Οι καταληψίες έσκισαν τα ευρώ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

Μετά τη λήξη της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών και διαπιστώθηκε πως οι καταληψίες έσκισαν μέχρι και τα ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο. 

Η κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές – αλληλέγγυοι στους καταληψίες που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και έληξε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερες φθορές δεν σημειώθηκαν, γράφτηκαν όμως υβριστικά συνθήματα σε αφίσες του κόμματος και της νεολαίας που υπήρχαν κρεμασμένες στους τοίχους, ενώ είχαν διαρρηχθεί οι κλειδωμένες πόρτες στο γραφείο του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Πέτρου Παπαγεωργίου, καθώς και σε αυτό της βουλευτή, Άννας Βαγενά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπολογιστής του συνεργάτη της, δικηγόρου Δημήτρη Κούρτη, βρέθηκε χακαρισμένος, ενώ φαίνεται ότι οι καταληψίες όχι μόνο διάβασαν και ανακάτεψαν έντυπο υλικό που υπήρχε στον χώρο, αλλά… έβγαλαν και πολλές φωτοτυπίες, καθώς ήταν ιδιαίτερα μειωμένο το μελάνι στον εκτυπωτή του γραφείου.

Γενικότερα, η μεγάλη αναστάτωση που παρατηρήθηκε στο γραφείο της κ. Βαγενά, οδηγεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συμπέρασμα ότι εκεί είχαν στήσει οι καταληψίες το «στρατηγείο» τους τις ώρες που διήρκησε η κατάληψη.

Επίσης, τα χαρτονομίσματα που υπήρχαν στο ταμείο του κόμματος βρέθηκαν σκισμένα σε κομμάτια, σκορπισμένα στον χώρο.

Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι καταδικάζουν απερίφραστα αντίστοιχες ενέργειες και βανδαλισμούς, διευκρίνιζαν όμως ότι δεν προτίθενται να κινηθούν νομικά εναντίον των καταληψιών, απόφαση που ελήφθη άλλωστε σε ανώτερο κομματικό επίπεδο.

Πηγή:eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκβιαζόμαστε από μαφιόζικες πρακτικές

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα – ΦΩΤΟ

Επίθεση τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ