Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαμία: Σοβαρό τροχαίο με 5 τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην είσοδο της Λαμίας στο ύψος της ΔΕΗ. Δύο οχήματα ένα αγροτικό και ένα ΙΧ συγκρούστηκαν σφοδρά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ατόμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του lamianow,  όλα ξεκίνησαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο κοπέλες επιχείρησε να στρίψει δεξιά ερχόμενο από Αθήνα προς Λαμία και την ίδια ώρα το αγροτικό στο οποίο κατά πληροφορίες τρία άτομα βρισκόντουσαν στην καρότσα κατευθυνόταν από Καρδίτσα προς Ανθήλη.

Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Στο αγροτικό κατά τις πρώτες πληροφορίες βρίσκονταν τρεις επιβάτες στην καμπίνα και ακόμη τρεις στην καρότσα του. Στην πορεία του μάλιστα έκοψε και δέντρο που το καταπλάκωσε.

Προανάκριση για τα ακριβή αιτία του δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Λαμίας ενώ στο σημείο βρέθηκαν τόσο η πυροσβεστική όσο και η 7η ΕΜΑΚ.

Κως: Τροχαίο-σοκ με δύο νεκρούς – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε τοίχο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κω μετά το φρικτό τροχαίο που σημειώθηκε στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού (κοντά στη ΝΕΟΓΑΛ) το απόγευμα της Κυριακής 22/1.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kosvoice, ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη από την πορεία του και έπεσε πάνω σε τοίχο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη σφοδρή πρόσκρουση του οχήματος στον τοίχο σκοτώθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική, Τροχαία, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία.

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο στην Κω

Κως τροχαίο

Κως τροχαίο Κως τροχαίο

Κρήτη: 13χρονη στο νοσοκομείο έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ

Ένα ακόμα περιστατικό μέθης σε ανήλικη καταγράφηκε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Χανιά όταν μία μαθήτρια, 13 περίπου χρόνων, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να μην αντέξει ο οργανισμός της.

Η ίδια μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βάμου με τους γιατρούς να της δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να αποφασίζουν την άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο των Χανίων.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η άγνωστη σχέση με την Κρήτη και ο γάμος της κόρης του

Ιδιαίτερους δεσμούς με την Κρήτη είχε ο αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος σήμερα άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 89 ετών. Και η σχέση του αυτή δεν αφορά μόνο τις περιόδους κατά τις οποίες ο θίασος στον οποίο πρωταγωνιστούσε, έπαιζε στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με τον κόσμο να τον αποθεώνει με απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας.

Όπως αναφέρει το cretalive, η είδηση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου έχει συγκινήσει ιδιαίτερα την κοινωνία του Παλαικάστρου Σητείας. Εκεί παντρεύτηκε η κόρη του, Μαρία, με τον αγαπημένο της Sandy (αν και Σκωτσέζος, οι ντόπιοι τον ξέρουν ως Αλέξανδρο), αμφότεροι αρχαιολόγοι.

Έτσι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Παλαίκαστρο πριν από πολλά χρόνια, λόγω αρχαιολογίας, και παραμένουν πιστοί στον τόπο αυτό, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τους ντόπιους τώρα πια έχει αναπτυχθεί μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και εκτίμησης.

Στο γάμο της κόρης του, που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε δεξίωση στο αμφιθεατρικό ξενοδοχείο Καστρί, ο Νίκος Ξανθόπουλος, όπως περιέγραψαν στο Cretalive, προσκεκλημένοι, ήταν βαθύτατα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος. Είχε πάρει το μικρόφωνο και τραγουδούσε παλιά τραγούδια όπως το «πετραδάκι-πετραδάκι». Και ο κόσμος τον αποθέωνε. Θυμούνται, όπως λένε, ότι ήταν πάντα ευγενής, σεμνός, προσιτός.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε επισκεφθεί και μετέπειτα το Παλαίκαστρο καθώς του άρεσε ο τόπος, τον οποίο λάτρευαν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Την αγαπούσε την Κρήτη και τους ανθρώπους της. Ήταν ο ίδιος ο ηθοποιός που λίγα χρόνια πριν είχε αναφερθεί με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στην ταβέρνα του «Τσαγκαρομανώλη», στον Κόκκινο Πύργο.

“Ο θίασος έφυγε, πήγαν να κοιμηθούν στο Ηράκλειο, στο Αστόρια. Εγώ έμεινα στη Μεσαρά. Στον Κόκκινο Πύργο ο Τσαγκαρομανώλης είχε μια ταβέρνα στο φρύδι του νερού, αντίκρυ στο Λιβυκό. Καθόμαστε έξω . Το δάπεδο Γκρό μπετόν, μια λάμπα ασετυλίνης μας φώτιζε και πάνωθέ μας μια καλαμωτή μαρκίζα. Κάτι μπαρμπούνια μουστακάτα γέμιζαν το πιάτο μας, τα’ τρωγες κι η γεύση τους σκέτο καβούρι.. Η ατμόσφαιρα χλιαρή, υγρή, καλοκαιρινό βραδάκι. Η αλμύρα της θάλασσας κι ένα απαλό αεράκι έπαιρνε τα λόγια μας. Ο γιός του ταβερνιάρη, ένα παιδαρέλι δεκατριών χρονών, μας εξιστορούσε ερωτικά κατορθώματα με τις τουρίστριες. Εμείς όλο αφτιά. -Ώστε έτσι , Μιχαλιώ, ίσαμε ογδόντα; Τσι κατάφερες; – Και λίγες λέω”, είχε γράψει ο αείμνηστος ηθοποιός.

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου μαθητή

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Βόλου στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, από τον Κισσό Πηλίου, από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εισαγγελέας του Βόλου επικοινώνησε προφορικά με τον διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος και του ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε ο ορθός χειρισμός της περίπτωσης από τους εμπλεκόμενους.

Ο άτυχος μαθητής, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας (τετραπληγία) προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α. Εκδήλωσε συμπτώματα (υψηλό πυρετό) την Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι γονείς του να τον μεταφέρουν, τα μεσάνυχτα, στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο αδύναμος οργανισμός το άτυχου παιδιού εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή, το βράδυ του Σαββάτου,

Κρήτη: Κατέληξε 40χρονη μητέρα λόγω «κεραυνοβόλου μυοκαρδίτιδας»

Θρήνος στη Σητεία της Κρήτης, καθώς κατέληξε το βράδυ της Κυριακής μία 40χρονη μητέρα που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αιτία θανάτου της άτυχης 40χρονης η «Κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα». «Η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα, μετά από εμπύρετο λοίμωξη. Το αίτιο της λοίμωξης είναι υπό διερεύνηση. Έχουν αποκλειστεί η γρίπη, ο κορονοϊός και ο RSV. Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα, είναι μία σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας. Έχουμε στείλει εξειδικευμένες εξετάσεις στην Αθήνα για να μάθουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την προκάλεσε» ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Η 40χρονη σύζυγος και μητέρα από τη Σητεία νοσηλεύτηκε αμέσως μόλις διαγνώστηκε στην Μονάδα Εντατικής Καρδιοπαθών του νοσοκομείου όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω της μυοκαρδίτιδας. Όπως δήλωσε ο κ Χαλκιαδακης παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ήταν τόσο επιβαρυμένη η κατάσταση της, που ήταν αδύνατον να την κρατήσουν στη ζωή.

Δώρα Τσαμπάζη: Συγκλονίζει η ανάρτησή της – «Για εσένα που είχες ευχηθεί καρκίνο στον Αλέξανδρο…»

Μία συγκλονιστική ανάρτηση έκανε την Κυριακή η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, με αφορμή ένα σχόλιο στα social media, το οποίο την έκανε να θυμηθεί τα όσα είχε ακούσει ο σύζυγός της, όταν το 2019 αποφάσισε να πολιτευτεί.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε μερικά από τα υβριστικά σχόλια που είχε δεχθεί ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ένα άτομο είχε στείλει email στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, με το οποίο του ευχόταν να πάθει καρκίνο.

Η Δώρα Τσαμπάζη, συνοδεύει την ανάρτησή της με ένα μακροσκελές κείμενο, με το οποίο μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της για την τοξικότητα που υπάρχει στο διαδίκτυο και γενικότερα στον κόσμο.

Δώρα Τσαμπάζη: Η συγκλονιστική ανάρτησή της

«Σήμερα ήρθε ένα σχόλιο που ξύπνησε όλη την τοξικότητα που δέχτηκε ο Αλέξανδρος και η οικογένειά μας το 2019 όταν αποφάσισε να πολιτευτεί.

Ξέρω τι θα πείτε, μην ασχολείσαι με τον έναν ανόητο. Όμως δεν είναι ένας, είναι πολλοί, και απλώς τώρα έχουν λουφάξει ή πετούν τη βοθρίλα τους σε άλλους, γιατί απλώς ο Αλέξανδρος και η μνήμη του είναι κάτι πολύ μεγάλο να το ακουμπήσουν περιττώματα. Ήρθε αυτό το σχόλιο και ξύπνησε όλα αυτά που πάλευα να ξεχάσω. Ίσως να μην φταίνε αυτοί, να μεγάλωσαν ανάμεσα σε άλλα απορρίμματα και να μην είχαν άλλη επιλογή, από το να γίνουν ίδιοι με εκείνους. Είχα αποφασίσει αυτά τα μηνύματα να τα θάψω βαθιά μέσα μου, να τα ξεχάσω, αλλά αρκεί ένας ανόητος να σου θυμίσει ότι εκεί έξω είναι πολλοί. Αν έχετε λοιπόν μια απορία για το τι είναι διαδικτυακή τοξικότητα, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες. Άνθρωποι μικροί, λίγοι, που τα πολιτικά τους επιχειρήματά έχουν να κάνουν με ψόφους, καρκίνους και κλωτσιές. Το βρήκαν αστείο, ακόμα και το γεγονός ότι ένα αθλητής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του, έσπασε το πόδι του και φώναξε στην κερκίδα τη μητέρα του.

Από αυτές τις κλωτσιές, και από αυτά τα σπασίματα, ακόμα και από τις ήττες του, ο Αλέξανδρος έδωσε χρήματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Και είμαι σίγουρη ότι αν ήξερε πόσο πολλά χρήματα μαζεύτηκαν, θα καθόταν να φάει κι άλλες, να σπάσει κι άλλα πόδια, κι άλλα χέρια.

Όσο για εσένα, φίλε μου, που είχες ευχηθεί τότε το 2019 καρκίνο στον άντρα μου, ένα έχω να σου πω, συγχαρητήρια. Έγινε η επιθυμία σου πραγματικότητα, ελπίζω να κοιμάσαι πολύ πιο ήσυχος τα βράδια . Εγώ πάλι σου εύχομαι υγεία, να μην χρειαστεί να μάθεις ποτέ, τι θα πει καρκίνος στην οικογένειά σου

Το συγκεκριμένο ποστ γίνεται μόνο για να δοθεί η αφορμή να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα της τοξικότητας. Να καταλάβουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον όρο “διαδικτυακός εκφοβισμός” δυστυχώς. Συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο. Και αυτό το ποστ θα κατέβει μετά από μερικές ημέρες, γιατί δεν θέλω τίποτα σε αυτήν την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί συζητώντας μόνο με γνώμονα την αγάπη και την ενσυναίσθηση να θυμίζει τοξικότητα. Από εδώ και πέρα όποιος θέλει να είναι τοξικός μαζί μου ή με τον Αλέξανδρο ή με τα παιδιά μου, δεν θα έχει καμία θέση εδώ, παρά μόνο στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και την σκότωσα» είπε στους αστυνομικούς ο 50χρονος

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νίκαια. Μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, έπεσε νεκρή από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου. Ο 50χρονος κάλεσε την Αστυνομία, παραδεχόμενος το έγκλημα σε κατάσταση μέθης.

«Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και τη σκότωσα»

Ο 50χρονος λίγο μετά τις 5.30 τηλεφώνησε σε κατάσταση μέθης στο Αστυνομικό Τμήμα και είπε ότι δολοφόνησε την γυναίκα του. «Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου. Αν θέλετε ελάτε πάρτε με…» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ισόγειο διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Βοσπόρου κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, βρήκαν την γυναίκα νεκρή στον καναπέ του σπιτιού. Δίπλα της ήταν και ο συζυγοκτόνος, ο οποίος εξακολουθούσε να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με το Star, ο 50χρονος, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 50χρονο «γιατί το έκανες;», εκείνος απάντησε: «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και την σκότωσα».

γυναικοκτονία Νίκαια

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο άνδρας προσήχθη, ενώ στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει τη σορό του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος προήλθε από στραγγαλισμό με απόφραξη στόματος και μύτης. Επίσης, διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε δύο εκχυμώσεις στην τραχηλική χώρα, συμβατές με δάχτυλα, και εκχύμωση στο άνω βλέφαρο του αριστερού ματιού.

γυναικοκτονία Νίκαια

Με την γιαγιά του στην Σαλαμίνα το παιδί

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές, τελευταία φορά στο Δαφνί.

Μετά τη μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα, υπέστη επιληπτική κρίση και διακομίστηκε, συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο Αττικόν. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Πειραιά, όπου θα περάσει όλο το βράδυ και το πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθεί στα δικαστήρια Πειραιά.

Το ζευγάρι έχει και μια ανήλικη κόρη, που δεν ήταν στο σπίτι τη στιγμή της δολοφονίας. Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, διαμένει με την γιαγιά του στην Σαλαμίνα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που το παιδί δεν έμενε στη Νίκαια μαζί με τους γονείς του και οι αστυνομικοί το αναζητούν για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

γυναικοκτονία Νίκαια

Νίκαια: Με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας ο δράστης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος, πρώην οικοδόμος, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, από τις πρώτες καταθέσεις γειτόνων του ζευγαριού, προκύπτει ότι είχε κληθεί αρκετές φορές η αστυνομία και είχε πάει στο σπίτι του ζευγαριού στη Νίκαια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δύο περιπτώσεις, το 2017 και το 2019, η γυναίκα του δεν επιθυμούσε την πιθανή δίωξη του συζύγου της.

Γείτονες ανέφεραν στο MEGA ότι το ζευγάρι καβγάδιζε αρκετά συχνά και ότι ο 50χρονος είχε απειλήσει ξανά στο παρελθόν την σύζυγό του πως θα της κάνει κακό. Σύμφωνα με το OPEN, έξω από το σπίτι βρέθηκαν συνάδελφοι του δράστη που τον αναζητούσαν προκειμένου να πάνε στη δουλειά και είπαν πως δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.

Καιρός: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να «πλήξει» από τα μέσα της εβδομάδας την χώρα, με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και θυελλώδους ανέμους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετερεωλόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, στο Facebook, «από Τετάρτη – Πέμπτη και στη συνέχεια το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σικελίας θα πρέπει να κινηθεί πιο ανατολικά προκαλώντας σοβαρή κακοκαιρία στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τα χιόνια αυτή τη φορά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας».

Η ανάρτηση Μαρουσάκη για το καιρικό φαινόμενο

ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Με την πολική “μπάλα” (θερμοκρασίες στη μέση ατμόσφαιρα κοντά στους -35°) να συνεχίζει να στροβιλίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας και να μας στέλνει διαδοχικά κύματα κακοκαιριών, θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Πρακτικά αυτό για τη χώρα μας σημαίνει ότι ο άστατος καιρός θα συνεχίσει να κυριαρχεί με βροχές και κυρίως σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία θα εναλλάσσονται με διαστήματα βελτιωμένου καιρού τα οποία θα είναι μεγαλύτερα προς τα νότια – νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα. Δεν θα απουσιάζουν βέβαια και τα χιόνια από ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας πιθανόν και λίγο χαμηλότερα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα.
Τα πιο ΔΥΣΚΟΛΑ όμως φαίνεται να μας έρχονται από τα μέσα της εβδομάδας και στη συνέχεια.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ

Αυτή η “μπάλα” πολικού αέρα που στροβιλίζεται εδώ και ημέρες στην περιοχή της Ιταλίας, είναι ικανή να σχηματίσει πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η βαρομετρική πίεση είναι δυνατό να πέσει πολλές χιλιοβαρίδες σε μικρό χρονικό διάστημα οδηγώντας σε αυτό που ονομάζουμε στην Μετεωρολογία “Μετεωρολογική βόμβα”.

Η πρώτη προσπάθεια σχηματισμού “Μετεωρολογικής βόμβας” έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε όταν βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της Μεσογείου ξεκίνησε το ταξίδι του προς τα ανατολικά με αρχική βαρομετρική πίεση στις 1003 χιλιοβαρίδες και φτάνοντας στην Τυρρηνική θάλασσα βάθυνε με την βαρομετρική πίεση να φτάνει στο κέντρο του τις 990 χιλιοβαρίδες μια πτώση της τάξης των 13 χιλιοβαρίδων σε περίπου 15 ώρες όπου και στη συνέχεια συναντώντας χερσαίες εκτάσεις άρχισε να εξασθενεί.

Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη σχηματισμός Μετεωρολογικής βόμβας λαμβάνει χώρα όταν η βαρομετρική πίεση στο κέντρο ενός χαμηλού πέσει 17 χιλιοβαρίδες και άνω σε διάστημα ενός 24ωρου.

Την ερχόμενη Τέταρτη – Πέμπτη αυτή η πολική “μπάλα” αναμένεται να σχηματίσει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αυτή τη φορά στα νότια θαλάσσια τμήματα της Ιταλίας και καθώς αυτό θα στροβιλιστεί πάνω από θερμά νερά θα βαθύνει αρκετά προσπαθώντας για άλλη μια φορά να σχηματίσει Μετεωρολογική βόμβα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια ισχυρή κυκλονογέννεση.

ΙΣΧΥΡΗ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από Τετάρτη – Πέμπτη και στη συνέχεια το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σικελίας θα πρέπει να κινηθεί πιο ανατολικά προκαλώντας σοβαρή κακοκαιρία στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τα χιόνια αυτή τη φορά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η κακοκαιρία αυτή ουσιαστικά θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις από τη Λαμία και πιο πάνω ενώ νοτιότερα θα προκαλέσει ισχυρές βροχές – καταιγίδες.
Είναι μια κακοκαιρία που χρειάζεται προσοχή και αρκετή μελέτη μιας και είναι αρκετά δύσκολο τα μετεωρολογικά μοντέλα να προσομοιώσουν αυτές τις κυκλονογεννέσεις που μεταβάλλονται γρήγορα στο χρόνο και στο χώρο.

Ακολουθούν δύο βίντεο από το προγνωστικό μας σύστημα σχετικά με την πορεία των βροχοπτώσεων αλλά και των βαρομετρικών συστημάτων. Είναι εντυπωσιακή η αποτύπωση της κυκλωνικής ροής στους χάρτες των βροχοπτώσεων.

Θρίλερ στο Μοσχάτο: Υπήρχε τελικά τρίτο πρόσωπο στη σκηνή του εγκλήματος;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο. Η ενδεχόμενη ύπαρξη τρίτου προσώπου στο διαμέρισμα του Μοσχάτου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 16/1, όταν ο 50χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος, φαίνεται να είναι το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Αν και μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από μαρτυρίες κάτι τέτοιο, η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση, καθώς από την πρώτη στιγμή δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της 47χρονης που έχει κριθεί προφυλακιστέα.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξε DNA από τον χώρο προκειμένου να πιστοποιήσει αν υπήρχε ή όχι τρίτο άτομο το οποίο ήταν παρών στο διαμέρισμα.

Άλλωστε μόλις λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του, ο ασφαλιστής είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως θύματά του, άτομα των οποίων τα χρήματα φαίνεται ότι καταχράστηκε.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews στο πόρισμά του ο έμπειρος ιατροδικαστής Γιώργος Ντι Λέρνια θέτει το ερώτημα πώς ένα άνθρωπος με κατάγματα που επιφέρουν φρικτούς πόνους, κατάφερε να περπατήσει, να ανέβει σε καρέκλα και να περάσει το βρόχο που φέρεται να είχε δημιουργήσει γύρω από τον λαιμό του.

Η 47χρονη κρατούμενη επιμένει ότι πήγε στο σπίτι του 50χρονου για να τον πείσει να της πει πού ήταν τα χρήματα που του είχε εμπιστευτεί.  «Ψυχολογικά είναι πολύ ταλαιπωρημένη, περιμένει και εκείνη την έκβαση των ερευνών προκειμένου να γίνει κατανοητό από όλους αυτό που έχει πει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή δεν έχει σχέση με καμία ανθρωποκτονία, επρόκειτο για αυτοκτονία» λέει στον ΑΝΤ1 η συνήγορός της 47χρονης, Κατερίνα Τσιώνα.

«Ήμουν τη λάθος στιγμή, στον λάθος τόπο. Μακάρι να μην πήγαινα ποτέ στο σπίτι του» φέρεται να λέει η 47χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ