Ναύπακτος: «Ντρέπομαι πολύ – Φαίνεται να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι» – Συγκλονίζει η 13χρονη για την διακίνηση ψεύτικης γυμνής φωτογραφίας της

Μία αθώα selfie στον καθρέφτη του σπιτιού της, μετατράπηκε σε εφιάλτη για μαθήτρια στη Ναύπακτο, που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικη γυμνή φωτογραφία της στο σχολείο. Η 13χρονη είναι μία από τις δύο μαθήτριες που έπεσαν θύματα των δύο συνομήλικων συμμαθητών τους, οι οποίοι «έγδυναν» τις φωτογραφίες τους, που είχαν δημοσιεύσει στα social media, μέσω ειδικής εφαρμογής που αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ γι’ όλα αυτά που έχουν γίνει», λέει στην εκπομπή LiveNews η μία από τις δύο μαθήτριες στη Ναύπακτο. «Φαίνεται πολύ ρεαλιστική. Εάν δεν με ξέρεις φαίνεται να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι», είπε η 13χρονη και εξήγησε πως «είναι μία φωτογραφία στον καθρέπτη, δεν φαίνεται το πρόσωπό μου. Την έχουν “γδύσει”».

Ο πατέρας του κοριτσιού καταγγέλλει στην εκπομπή ότι «πήραν το πρόσωπο της κόρης μου, μέσω εφαρμογής την “έγδυσαν” και άρχισαν να διακινούν την ψεύτικη γυμνή φωτογραφία της παντού». «Είναι η κόρη μου, η οποία είναι μια από τις κοπέλες. Έχουν πάρει το κεφάλι της και έχουν κολλήσει στο κεφάλι της από κάτω ένα γυμνό σώμα. Είναι 13 ετών, είναι δευτέρα γυμνασίου παιδιά και τα παιδιά που έχουν κάνει αυτές τις πράξεις και τα κορίτσια, που έχουν υποστεί αυτή την σπίλωση, είναι 13 χρονών», προσθέτει ο πατέρας της μαθήτριας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον τελευταίο μήνα οι δύο 13χρονοι φέρονται πως έπαιρναν φωτογραφίες συμμαθητριών τους, τις επεξεργάζονταν μέσω εφαρμογής, κρατώντας τα πρόσωπα και αφαιρώντας τα ρούχα και τις διακινούσαν στο σχολείο.

«Την έχουν δει παιδιά από το σχολείο. Τα παιδιά που την έχουν φτιάξει την φωτογραφία αυτή την έχουν δείξει σε άλλα παιδιά», αναφέρει ο πατέρας της ανήλικης, ο οποίος υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο 13χρονων, αλλά και των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και εκδικητική πορνογραφία.

«Εγώ θέλω να κινηθεί η διαδικασία, όπως πρέπει να κινηθεί και πιο πολύ από όλα θέλω να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά (οι δράστες), τα οποία είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνουν λάθος, επειδή κάτι γίνεται λάθος», λέει ο πατέρας της 13χρονης.

Τα λόγια της μαθήτριας προκαλούν αίσθηση για την ωριμότητα που επιδεικνύει παρά το νεαρό της ηλικίας της. «Λένε ότι το έχουν μετανιώσει, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τους συγχωρέσω έτσι εύκολα, ούτε να το ξεπεράσω από τη μία στιγμή στην άλλη, γιατί ήταν πολύ χοντρό», τονίζει η 13χρονη.

Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί ξανά στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο σε σχολείο του Ασπρόπυργου, με δράση έναν 15χρονο ο οποίος διαπόμπευσε 12χρονα κορίτσια με γυμνές φωτογραφίες, που κατασκεύασε μέσω ΑΙ.

 

Νομικά κινήθηκαν οι γονείς της 13χρονης μαθήτριας

Το δικό τους μήνυμα πέρασαν η 13χρονη μαθήτρια και ο πατέρας της, που μίλησαν στην εκπομπή και ζωντανά. «Ό,τι έγινε έγινε, τιμωρήθηκαν. Θα το ξεπεράσω με τον καιρό, προσπαθώ να είμαι καλά, το διαχειρίζομαι», ήταν τα λόγια της 13χρονης μαθήτριας στη Ναύπακτο.

«Τα παιδιά αυτά είναι στην ίδια τάξη με εμένα, όχι στο ίδιο τμήμα. Βρήκαν αυτές τις φωτογραφίες από τα social media, τις έκαναν screenshot λογικά, τις παραμόρφωσαν και τις έκαναν να φαίνονται γυμνές. Άρχισαν να τις δείχνουν σε άλλα παιδιά κι έτσι μαθεύτηκε», είπε η μαθήτρια.

Μόλις έμαθε η 13χρονη όσα είχαν συμβεί, πήγε στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με την σειρά του κάλεσε τους γονείς της μαθήτριας και τους ενημέρωσε. Στη συνέχεια οι γονείς της ανήλικης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση.

Ο πατέρας του κοριτσιού εξηγεί  ότι «η μήνυση που έχω κάνει αφορά δύο 13χρονα παιδιά, που είναι δικά μου “παιδιά”. Οφείλω να το κάνω γιατί ίσως αυτό τα βοηθήσει να γίνουν καλύτερα παιδιά μεγαλώνοντας. Δεν έχω δει τους γονείς τους, δεν έχω καμία επικοινωνία».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ