Ολοκληρώθηκε το 33ο Ετήσιο Συνέδριο «Leadership 100»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 33ο Ετήσιο Συνέδριο «Leadership 100», στην πόλη Naples της Φλόριντα. Ένα συνέδριο που τίμησε την 40η επέτειο του Οργανισμού «Leadership 100» υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

O Πρόεδρος του Οργανισμού κύριος Δημήτριος Γ. Λογοθέτης δήλωσε ενθουσιασμένος για αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση αλλά και την δημιουργία μιας μοναδικής έκθεσης με τίτλο «Leadership 100, 1984 έως 2024, 40 χρόνια φιλανθρωπικής υπηρεσίας». Μια έκθεση που μπορεί κανείς να επισκεφθεί έως τον Μάιο του 2024 στο Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του συνεδρίου, ο διάκονος Μάρεκ Σιμόν, εκτελεστικός διευθυντής, η Μαρία Τσάρνας και ο Κρις Κοντομάρης, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας (OCF), ο στρατηγός Ανδρέας Πόππας, διοικητής της Διοίκησης Στρατού των ΗΠΑ, ο Δρ. Θεόδωρος Τέκνος, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου UH Seidman και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Κλίβελαντ, ο Δρ. Λεωνίδας Πλατανιάς, διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, και η Matina Kolokotronis, Chief Operating Officer, Sacramento Kings.

Ξεχωριστής σημασίας υπήρξε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου που μετέδωσε το μήνυμα της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης αλλά και της ενότητας για όλους τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο επιτυχημένο αυτό συνέδριο, έδωσε το παρών και η Ευγενία Μανωλίδου, διευθύντρια της Σχολής Αρχαίων Ελληνικών «Ελληνική Αγωγή», η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο των Αρχαίων Ελληνικών ως μια γλώσσα σύγχρονη, ζωντανή και διαχρονική, μια γλώσσα που ακόμη και σήμερα μπορεί και ενώνει τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης. Παρουσίασε συνοπτικά τo έργο της «Ελληνικής Αγωγής» στην Αθήνα, καθώς επίσης και το όραμά της να ξεκινήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα παιδιά από μικρή ηλικία. Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου τη χειροκρότησαν θερμά εκφράζοντας τη βεβαιότητα, πως σήμερα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να μείνει ζωντανή όχι μόνο η γλώσσα των προγόνων μας αλλά και το ήθος και το φρόνημα ολόκληρου του Ελληνικού λαού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι σύνεδροι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο συνέδριο του χρόνου.

Δείτε την ομιλία της Ευγενίας Μανωλίδου:

O Jim Logothetis, Chairman του Leadership 100.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Jim Logothetis, Chairman του Leadership 100.
Ο Μητροπολίτης Σάββας του Pittsburgh με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.
O John Calamos
Ο Mike Manatos
O Dr. Theodoros Teknos
Ευγενία Μανωλίδου
H Ευγενία Μανωλίδου
Ο Στρατηγός Andrew Poppas, ο Jim Logothetis, η Ευγενία Μανωλίδου και η Μαριάνθη Λογοθέτη.
Ο Στρατηγός Andrew Poppas
Ο Δρ. Λεωνίδας Πλατανιάς
Η Paulette Poulos
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Δρ. Λεωνίδας Πλατανιάς, ο Jim Logothetis, η Paulette Poulos.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ