Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Στο νοσοκομείο ο ένας άστεγος με τρεις μαχαιριές

Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει η διαφωνία μεταξύ δύο αστέγων σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRTimes, έξω από το θέατρο «Αλέξανδρος» στην πλατεία Τσιρογιάννη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, ένας από τους ωφελούμενους της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων που συχνά παίρνει το συσσίτιο που μοιράζεται από τους εθελοντές, ζήτησε από άστεγο που μένει στην είσοδο του Θεάτρου να του δώσει λίγο ακόμα φαγητό, διότι αυτό που έλαβε δεν του έφτασε. Όταν ο δεύτερος αρνήθηκε να του δώσει, ο δράστης περίμενε να κοιμηθεί και όταν αυτό συνέβη του κατάφερε τρεις μαχαιριές στο πρόσωπο, στον θώρακα και την κοιλιά.

Ευτυχώς ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση βρήκε την ψυχραιμία και αιμόφυρτος κάλεσε αρχικά την αστυνομία και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του παρά τα τραύματα εξελίσσεται ομαλά και δείχνει να έχει διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να έχει επιτεθεί και σε άλλους αστέγους καθώς επίσης και σε μέλη της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων που του προσφέρουν φαγητό. Επίσης, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Πέθανε ο δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής του ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του δημοσιογράφου και γενικού διευθυντή του ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτη Τζένου, σε ηλικία 47 ετών.

«Απέραντη θλίψη στην “οικογένεια” των Παραπολιτικών από την ξαφνική απώλεια του Παναγιώτη Τζένου.

Ο γενικός διευθυντής μέσων του ομίλου των Παραπολιτικών έφυγε από την ζωή “προδομένος” από την καρδιά του, σήμερα αργά το απόγευμα. Ευρισκόμενος στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Πάτρα, υπέστη έμφαγμα και παρά τις επίμονες προσπάθειες των ιατρών του ΕΚΑΒ, δεν κατέστη εφικτό να επανέλθει η καρδιά του, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Όλοι οι εργαζόμενοι των Παραπολιτικών βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του, Ανδριάνας Ζαρακέλη, του γιού του Γιάννη και ολόκληρης της οικογένειας του Παναγιώτη Τζένου» αναφέρουν τα «Παραπολιτικά» στην ανάρτησή τους, με την οποία γνωστοποιούν τον θάνατο του Παναγιώτη Τζένου.

Βέροια: Σκοτώθηκε 87χρονη που επιχείρησε να ταΐσει γάτες και έπεσε από το μπαλκόνι

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 87χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 16:15, η ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε μόνη της στο διαμέρισμα, επιχείρησε να πετάξει τροφή από το μπαλκόνι της, προκειμένου να ταΐσει τις γάτες που βρίσκονταν κάτω στον δρόμο, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό. Μετά την πτώση περαστικός την είδε στο έδαφος και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, ούτε για απόπειρα αυτοκτονίας. Η αστυνομία ερευνά τα πιθανά αίτια του συμβάντος.

Ελευσίνα: Καρέ καρέ η δραματική διάσωση ηλικιωμένης από φλεγόμενο διαμέρισμα

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την δραματική διάσωση μιας 85χρονης από Ειδικούς Φρουρούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στην Ελευσίνα. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα και καταφέρνουν να μπουν σε ένα σπίτι της περιοχής που έχει μετατραπεί σε θάλαμο αέριων από τους καπνούς, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε.  Η άμεση επέμβασή τους έσωσε την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, της οποίας η ζωή κινδύνευε.

Το χρονικό της δραματικής διάσωσης στην Ελευσίνα

Επτά λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δίνεται σήμα ότι σε σπίτι στην περιοχή της Ελευσίνας έχει εκδηλωθεί φωτιά και μέσα σε αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένη μια ηλικιωμένη. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανεβαίνουν στις μηχανές τους και με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνονται στο σημείο. Σε ελάχιστο χρόνο φτάνουν έξω από το σπίτι. Η 85χρονη όμως, πάρα τις εκκλήσεις τους, δεν ανταποκρίνεται. Τότε, δίχως δεύτερη σκέψη, καθώς ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός τους, αποφασίζουν να σπάσουν την πόρτα.

Μέσα στους πυκνούς καπνούς, οι Ειδικοί Φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ Ελευσίνας εντοπίζουν την 85χρονη και την απομακρύνουν αμέσως από το σπίτι.

Η 85χρονη δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους αστυνομικούς, ενώ η φωτιά φαίνεται πως προκλήθηκε από ένα καντήλι που είχε ανάψει.  Στο σημείο της διάσωσης εκτός από τους Ειδικούς Φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ Ελευσίνας, βρέθηκαν δυο περιπλοκά της Άμεσης Δράσης ακόμη και της Τροχαίας.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση της ηλικιωμένης στην Ελευσίνα

Ξυλόκαστρο: «Ανασφάλιστη η υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε» καταγγέλλει ο ΔΑΣ ΟΤΑ – Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Ξυλόκαστρο μετά τον τραγικό θάνατο μίας 45χρονης μητέρας πέντε παιδιών, εργαζόμενης στον τομέα της καθαριότητας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί, όταν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων με το δημοτικό όχημα στην περιοχή Κάτω Πιτσά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 36χρονος άνδρας έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε την γυναίκα υπάλληλο του Δήμου η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα 5 παιδιών, εκ των οποίων τα δύο είναι ανήλικα.

Η 45χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Kαταγγελία από τον ΔΑΣ ΟΤΑ: Η πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο.

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο ΔΑΣ ΟΤΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε, δούλευε στον Δήμο χωρίς να έχει προσληφθεί.

«Άλλη μια τραγωδία!! Άλλη μια εργάτρια νεκρή!!. Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα. Το δεύτερο μόλις σε λίγες μέρες. Αυτοκίνητο “έπεσε” στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου στο Δήμο του Ξυλοκάστρου την ώρα που γινόταν αποκομιδή με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας συναδέλφου μας. Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους. Ντροπή! Η Δημοτική αρχή και η κυβέρνηση έχουν εγκληματικές ευθύνες. Εκμεταλλεύονται  την ανάγκη ενός γονιού για να πάει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Η αθλιότητατης δημοτικής αρχής του δήμου Ξυλοκάστρου δεν είναι μια θλιβερή εξαίρεση. Στο παρελθόν είχαν αναφερθεί δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούσαν ανέργους στις τεχνικές υπηρεσίες για ένα κομμάτι ψωμί» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΔΑΣ ΟΤΑ.

Σπύρος Αποστολόπουλος: Όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά

Ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος, διέψευσε την καταγγελία, τονίζοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά».

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το τραγικό περιστατικό και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε στο πλάι της οικογένειας που θρηνεί την απώλειά της» ανέφερε, μιλώντας στο loutrakiblog.gr.

Απαντώντας στο πότε έληξε η 5μηνη σύμβαση της 45χρονης, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε πως: «Έληξε αν θυμάμαι καλά μέσα Δεκεμβρίου, δεν είμαι του διαδικαστικού. Όμως υπάρχουν και άλλα προγράμματα συμβάσεων ορισμένου χρόνου για εργαζόμενους με τον δήμο. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συνάψει νέα σύμβαση, εργαζόταν νόμιμα και βεβαίως ασφαλισμένη. Νόμιμα εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου μας.»

«Η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις για την καθαριότητα και η λειτουργία της. Ο κύριος αυτός (σ.σ. Πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ) σήμερα καταγγέλλει κάτι που δεν ισχύει και αποδεικνύεται βεβαίως» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ατύχημα, ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου δήλωσε: «Το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, είχε φάρους, αλάρμ και ό,τι προβλέπεται. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 6.30 το πρωί. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι που μια νέα γυναίκα, έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας με αυτό τον τρόπο. Το ΙΧ καρφώθηκε με ταχύτητα πίσω από το απορριμματοφόρο και τη σκότωσε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθούμε δίπλα στην οικογένειά της.»

«Την ήξερε την δουλειά»

«Δούλευε εξάμηνο. Την ήξερε την δουλειά. Χρόνια» ανέφερε μιλώντας στον ALPHA ο σύζυγος της άτυχης .«Δούλευε συνέχεια» πρόσθεσε ένα από τα πέντε παιδιά της.

Πάτρα: Βρέθηκε το 4χρονο παιδί που είχε εξαφανιστεί

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση ενός 4χρονου παιδιού στην Πάτρα . Ο πατέρας του ενημέρωσε τις αρχές ότι το παιδάκι επέστρεψε στο σπίτι.

Ο 4χρονος είχε εξαφανιστεί από την περιοχή της Αγίας Σοφίας, και στην ΕΛΑΣ είχε σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του

Τα ίχνη του παιδιού είχαν χαθεί το πρωί της Κυριακής (08/01) από το σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Η Ελληνική Αστυνομία είχε ενημερώσει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε υπηρεσία ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι αναζητήσεις και να βρεθεί έγκαιρα το 4χρονο παιδί, όπως και τελικά έγινε, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για την επιστροφή του παιδιού από τον πατέρα του.

Κερατέα: Θρήνος για τον 45χρονο που τον καταπλάκωσε βράχος ενώ μάζευε χόρτα – «Γνώριζε το σημείο» λέει ξάδελφός του

Πατέρας δυο παιδιών ήταν ο 45χρονος, που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από βράχο την ώρα που μάζευε χόρτα στην Κερατέα. Η αγάπη του Σπύρου για τη φύση του κόστισε τη ζωή. Ο 45χρονος κηπουρός συχνά πήγαινε στο βουνό, του άρεσε να περπατά και να μαζεύει χόρτα. Κανείς από την οικογένεια δεν περίμενε την τραγική κατάληξη μιας βόλτας που συνήθιζε να κάνει. Ένας βράχος αποκολλήθηκε και τον παρέσυρε στον θάνατο.

Συγγενής του μίλησε στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό. «Ο Σπύρος ήταν εδώ με έναν άλλον ξάδελφο και έναν ξάδελφο της γυναίκας του. Κάτι έφτιαχναν. Τους λέει “πάμε να μαζέψουμε χόρτα. ο Σπύρος πήγε στο σημείο αυτό που ήξερε. Άκουσαν έναν θόρυβο ισχυρό, έφυγε ένας βράχος. Ούτε φωνές ούτε τίποτα. Προσπαθούσαν να δουν τι γίνεται αλλά δεν μπορούσαν, ήταν βαθιά» λέει ο Γιώργος Τσιάρος, ξάδελφος του 45χρονου που έπεσε σε βάθος περίπου 30 μέτρων και καταπλακώθηκε από βράχο.

Οι συγγενείς του τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που είχε μοχθήσει για να τα καταφέρει στη ζωή. Είχε έρθει από ένα χωριό της Αλβανίας το 1993. Λάτρευε την οικογένειά του, την δουλειά του και την εξοχή. «Όλος ο κόσμος στην περιοχή τον αγαπούσε, γελούσε, χόρευε, τον ήξερε όλη η γειτονιά», αναφέρει ο Γιώργος Τσιάρος.

Η κηδεία του 45χρονου θα γίνει την Τρίτη από το κοιμητήριο Καλυβίων.

Νέα Σμύρνη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τη ληστεία σε μίνι μάρκετ – «Με απείλησε με όπλο για να του δώσω τα λεφτά»

Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μίνι μάρκετ στη Νέα Σμύρνη  έφερε στο φως ο ΑΝΤ1. Το περιστατικό συνέβη στις 10.30 το βράδυ σε κατάστημα επί της οδού Γρηγορίου Κυδωνιών.

Ο δράστης, φορώντας κουκούλα, απειλεί την ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Εκείνη τρομαγμένη, ακολουθεί τις εντολές του, πηγαίνει στο ταμείο και του παραδίδει όσα χρήματα είχε σε αυτό.

«Μπαίνει ένας νεαρός γύρω στα 20, ψηλός. Φορούσε κουκούλα που του έκρυβε το πρόσωπο και την κουκούλα του μπουφάν του. Έβγαλε όπλο, το έβαλε στο κεφάλι και είπε ληστεία “δώσε τα λεφτά”. Σηκώθηκα, πήγα πίσω από το ταμείο, του έδωσα ό,τι λεφτά είχα και έφυγε» είπε στον ΑΝΤ1 η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ.

Ο δράστης έτρεξε προς τη γωνία του δρόμου, όπου τον περίμενε ο συνεργός του με ένα δίκυκλο. Μέσα σε δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν. Παρότι η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, οι δράστες είχαν διαφύγει.

Η ΕΛ.ΑΣ «ξεσκονίζει» τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και κτιρίων της περιοχής προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του ληστή και του συνεργού του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ