Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Σεισμός 3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:02 τα ξημερώματα της Κυριακής (10/12) στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ έξω από το ΑΠΘ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου (9/12) στο ΑΠΘ, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ενώ ήταν σε εξέλιξη πάρτι στη Σχολή Θετικών Επιστημών, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σφράγισαν τις εισόδους που οδηγούν στο campus.

Άμεσα τα άτομα κινήθηκαν με πορεία κατά της Αστυνομίας ενώ μερίδα από τους διαμαρτυρόμενους πέταξε αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

 

Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στην περιοχή της ροτόντας με τα άτομα να πυρπολούν κάδους.

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί και οι γειτονιές γύρω από την περιοχή της Ροτόντας, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.

Τραγωδία στο Θέρμο: Νεκρός 29χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο Θέρμο, όπου ένας 29χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στην έξοδο του Θέρμου όπου η μηχανή μεγάλου κυβισμού του 29χρονου εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοιχίο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες όλα συνέβησαν όταν ο 29χρονος προσπάθησε να αποφύγει ακινητοποιημένα προπορευόμενα οχήματα.

Mετά την σύγκρουση ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου δυστυχώς τις απογευματινές ώρες υπέκυψε στα τραύματα του.

Ρέντης: «Τον σώσαμε υπό συνθήκες πολέμου» λέει συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού – Στο στόχαστρο δύο άτομα που διαφεύγουν

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός χαροπαλεύει για τρίτο 24ώρο, συνάδελφός του που είδε τι συνέβη, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές του φρικτού τραυματισμού του.

Ο αστυνομικός μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας».

Στη συνέχεια, περιγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειες των συναδέλφων του να σώσουν τον 31χρονο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Ο αστυνομικός συνέχισε περιγράφοντας ότι οι προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον 31χρονο, εκτυλίσσονταν σε συνθήκες πολέμου. «Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επί τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του».

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από όσα βρήκε η Αστυνομία στο γήπεδο αλλά και στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ. Πρόκειται για φωτοβολίδες, κροτίδες και υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, ρούχα (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face) κάποια από τα οποία βρέθηκαν μισοκαμμένα στις τουαλέτες του γηπέδου, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Η Ασφάλεια διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες  δυο άτομα μετά τις επιθέσεις στα ΜΑΤ δεν κατέφυγαν στο γήπεδο , δηλαδή διέφυγαν και δεν προσήχθησαν.

«Πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα»

Ο παππούς του νεαρού αστυνομικού μίλησε στο MEGA για τον εγγονό του που δίνει στο νοσοκομείο, την πιο μεγάλη μάχη.

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη». Στο πλευρό του υπαρχιφύλακα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωποι. «Εκεί είναι όλοι και η κόρη μου και η αδελφή του και ο γαμπρός μου είναι εκεί, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι δυο αδέλφια»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ