Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής (8/3) το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Από νωρίς το πρωί σήμερα φοιτητές και φοιτήτριες φοιτητικών συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή όπου παρέμειναν μέχρι τις 20.30 το βράδυ, με βασικά τους αιτήματα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (φοιτητικές εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (8/3) ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για εννέα πολίτες και επτά αστυνομικούς.

Μετά τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και δείχνουν σκηνές βίας κατά των διαδηλωτών από τα σημερινά επεισόδια, αλλά και τις μαρτυρίες που είδαν το φως, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε τη διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης.
 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ