Oι χρυσοί κανόνες για να βοηθήσεις το παιδί σου στο διάβασμα

Οι περισσότεροι γονείς αντιλαμβάνονται την αξία της σχολικής εργασίας, ενώ τα περισσότερα παιδιά, όχι. Τα παιδιά βλέπουν τα μαθήματα σαν μια πληκτική και χρονοβόρα απασχόληση. Επίσης, μερικά παιδιά ίσως αντιλαμβάνονται τα μαθήματα που πρέπει να κάνουν στο σπίτι σαν μια ποινή που τους επιβάλλεται επειδή δεν τα έκαναν όλα στο σχολείο.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;

  • Οι γονείς και οι δάσκαλοι να συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα παιδιά υγιείς συνήθειες στην προετοιμασία των μαθημάτων στο σπίτι. Οι δάσκαλοι να εξηγούν στους μαθητές την αξία των εργασιών στο σπίτι. Οι σχολικές εργασίες αναπτύσσουν την υπευθυνότητα και την ανεξαρτησία, καθώς επίσης και τις προσωπικές οργανωτικές ικανότητες και διδάσκουν στα παιδιά πώς να διαχειρίζονται το χρόνο τους.
  • Οι γονείς είναι εκεί λοιπόν για να βοηθούν τα παιδιά στη σωστή διαχείριση του χρόνου, ώστε το παιδί να μην σπαταλάει όλο τον ελεύθερο του χρόνο προσπαθώντας να οργανώσει τα μαθήματα του και το βράδυ να είναι εξαντλημένο και κουρασμένο. Αυτό ίσως οδηγήσει και στην απογοήτευση, αλλά και σε ένα αίσθημα ότι δεν αξίζει και δεν είναι ικανό να τα καταφέρει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ