Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κέρκυρα: Φωτιά σε αποθήκη εργοστασίoυ επεξεργασίας ξυλείας – Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε αποθήκη εργοστασίου επεξεργασίας ξυλείας στην περιοχή των Βελονάδων στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, η υπαίθρια αποθήκη είναι γεμάτη ξυλεία και έχει τυλιχθεί στις φλόγες, με τον αέρα να είναι κάθε άλλο παρά σύμμαχος της επιχείρησης κατάσβεσης αφού οι άνεμοι πνέουν στα 4 Μποφόρ νότιων διευθύνσεων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 15 άνδρες, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, εκσκαφείς και στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού έχουν βγει από τα σπίτια τους καθώς ανησυχούν για τυχόν επέκταση λόγω των σφοδρών ανέμων.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική έχει κατορθώσει και εγκλωβίσει τις φλόγες στο σημείο που ήδη καίνε κυκλώνοντας το σημείο ώστε να μην υπάρχει εύκολη δυνατότητα να ξεφύγει πέριξ του εργοστασίου.

Αγία Παρασκευή: Πτώση άνδρα στις ράγες του μετρό – Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας από τον συρμό του τρένου στον σταθμό του μετρό της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ο άνδρας είχε πέσει στις ράγες του συρμού, την ώρα που εκείνος ερχόταν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συμβολή 12 πυροσβεστών και τεσσάρων οχημάτων προκειμένου να τον βγάλουν και να τον παραδώσουν στο ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού του ο σφυγμός υπήρχε ακόμα.

Χαλκίδα: Επεισόδιο μεταξύ ατόμων στο κέντρο της πόλης – Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

Επεισόδιο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Χαλκίδας όταν τέσσερα άτομα διαπληκτίστηκαν άγρια μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, ήταν λίγο μετά τις 20:00 όταν τα άτομα για άγνωστο λόγω λογόφεραν μεταξύ τους με τα αίματα να ανάβουν εύκολα και να πιάνονται στα χέρια.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, όπου τους προσήγαγαν και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατατέθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν.

Θρίλερ στην Πάτρα: 31χρονος βρέθηκε νεκρός σε πεζοδρόμιο

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πάτρα αργά το απόγευμα της Παρασκευής (1/12), όταν εντοπίστηκε νεκρός ένας 31χρονος άνδρας σε πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η σωρός του άνδρα εντοπίστηκε επί της οδού 12ου Συντάγματος, όπου έσπευσαν ΕΚΑΒ και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή καθώς και οι τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο 31χρονος νωρίτερα φέρεται να έκανε χρήση ουσιών.

Τροχαίο στην Λαμία: Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο η οδηγός του ΙΧ – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο 13ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Δομοκού, όταν συγκρούστηκε λεωφορείο με αυτοκίνητο.

Όπως μεταδίδει το tvstar.gr, τα δύο οχήματα κινούνταν στο ρεύμα προς Λαμία, όταν το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος του η οδηγός του οποίου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ ο οδηγός του δεν τραυματίστηκε.

Προανάκριση για τους λόγους του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

Ναύπακτος: Τουλάχιστον 6 μαθήτριες έπεσαν θύματα των δυο 13χρονων που διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από την υπόθεση με τις ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες μαθητριών που επεξεργάστηκαν και διακίνησαν οι δύο συλληφθέντες 13χρονοι συμμαθητές τους στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με το Star, οι δύο μαθητές εδώ και έναν μήνα, μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο δημιούργησαν και διακίνησαν γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον έξι συμμαθητριών τους, κρατώντας τα πρόσωπά τους και αφαιρώντας τα ρούχα τους.

Σημειώνεται πως οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο 13χρονων, αλλά και των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και εκδικητική πορνογραφία.

Τι βρέθηκε στα κινητά των δύο 13χρονων

Συνολικά 18 φωτογραφίες βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό του ενός μαθητή, ενώ στο τηλέφωνο του δεύτερου 13χρονου δεν βρέθηκε καμία φωτογραφία. Ο ίδιος όμως παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε φωτογραφίες, αλλά τις έσβησε χθες το πρωί της Πέμπτης, δηλαδή λίγες ώρες πριν την σύλληψη του.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν δύο μαθήτριες που έπεσαν θύματα. Οι ανήλικοι δράστες παραδέχθηκαν ότι έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία φωτογραφιών ακόμα τεσσάρων κοριτσιών.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν σβησμένα αρχεία των κινητών για να διαπιστώσουν εάν έχουν δημιουργήσει γυμνές φωτογραφίες και άλλων κοριτσιών και φυσικά σε ποιους τις έχουν διακινήσει.

Πατέρας μαθήτριας: Μακάρι η μήνυση που κάναμε στα παιδιά να τα συνετίσει

Ο πατέρας μίας μαθήτριας που έπεσε θύμα των δύο 13χρονων μίλησε στον ΑΝΤ1 για την περιπέτεια της κόρης του, και ανέφερε πως η ίδια το πήρε πάρα πολύ ψύχραιμα, καθώς «κατάλαβε ότι οι φωτογραφίες είναι fake, και αυτό την έκανε να νιώσει πιο άνετα».

Σχετικά με την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των δύο 13χρονων δραστών, ο πατέρας του θύματος επεσήμανε πως «μακάρι να βοηθήσει αυτά τα παιδιά η μήνυση που κάναμε, να τα συνετίσει, και όχι να τα κάνει περισσότερο κακό. Βέβαια, αν δεν κάναμε και τίποτα, ίσως αυτά τα παιδιά να έκαναν κάτι πολύ περισσότερο, από αυτό που έκαναν ήδη».

Σχολεία: Τρίωρες στάσεις εργασίας από τους δασκάλους όλο τον Δεκέμβριο

Στάσεις εργασίας ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενάντια στην αξιολόγηση, ενώ παρόμοια απόφαση έλαβε και η ΟΛΜΕ, για όλο τον Δεκέμβριο.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Σας ενημερώνουμε, ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Παρασκευή 1/12 έως και Παρασκευή 22/12/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Χαλκίδα: Τρόμος για 3 μαθητές – Ληστής τους επιτέθηκε με μαχαίρι ενώ περίμεναν το τρένο

Τον τρόμο έζησαν τρεις ανήλικοι στο σταθμό της Χαλκίδας το απόγευμα της Παρασκευής (01/12) την ώρα που περίμεναν να επιβιβαστούν στο τρένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr ένας 25χρονος άνδρας πλησίασε τους ανήλικους μαθητές και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε τα χρήματα που είχαν στις τσέπες τους. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα τρία παιδιά στάθηκαν τυχερά διότι τη στιγμή του περιστατικού έφτασε ο συρμός στο σταθμό και ο δράστης αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή.

Τα παιδιά πήγαν στον αστυνομικό τμήμα και υπέβαλαν μήνυση για τον περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ