Οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ μαθαίνουν αυτοάμυνα – Τι δηλώνει ο προπονητής των εφοριακών

Οι ελεγκτές τηςΑΑΔΕ περνούν στην «αντεπίθεση» και προπονούνται σκληρά ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από καταστηματάρχη στα «σαφάρι» ελέγχων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος” εδώ και πέντε χρόνια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δημιουργήσει για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών τμήμα μαθημάτων αυτοάμυνας, με προπονητή έναν «θρύλο» της ελληνικής πάλης. Σκοπός του προγράμματος είναι να τονώσει το ηθικό των εφοριακών, με την ελπίδα οι φοροφυγάδες να θυμηθούν τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Καλτσίδης μετά τις διεθνείς διακρίσεις του στις πολεμικές τέχνες εργαζόταν ως υπάλληλος στην ΑΑΔΕ και δέχθηκε να αναλάβει την εκγύμναση των συναδέλφων του.

Στον απόηχο των κρουσμάτων βίας κατά εφοριακών, το τμήμα προσελκύει ολοένα και περισσότερους μαθητές, που διδάσκονται τα μυστικά της αυτοάμυνας προτού ριχτούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

«Οι πρώτοι που ήρθαν ήταν οι ελεγκτές, καθώς υπήρχε ο φόβος από τα περιστατικά βίας εναντίον συναδέλφων τους. Από τότε, αρκετοί είναι αυτοί που μου λένε ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ξυλοδαρμό. Εγώ αυτό που τους μαθαίνω είναι κάποιες λαβές αυτοάμυνας, πώς θα βάλουν τα χέρια ώστε να μην ανοίξει το κεφάλι τους αν δεχθούν χτύπημα, πώς θα προστατευτούν από μια δύσκολη κατάσταση» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Καλτσίδης και τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν εκπαιδεύει τους εφοριακούς στο πώς να χτυπούν τους φορολογούμενους.

«Μαθαίνουν αυτοάμυνα μέσω της πάλης. Αμυνα σημαίνει πώς θα πέσουν σε ένα τέτοιο συμβάν και πώς θα γλιτώσουν ενδεχόμενα χτυπήματα, όχι πώς θα χτυπήσουν οι ίδιοι. Μιλάμε για υπαλλήλους του κράτους, δεν μπορείς να σηκώσεις χέρι ως υπάλληλος» συμπληρώνει.

«Κάνουμε, κυρίως, ψυχολογική υποστήριξη, μαζί με βάρη και ασκήσεις για τη φυσική κατάσταση των υπαλλήλων. Οσοι δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου θα είχαν καλύτερη ψυχολογία αν είχαν τη γνώση. Αν εκείνη τη στιγμή φοβηθείς, “μπου” να σου κάνουν θα πέσεις κάτω».

Στις προπονήσεις του Αγίου Κοσμά συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εφοριακοί, στην πλειονότητά τους γυναίκες.

Όπως λέει ο κ. Καλτσίδης, οι συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ έχουν αυξήσει τη ζήτηση για το μάθημα, με αποτέλεσμα τα σεμινάρια αυτοάμυνας να επεκταθούν από του χρόνου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ανθρώπους άνω των 40 ετών οι οποίοι είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι. Δεν μπορείς να πάρεις έναν 50άρη από το γραφείο του και να τον κάνεις… Ράμπο. Μπορείς, όμως, να τον μάθεις πώς να στέκεται ψυχολογικά, να μην τρέξει αν νιώσει απειλή. Να τον εκπαιδεύσεις στο πώς να πέφτει ή και πώς να σταθεί αν δεχθεί χτύπημα. Να του καλλιεργήσεις μια αυτοκυριαρχία και μια αντιμετώπιση στον κίνδυνο που να μην προκαλεί πανικό» επισημαίνει ο προπονητής των εφοριακών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ