Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η συγκινητική έναρξη με τα παιδιά που απήγγειλαν Δελφικά Παραγγέλματα

Μια συγκινητική έναρξη πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, όπου παιδάκια απήγγειλαν Δελφικά Παραγγέλματα.

Οι μικροί μαθητές της “Ελληνικής Αγωγής” απήγγειλαν κάποια από τα πιο γνωστά Δελφικά Παραγγέλματα και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Με τη συμμετοχή 780 προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο άρχισαν χθες οι εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «New Realities». Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί  το Σάββατο, 9 Απριλίου.

Στις πολυάριθμες συζητήσεις του Φόρουμ θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και  της Βουλγαρίας Kiril Petkov, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Zoran Tegeltija, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti,  καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Carl Bildt και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair.

Άλλα σημαίνοντα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στους Δελφούς είναι ο Valdis Dombrovskis, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, Johannes Hahn, Επίτροπος Δημοσιονομικών της Ε.Ε., η  Kadri Simson, Επίτροπος για την Ενέργεια, καθώς και ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Στους διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται, η Tatiana Valovaya, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Mathias Cormann, Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΑ, ο  Ulrik Vestergaard Knudsen, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, η Odile Renaud-Basso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, o Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Gabriel Makhlouf  Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, ο  Κωνσταντίνος Ηροδότου, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ο Martin Wolf,  Επικεφαλής Οικονομικός Σχολιαστής των Financial Times, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος,  ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δρ. Armand D’Angour καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, o Σωτήρης Ριζάς, Προϊστάμενος του Κέντρου Ερευνών Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στην Ακαδημία Αθηνών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ