Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θρίλερ στο Μοσχάτο: 50χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε διαμέρισμα – Αποκλειστικές εικόνες

Θρίλερ στο Μοσχάτο με έναν 50χρονο άνδρα να εντοπίζεται απαγχονισμένος μέσα σε διαμέρισμα. Ο 50χρονος άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες ασχολείτο με ασφαλιστικά προγράμματα, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Δίπλα στον άτυχο άνδρα εντοπίστηκε και μία γυναίκα, η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στα πρώτα λόγια της στους αστυνομικούς, η γυναίκα ισχυρίστηκε πως όταν πήγε στο διαμέρισμά του τσακώθηκαν. «Μου χρωστούσε λεφτά και πήγα σπίτι του να τα ζητήσω πίσω» φέρεται να είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς. Μετά, εκείνος πήγε στο δωμάτιό του και επειδή άργησε να βγει, η ίδια άνοιξε την πόρτα και τον είδε κρεμασμένο με μία ζώνη. «Προσπάθησα να τον κατεβάσω, αλλά δεν τα κατάφερα» φέρεται, επίσης να υποστήριξε στους αστυνομικούς.

Πάντως, την αστυνομία ενημέρωσαν οι γείτονες οι οποίοι άκουσαν τις φωνές και τους θορύβους από το διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Πειραιά.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο του enikos.gr, από το διαμέρισμα που βρέθηκε απαγχονισμένος ο 50χρονος

Μοσχάτο Μοσχάτο Μοσχάτο Μοσχάτο

Πάτρα: 20χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μπροστά στην οικογένειά του

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ένας 20χρονος άνδρας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο παραλίγο αυτόχειρας, αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό με μαχαίρι μπροστά στους δικούς του, στο σπίτι τους επί της οδού Σμύρνης.

Αμέσως μεταφέρθηκε στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου στο Ρίο, όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τους οικείους του, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Χανιά: Τον ξυλοκόπησαν και του προκάλεσαν ασφυξία – Νέες πληροφορίες για την άγρια δολοφονία του 53χρονου

Νέες πληροφορίες για την άγρια δολοφονία του 53χρονου στα Χανιά. Ο άτυχος άνδρας πέθανε από ασφυξία, αφού προηγουμένως ο δράστης ή οι δράστες τον ξυλοκόπησαν βίαια στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή, οι δράστες γρονθοκόπησαν τον 53χρονο στο πρόσωπο, του έσπασαν τη μύτη και εν συνεχεία προχώρησαν σε απόφραξη της ρινικής οδού και του στόματος, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Ο 53χρονος εντοπίστηκε φιμωμένος και νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος ήταν ανοικτή τουλάχιστον από την Κυριακή.

«Δεδομένου ότι δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο 53χρονος πέθανε από ασφυξία μετά το ξυλοκόπημα, με απόφραξη της μύτης και του στόματος», δήλωσε στη Νέα Κρήτη ο Αντώνης Παπαδομανωλακης.

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δράστης ή οι δράστες λειτούργησαν με μένος, προκαλώντας τον βίαιο θάνατο του άτυχου άνδρα.

Το χρονικό

Ο 53χρονος εντοπίστηκε νεκρός, μέσα στο ισόγειο διαμέρισμά του, στην οδό Σμύρνης 24. Εκεί, διέμενε μόνος του τα τελευταία χρόνια. Ήταν πεσμένος στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του, χτυπημένος στο πρόσωπο και φιμωμένος με μονωτική ταινία.

Το σπίτι ήταν ανάστατο, χωρίς να διευκρινίζεται αν προηγήθηκε καβγάς με τον δράστη ή τους δράστες.

Ο 53χρονος, ο οποίος ήταν χρόνιος τοξικομανής και γνωστός στις αρχές, ήταν νεκρός μέσα στο σπίτι του από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου.

Το πρωί της Κυριακής (15/1), γείτονες του είδαν την πόρτα ανοιχτή παρά το βροχερό καιρό, ωστόσο αρχικά δεν υποψιάστηκαν το παραμικρό. Όσο οι ώρες περνούσαν όμως και η πόρτα του σπιτιού δεν έκλεινε, άρχισαν να ανησυχούν.

Ο κ. Άρης Φουντουλάκης, ένοικος σε διπλανή πολυκατοικία επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ εκείνης της ημέρας, όταν δύο γείτονες του ζήτησαν να φωνάξει το θύμα για να βεβαιωθούν πως ήταν εντάξει. «Μου είπαν ότι ήταν από το πρωί η πόρτα ανοιχτή. Επειδή γνώριζα το άτομο, μπήκα, έκανα δυο βήματα και φώναξα το όνομα του. Δεν μου απάντησε. Το σπίτι ήταν τελείως ακατάστατο. Κάτι υποψιάστηκα και η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία» είπε.

Μια ακόμα κάτοικος της οδού Σμύρνης που ζει σε απέναντι διαμέρισμα έβλεπε από το πρωί της Κυριακής το σκυλί του 53χρονου να μπαινοβγαίνει και την πόρτα να παραμένει ανοικτή. «Αρχικά δεν έδωσα σημασία. Δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό. Στις δέκα και μισή το βράδυ φώναξα τον Μοχάμετ, γείτονα μας επίσης και του είπα να πάμε να δούμε τι συμβαίνει. Δεν είδαμε κανένα. Εν τω μεταξύ ήταν στοίβα τα ρούχα πεταμένα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μαρία Μ. η οποία όπως σημείωσε δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, είχε ωστόσο παρατηρήσει ότι στο σπίτι του μπαινόβγαιναν περίεργα άτομα.

Ο 53χρονος ζούσε με προνοιακά επιδόματα. Οι συχνές συναναστροφές του με άλλους χρόνιους τοξικομανείς, δεν περνούσαν απαρατήρητες, παρ’ όλα αυτά στη γειτονιά του ουδέποτε είχε προκαλέσει πρόβλημα. «Ως άνθρωπο δεν τον γνώριζα, ούτε καλημέρα λέγαμε. Ήταν λίγο ιδιόρρυθμος, θα τα μάθατε. Τον ξέρανε όλοι. Περίεργοι τύποι μπαίνανε – βγαίνανε. Δεν ενοχλούσε όμως», σημείωσε η ένοικος του απέναντι διαμερίσματος.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας σήμανσης, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος, εξέτασαν λεπτομερώς το μικρό διαμέρισμα μέσα στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο 53χρονος, λαμβάνοντας στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες. Οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, ωστόσο ,επικεντρώνονται στο κοντινό περιβάλλον του θύματος και σε άτομα με τα οποία συναλλασσόταν.

Στο μεταξύ συγκίνηση έχει προκαλέσει το πιστό σκυλί του θύματος, που από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του άτυχου άντρα, παραμένει στην πόρτα του διαμερίσματος.

Βόλος: Πατέρας και κόρη πέθαναν με διαφορά 48 ωρών

Όπως αναφέρει το gegonota.news, πρώτη άφησε την τελευταία της πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια η 45χρονη την περασμένη Παρασκεύη στο νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Ύστερα από 48 ώρες -και συγκεκριμένα την Κυριακή- πέθανε από ανακοπή και ο ηλικιωμένος πατέρας της, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν σε κλινική του Βόλου.

Πατέρας και κόρη κηδεύτηκαν μαζί σήμερα 16 Ιανουαρίου στον Άγιο Βλάσιο Μαγνησίας μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Κορονοϊός: Οι προϋποθέσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών από την Κίνα – Τι προβλέπει η ΝΟΤΑΜ

Αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η notam που εφαρμόζεται από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα ισχύει έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 το πρωί προβλέπει τα ακόλουθα:

Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.

Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

Ναύπλιο: Εστιατόριο έδιωξε ομόφυλο ζευγάρι επειδή «υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι»

«Πρέπει να φύγετε, τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε», αυτή ήταν η απάντηση που δέχτηκε ένα ομόφυλο ζευγάρι από τον υπεύθυνο ενός εστιατορίου στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει η καταγγελία που έγινε στο ΑΝΤΙVIRUS, το ζευγάρι το οποίο δειπνούσε σε εστιατόριο του Ναυπλίου, δέχτηκε παρατήρηση από τον σερβιτόρο ο οποίος του ζήτησε με αγενές τρόπο να φύγουν από το μαγαζί.

Αναλυτικά η καταγγελία του ζευγαριού:

«Ο σύντροφός μου κι εγώ διαλέξαμε το Ναύπλιο για να περάσουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το βράδυ της παραμονής, αποφασίσαμε να βγούμε για φαγητό στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Ανάμεσα σε διάφορα μαγαζιά, διαλέξαμε τελικά το “Όμορφο Ταβερνάκι” στην παλιά πόλη, όπου καθίσαμε γύρω στις 22.30 σε ένα από τα μέσα τραπέζια. Με το σύντροφό μου είμαστε γενικά αρκετά ανοικτοί και δε μας πειράζει να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι δημόσια. Έτσι ήμασταν και στο μαγαζί αυτό, εκδηλωτικοί, μα όχι πιο εκδηλωτικοί από ένα συνηθισμένο ετερόφυλο ζευγάρι.

Ξαφνικά, μετά από περίπου 15 λεπτά κι ενώ είχαμε ξεκινήσει να τρώμε τα ορεκτικά, ένας από τους σερβιτόρους, που όπως φάνηκε είναι μάλλον ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, έρχεται στο τραπέζι εκνευρισμένος. Ανασηκώνει και κραδαίνει μια από τις καρέκλες του τραπεζιού μας και μας λέει δυνατά και αυστηρά: Πρέπει να φύγετε, τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Κάντε ό,τι κριτική θέλετε online, δε με νοιάζει. Φύγετε τώρα από εδώ.

Σαστισμένοι, μετά από δευτερόλεπτα του απαντάμε, ευγενικά αλλά σταθερά: Ξέρετε, αυτό είναι διάκριση και πιστεύουμε πως είναι παράνομο.

Ο ίδιος απαντά πιο δυνατά και πιο εκνευρισμένα, κάνοντας έντονες κινήσεις στο χώρο: Δε με νοιάζει τι είναι. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Φύγετε Τώρα.

Τα γύρω τραπέζια βρίσκονται αρκετά κοντά, και φαίνεται να επικρατεί για μερικές στιγμές ησυχία απ’ όλους. Εμείς αμέσως φύγαμε, σοκαρισμένοι, είχαμε όμως ο ένας τον άλλο. Βρήκαμε ένα άλλο ταβερνάκι, καθίσαμε. Το διακωμωδήσαμε, αλλά παραδεχτήκαμε πως καλύτερα μάλλον να είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί δημόσια εκεί.

Γιατί σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σήμερα, παρά τον τουρισμό και τα γιορτινά φώτα, ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να διωχθεί ξαφνικά από ένα μαγαζί, για ένα χάδι που ξενίζει και απειλεί, χωρίς να αντιδράσει κανένας/καμιά.

Ο φόβος μαθαίνεται βιωματικά, σε ένα Ταβερνάκι Όμορφο όσο τόσα άλλα!»

Αρτέμιδα: Φυγόδικος και φυγόποινος 47χρονος που συνελήφθη για διάρρηξη σε σπίτι

Πλούσια αποδείχθηκε ότι ήταν η «δράση» του 47χρονου, που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω την περασμένη Πέμπτη (12/1) μαζί με δύο συνεργούς του από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για διάρρηξη σε σπίτι στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά τη δακτυλοσκοπική εξέταση του 47χρονου, προέκυψε ότι είναι και φυγόδικος και φυγόποινος καθώς εκκρεμούν εις βάρος του τρία εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για εγκληματικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, εκκρεμούν:

  • Ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, απόδραση κρατουμένου και κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος.
  • Ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Αιγίου για διακεκριμένες κλοπές, τελεσθείσες κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2020, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας.
  • Ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Αμαλιάδας για περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση από άτομα που οργανώθηκαν για το σκοπό αυτό.
  • Απόφαση Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (7) μηνών για κλοπή που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2018 στη Λαμία.
  • Απόφαση Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (38) μηνών για κλοπή που διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 2017 στο ‘Αργος.
  • Απόφαση Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (18) μηνών για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί δεν υπήρχε φωτογραφία του στο φέρετρο

Την άποψή του γιατί δεν υπήρχε φωτογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο φέρετρο ή σε κάποιο άλλο σημείο, κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, εξέφρασε ο βετεράνος φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Ο έμπειρος φωτορεπόρτερ εξέφρασε την άποψη ότι σωστά η οικογένεια απέφυγε να τοποθετήσει μία φωτογραφία, γιατί αν το έκανε θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιούσε φωτογραφία τους τέως βασιλιά με στολή ή με πολιτικά. Κάθε φωτογραφία θα έστελνε διαφορετικά μηνύματα. Ο κ. Σαρρηκώστας δήλωσε ότι με το να μην τοποθετηθεί φωτογραφία ή το βασιλικό οικόσημο, στο φέρετρο, η οικογένεια απέφυγε ένα μεγάλο μέρος ενδεχόμενης αντιπαλότητας.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι «έσπασε ο πάγος» ανάμεσα στον βασιλιά Φελίπε και τον Χουάν Κάρλος – Η αγκαλιά πατέρα και γιου

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας παραβρέθηκε σήμερα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν αδελφός της βασιλομήτορος Σοφίας, της Ισπανίας.

Οι σχέσεις του βασιλιά Φελίπε με τον πατέρα του Χουάν Κάρλος είναι ψυχρές και χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο άνδρες δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά στη Μητρόπολη Αθηνών. Τα πάντα άλλαξαν όταν βρέθηκαν στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, στο Τατόι, μετά την ταφή του τέως βασιλιά Κωσταντίνου πλησίασε τον πατέρα του, τον αγκάλιασε και του μίλησε.  Στο σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα, ο Φελίπε αγκάλιασε εγκάρδια και φίλησε τον πατέρα του Χουάν Κάρλος, ο οποίος λόγω κινητικών προβλημάτων, μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι με ένα μικρό όχημα.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Βασιλικός Οίκος της Ισπανίας με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. «Τελετή ταφής του βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας στο οικογενειακό νεκροταφείο του Τατοΐου», ήταν ο τίτλος της ανάρτησης και την συνόδευαν τέσσερις φωτογραφίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ