Οι τροφές που μειώνουν τις ρυτίδες

Οι τροφές που μειώνουν τις ρυτίδες

Πολλές τροφές μπορούν να συμβάλλουν στην καλή υγεία της επιδερμίδας σας, ωστόσο κάποιες από αυτές είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές όταν καταναλώνονται ωμές. Δοκιμάστε τις παρακάτω και ξαναβρείτε τη χαμένη φρεσκάδα του προσώπου σας!

1. Λαχανίδα και σπανάκι. Κρατούν το δέρμα σφριγηλό, καθώς περιέχουν φυτοχημικά που προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο. Ιδιαίτερα το σπανάκι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος χάρη στη β-καροτίνη του.

2. Καρύδια και φιστίκια. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνες Β και Ε που διαφυλάσσουν την καλή υγεία των κύτταρων. Συγκεκριμένα η βιταμίνη Β αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, ενώ η βιταμίνη Β1 βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας στο δέρμα νεανική λάμψη.

3. Μούρα και  λεμόνια. Τα πρώτα είναι γεμάτα αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που μειώνουν σημαντικά τις τοξίνες. Τα δεύτερα αποτελούν «βόμβες» βιταμίνης C, η οποία, εκτός των άλλων, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας βελούδινη επιδερμίδα. Τολμήστε να συνδυάσετε μούρα και λεμόνια στη σαλάτα σας για μια ολοκληρωμένη θεραπεία ομορφιάς.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ