Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε κολόνα – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Κωλλέτη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αναγνώστη του enikos.gr που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, οδηγός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε κολώνα, ξηλώνοντας την μάλιστα.

Στο αυτοκίνητο προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο βρέθηκε η τροχαία προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

Δείτε το βίντεο που έστειλε o αναγνώστης στο enikos.gr

Τροχαίο στη Σαλαμίνα: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, επί της Λεωφόρου Ιπποκράτους στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ένα αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του οχήματος.

Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον οδηγό και τον παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ.

Τροχαίο στον Ασπρόπυργο: Σύγκρουση δύο οχημάτων – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο enikos.gr, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους δύο οδηγούς.

Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και παρέδωσαν τον τραυματισμένο άνδρα στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Κέρκυρα: Φωτιά σε μονοκατοικία – Εκτεταμένες ζημιές εντός της οικίας

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε μονοκατοικία στην περιοχή Δουκάδες, στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά ξεκίνησε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ενώ τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό της Υπηρεσίας.

Πάντα, σύμφωνα, με την ίδια πηγή στο σπίτι σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ ο ιδιοκτήτης της οικίας είναι καλά στην υγεία του.

Θεσσαλονίκη: Στα «πράσα» ο ληστής που αναστάτωσε την πόλη–Έκανε 7 ληστείες σε τρεις περιοχές

Στη σύλληψη του ατόμου που φέρεται να προχώρησε σε συνολικά εφτά ληστείες με την απειλή όπλου (πιθανότατα ρέπλικα) σε Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μπροστά από τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο φερόμενος ως δράστης περίπου από τις 8.00 το βράδυ είχε προλάβει να προχωρήσει σε τέσσερις ληστείες, ενός μίνι-μάρκετ στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης και τριών φαρμακείων στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ο νεαρός -όπως αναφέρουν οι περιγραφές των μαρτύρων – άνδρας ξεκίνησε τη δράση του από ένα μίνι-μάρκετ επί της Ικονίου – Προκοπίου στην Παναγία Φανερωμένη από όπου αφαίρεσε όλες τις εισπράξεις της ημέρας, ήτοι 800 ευρώ και στη συνέχεια «χτύπησε» σε τρία φαρμακεία εκ των οποίων τα δύο στις οδούς Βενιζέλου και 28ης Οκτωβρίου με Θησέως στους Αμπελοκήπους αφαιρώντας άλλα 1.000 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Περιγράφοντας τη δράση του η μία εκ των ιδιοκτητών φαρμακείου, τόνισε πως την ώρα της εισβολής του δράστη, ο οποίος κράδαινε όπλο, εξυπηρετούσε πελάτισσα, ενώ έξω περίμεναν κι άλλα άτομα προκειμένου να εισέλθουν. «Όταν εισέβαλε φορώντας fullface άνοιξε μόνος του το συρτάρι και πήρε όλο το ταμείο» τόνισε χαρακτηριστικά στο grtimes.gr.

Μεταφέρθηκε στην Ανατολική πλευρά της πόλης

Η δράση του ωστόσο δε σταμάτησε ούτε εκεί, καθώς έπειτα από ένα διάλειμμα λίγων ωρών αποφάσισε να αλλάξει περιοχή και από τη δυτική να μεταφερθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη χτυπώντας σε άλλα τρία σημεία.

Αρχικά σε δύο καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, στην Μεταμορφώσεως και στη συμβολή των Καπετάν Γκόνη και Μητροπολίτη Κυδωνιών, τα οποία ήταν γεμάτα κόσμο λόγω του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Αργεντινή και Κροατία και σε ένα ακόμη φαρμακείο στην οδό Πόντου.

Από όλα τα καταστήματα που «χτυπήθηκαν» από τις αστυνομικές αρχές συλλέχθηκε βιντεοληπτικό υλικό μέσα από το οποίο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και στη συνέχεια να εντοπίσουν το άτομο, στην περιοχή Χαριλάου και τελικά να τον συλλάβουν σε χώρο πολύ κοντά στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επάνω του βρέθηκε το όπλο με το οποίο απείλησε καταστηματάρχες και υπαλλήλους και το οποίο πιθανότατα να είναι ρέπλικα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, φέρεται να είχε συνεργούς, καθώς αν και διέφευγε με τα πόδια μετά από κάθε “χτύπημα” μεταφέρονταν από σημείο σε σημείο πάρα πολύ γρήγορα.

Μέχρι αργά τη νύχτα όσοι έπεσαν θύματα ληστειών περνούσαν από το ΑΤ Χαριλάου – Ανάληψης προκειμένου να καταθέσουν και να ταυτοποιήσουν το άτομο που προέβη νωρίτερα στις ληστείες.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 34 προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο

Συνολικά 35 άτομα προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ένα από αυτά τα άτομα συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (13-12-2022), με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώσεις και πορείες, όπου συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και αντικειμένων εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Μέχρι στιγμής προσήχθησαν τριανταπέντε (35) άτομα και συνελήφθη ένα εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Μικροένταση στο Νομισματοκοπείο: Ομάδες Ρομά προσπάθησαν να κλείσουν τη Λ. Μεσογείων

Ένταση προκλήθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, το βράδυ της Τρίτης, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, αφού από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί εκεί ομάδες Ρομά, με σκοπό να κλείσουν τον δρόμο, ύστερα από τον θάνατο του 16χρονου. Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως, δεν τους άφησαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την προσπάθειά τους να κλείσουν τη Μεσογείων, η αστυνομία αντέδρασε έγκαιρα με κρότους λάμψης, με αποτέλεσμα οι Ρομά να διαλυθούν.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Θάνατος 16χρονου Ρομά: 26 προσαγωγές και δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σε 23 ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, στην Θεσσαλονίκη,  από πυροβολισμό αστυνομικού. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, που ήταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άτομα εκσφενδόνισαν πέτρες προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, που απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, κοντά στο «Τιτάνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πορείες διαμαρτυρίας σημειώνονται σε  όλη τη χώρα.  Στον Ασπρόπυργο, στη Χαλκίδα, στη Λέσβο, στη Ρόδο και στη Θήβα, έγιναν κινητοποιήσεις από Ρομά που άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα, ενώ στην Πάτρα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ανήλικου.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ έπειτα από την πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά. Στην πλατεία Καμάρας κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες (μολότοφ) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι δράστες κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα απο την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ. Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος από το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το ΤhessToday:

Νωρίτερα επικράτησε ένταση μετά τις 17.00 όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων βγήκε από το κτίριο της πολυτεχνικής σχολής και κινήθηκε προς την πύλη εμπορίου όπου πέταξε 15 μολότοφ. Στο σημείο βρισκόταν αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ