Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Λέσβο – Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί

Σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Λέσβο.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου Λέσβου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,5 χλμ.

Σεισμός Λέσβος

Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:54, εντάσεως 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο με τον σεισμό έντασης 4,9 βαθμών.

μετασεισμός Λέσβος μετασεισμός Λέσβος

Σέρρες: Επιτήδειοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεψαν 150.000 ευρώ από ηλικιωμένες

Χρηματικό ποσό 150 χιλιάδων ευρώ απέσπασαν άγνωστοι από δύο ηλικιωμένες γυναίκες στο Αηδονοχώρι στις Σέρρες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με της ΕΡΤ Σερρών, οι δύο άνδρες πήγαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο σπίτι των ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας 81 και 76 ετών.

Παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και τις έπεισαν να βάλουν τα χρήματα που είχαν σε μια μαξιλαροθήκη που κρατούσαν, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που θα κάνουν στην περιοχή.

Οι ηλικιωμένες τους πίστεψαν και όταν έβαλαν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, οι «μαϊμού» υπάλληλοι τα πήραν κι εξαφανίστηκαν.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, περίπου στις 16:50 μ.μ. ξέσπασε φωτιά σε όχημα που κινούνταν στην περιοχή του Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το χωριό Πολυδένδρι. Μέσα στο όχημα επέβαινε μία οικογένεια, ωστόσο μόλις ο οδηγός του ΙΧ αντιλήφθηκε πως η μηχανή είχε «πάρει» φωτιά, άμεσα σταμάτησε και έβγαλε τους οικείους του από το εσωτερικό του.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες. Τέλος, να τονισθεί πως δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ το όχημα κάηκε μερικώς.

Χανιά: 8χρονος βούτηξε μαζί με τον μπαμπά του για να πιάσει τον Σταυρό

Τον λένε Χρήστο Σεντουκά είναι μόλις 8 χρόνων και δεν δίστασε καθόλου να βουτήξει στα κρύα νερά του λιμανιού της Σούδας στα Χανιά μαζί με τον πατέρα του, Δημήτρη για να πιάσει τον σταυρό, κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων, ανήμερα των Θεοφανίων.

Ο πιτσιρικάς που φορούσε σωσίβια στολή, τήρησε το έθιμο με την βοήθεια φυσικά του πατέρα του που τον… στήριξε στις πλάτες του. Για τον μικρό Χρήστο, ήταν η πρώτη φορά που βουτούσε και όπως φάνηκε δεν είχε κανένα πρόβλημα με το κρύο νερό αφού «η πλάτη του μπαμπά ήταν ζεστή» όπως είπε στο flashnews.gr.

Από την άλλη, για τον πατέρα του δεν ήταν η πρώτη φορά αφού και στο παρελθόν έχει βουτήξει στη θάλασσα κατά τα Θεοφάνια για να πιάσει τον σταυρό.

Βασίλης Τόπαλος: «Μας ρώτησαν αν κάποιος τον χτύπησε με λοστό» – Τι αποκαλύπτουν αυτόπτες μάρτυρες

Νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον μοιραίο τραυματισμό του 16χρονου, Βασίλη Τόπαλου. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο γυμναστήριο την ώρα της επίμαχης προπόνησης μιλούν για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Ο πυγμάχος, ο οποίος βρήκε πρώτος αναίσθητος τον Βασίλη Τόπαλο, περιέγραψε την προσπάθεια όσων βρίσκονταν στο σημείο να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Χαρακτηριστικό του βαρύτατου τραυματισμού του 16χρονου είναι ότι οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει, τους ρώτησαν εάν κάποιος τον χτύπησε με λοστό, στο μπάνιο.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή LiveNews, ο πυγμάχος περιέγραψε: «Ήμουν μέσα στην τουαλέτα. Άκουσα από έξω ένα ‘μπαμ’. Βγήκα και είδα τον Βασίλη πεσμένο κάτω. Φώναξα αμέσως τους προπονητές και τον πατέρα του. Τους φώναξα όλους, όποιον μπορούσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ο προπονητής μου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και εμείς παίρναμε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτική ήταν αυτή η στιγμή».

Στη συνέχεια, ο ίδιος διέψευσε τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να έκανε σπάρινγκ με τον 16χρονο. «Ο Βασίλης ερχόταν συχνά στο γυμναστήριο και τον έβλεπα. Έκανε προπονήσεις σε εμάς. Εγώ δεν έκανα ποτέ προπόνηση με τον Βασίλη. Εκείνη την ημέρα δεν είχα βάλει γάντια, γιατί δεν είμαι καν στα κιλά του. Έχουν πει ότι εγώ έκανα σπάρινγκ μαζί του, ενώ εκείνη την ημέρα εγώ δεν έκανα καθόλου προπόνηση», δήλωσε ο πυγμάχος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, «στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα γινόταν προπόνηση, όχι σπάρινγκ. Είναι ψέματα ότι γινόταν. Έκαναν τεχνικές, όπως κάνει κάθε γυμναστήριο. Ο Βασίλης έκανε συνδυασμούς με τα άλλα παιδιά, δεν είναι ούτε βάρη, ούτε σπάρινγκ. Ήταν συνδυασμοί, στόχοι. Πιο πολύ για την δύναμη και την αντοχή».

«Το χτύπημα που είχε ο Βασίλης ήταν πολύ βαρύ. Στη ΓΑΔΑ μας ρώτησαν αν πήγε κάποιος και τον βάρεσε με λοστό στο μπάνιο. Δεν μπορεί αυτό το χτύπημα να έχει προκληθεί με γάντι. Ο Βασίλης ήταν πρωταθλητής, ήταν πολύ προσεχτικός, πάντα έκανε προπόνηση με γάντια και κάσκα».

Η εκπομπή του MEGA παρουσίασε και την μαρτυρία ενός ανθρώπου «κλειδί». Πρόκειται για έναν άλλον νεαρό μποξέρ, ο οποίος βρισκόταν στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου και ανακαλεί στη μνήμη του τα συνέβησαν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο Βασίλης είχε αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, εκείνη την ημέρα. «Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο (…) ούτε ο Βασίλης, και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδελφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι πάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη. Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του. Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μία χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση».

Αγρίνιο: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 18χρονου που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο – Δωρίζουν τα όργανά του

Ανήμερα των Θεοφανίων ο 18χρονος Γρηγόρης «έσβησε» στην Μ.Ε.Θ. Άρτας βυθίζοντας την οικογένειά του καθώς και όλη την πόλη του Αγρινίου στο πένθος.

Σύμφωνα με το AgrinioTimes.gr η οικογένεια είχε αποφασίσει σε περίπτωση που η κατάσταση ήταν τελικά μη αναστρέψιμη να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Την καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά αναμένεται να λάβουν συμβατοί λήπτες σε Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας από την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 μετά το τροχαίο στην Οδό Πατριάρχου Καλλινίκου, το βράδυ της Τρίτης, 27 Δεκεμβρίου 2022.

Η κατάσταση της υγείας του 18χρονου οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στον θώρακα ενώ είχε υποστεί ρήξη σπλήνας, δεν είχε παρουσιάσει βελτίωση.

Ο νεαρός κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, με την οικογένειά του να στέκεται στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες, ελπίζοντας στο θαύμα.

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying κατά 14χρονης μαθήτριας – Οι απειλές με κατσαβίδια

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι καταγγελίες μίας 14χρονης μαθήτριας, ότι έχει πέσει θύμα άγριου bullying από τέσσερις συμμαθητές της, στον Βόλο. Ο ένας μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, της έσπασε το δάχτυλο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, το Γυμνάσιο της Αργαλαστής θα βρίσκεται επί της ουσίας υπό εισαγγελική επιτήρηση από την ερχόμενη εβδομάδα. Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της 14χρονης στο σχολείο και ουδείς είχε ενδιαφερθεί.

Χθες οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση.

Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι, το οποίο είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της, όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Οι θύτες, το θύμα αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μπαίνουν στο στόχαστρο της εισαγγελικής αρχής. Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους– που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία- θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η 14χρονη που έπεσε θύμα του bullying και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον, είπε στην εισαγγελέα, παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων, πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καβγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Οι θύτες, όπως καταγγέλλεται, δεν άφηναν στην 14χρονη ούτε το χαρτζιλίκι της… Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν πως η 14χρονη είχε βίο αβίωτο και όλοι, όπως αποδείχθηκε, ήταν γνώστες της κατάστασης.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα» λέει το υπουργείο Παιδείας

Η έξαρση του λεγόμενου «κοκτέιλ» κορονοϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού RSV έχει προκαλέσει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας με το άνοιγμα των σχολείων να αποτελεί θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες. «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, είπε πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης αλλά και λόγω της έλλειψης των κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης. «Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», επισήμανε.

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Αναφορικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ