, όπως ήταν και ο φίλος του. Γύρω στη μία το μεσημέρι, οι δύο άνδρες ήταν πολύ κοντά στο να κατακτήσουν την κορυφή του Μύτικα, όταν ο 41χρονος γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων. Ο φίλος του προσπάθησε να τον προσεγγίσει και κάποια στιγμή τον εντόπισε από απόσταση και συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική, τις ειδικές ομάδες της ΕΜΑΚ και εθελοντών διασωστών προκειμένου να ανασυρθεί.

Αυτό που μένει να διερευνηθεί είναι εάν ο άτυχος ορειβάτης έχασε τη ζωή του από την πτώση ή εάν πέθανε από το κρύο. Αυτό θα διακριβωθεί από τη νεκροψία -νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Ο 41χρονος ανήκε στον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας, και στο παρελθόν είχε ανέβει σε ύψος 5.642 μέτρων στην οροσειρά του Καυκάσου, σηκώνοντας την σημαία του Συλλόγου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ