Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πειραιάς: ΕΔΕ για την αυτοκτονία ασθενή στο νοσοκομείο “Μεταξά”

Ένορκη διοικητική εξέταση με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος διέταξε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά», όπου νοσηλευόταν ο ασθενής που αυτοκτόνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10).

Η ΕΔΕ θα διερευνήσει τα αίτια της αυτοκτονίας του 65χρονου που έπεσε στο κενό από όροφο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 65χρονος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο λάρυγγα και είχε χειρουργηθεί.

Εύβοια: Χειροπέδες σε ανήλικους στα Ψαχνά – Λήστεψαν συνομήλικούς τους

Ακόμη ένα περιστατικό ληστείας σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Ψαχνά Ευβοίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00, όταν δύο 16χρονοι φίλοι ενώ έκαναν βόλτα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών, τους προσέγγισαν δύο επίσης ανήλικα άτομα 13ων και 15 ετών και αφού τους απείλησαν τους απέσπασαν χρηματικό ποσό αλλά και φαγητό που κρατούσαν στα χέρια.

Εν συνεχεία οι δύο δράστες διέφυγαν πεζοί από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα θύματα στις 16:00 το απόγευμα πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας άρχισαν να αναζητούν τους δύο δράστες, τους οποίους και εντόπισαν στην περιοχή της Καστέλας. Άμεσα συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκαν στον Ανακριτή της εισαγγελίας Χαλκίδος.

Λευκάδα: 78χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε σκάφος

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε, το βράδυ της Κυριακής για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του Ε/Π-Α/Κ του σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Λυγιάς του νησιού.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 78χρονο ημεδαπό καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Διάρρηξη με λεία 150.000 ευρώ σε μονοκατοικία – Ο ιδιοκτήτης είδε ζωντανά τους κλέφτες από τις κάμερες ασφαλείας

Διάρρηξη με πλούσια λεία, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ο 69χρονος εισοδηματίας και η οικογένεια του έλειπαν από την μονοκατοικία τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, οι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο του σπιτιού και εισήλθαν στο εσωτερικό. Αφού ερεύνησαν τους χώρους, εντόπισαν ένα χρηματοκιβώτιο που ήταν βιδωμένο στον τοίχο του παταριού. Χωρίς καθυστέρηση, το ξήλωσαν και το μετέφεραν σε ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει εκτός του κτήματος.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είχε ζωντανή εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας, επικοινώνησε άμεσα με την Άμεση Δράση προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν το ένα από τα δύο επιχειρησιακά αυτοκίνητα της συμμορίας και συνέλαβαν τον οδηγό. Ερεύνησαν το όχημα, αλλά δεν βρήκαν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον 69χρονο στο χρηματοκιβώτιο έκρυβε μετρητά, χρυσαφικά και λίρες αξίας 150.000 ευρώ.

Εύβοια: Άγριο περιστατικό ληστείας στα Ψαχνά – Του πήραν χρήματα και κινητό και προσπάθησε να τους σκοτώσει με λεωφορείο

Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, σημειώθηκε ένα άγριο περιστατικό ληστείας στα Ψαχνά Ευβοίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, τα γεγονότα έλαβαν χώρα γύρω στις 6:00 το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης ενός λεωφορείου ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του.

Η ληστεία

Καθώς ο ιδιοκτήτης περίμενε να ζεσταθεί το όχημα, ένα μηχανάκι με δύο άτομα τον πλησίασε. Ένας 24χρονος, τον οποίο το θύμα γνώριζε, και ένα άγνωστο άτομο ήταν οι δράστες της ληστείας. Ζητήθηκαν χρήματα από τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου, αλλά αντί για αυτό, οι δράστες τον αιφνιδίασαν και του απέσπασαν το πορτοφόλι και το κινητό τηλέφωνό του. Στη συνέχεια, απέδρασαν από το σημείο με το μηχανάκι, έπειτα από μια σύντομη σύρραξη.

Η καταδίωξη και η σύλληψη

Παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε, το θύμα κατάφερε να μπει στο λεωφορείο ξεκινώντας την καταδίωξη κατά του δίκυκλου. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το θύμα προσπάθησε να τους εμβολίσει με αποτέλεσμα και τα δύο άτομα να πέσουν στο έδαφος. Στη συνέχεια ακολούθησε μία άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Διρφύων Μεσσαπίων άμεσα κινητοποιήθηκαν και έπειτα από αναζητήσεις εντόπισε τον έναν από τους δύο δράστες, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και εκείνος με την σειρά του κατήγγειλε το θύμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Και οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα Δικαστήρια Χαλκίδας, όπου με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι.

Στυλίδα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 40χρονης μητέρας – Επικοινώνησε με τους δικούς της

Ταλαιπωρημένη αλλά καλά στην υγεία της εντοπίστηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (30/10) η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Στυλίδα, στην ανατολική Φθιώτιδα, που είχε εξαφανιστεί το πρωί της ίδιας ημέρας από το σπίτι της.

Η γυναίκα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport απάντησε σε μήνυμα των δικών της ανθρώπων, θέλοντας να μάθει για τα παιδιά της, βάζοντας τέλος στην αγωνία της οικογένειάς της.

Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 08:45 το πρωί στην αστυνομία και για την ανεύρεσή της είχαν κινητοποιηθεί αστυνομικοί από το ΑΤ Στυλίδας, η Διασωστική Ομάδα Εθελοντών Στυλίδας, αλλά και η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ με τον ειδικό σκύλο.

Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία για την 16χρονη – Επτά προσαγωγές, τρεις συλλήψεις

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 16χρονη που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο.

Ομάδες ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ παράλληλα, στην οδό Μπενάκη μια ομάδα 15 ατόμων ανέβηκε σε ταράτσα κτιρίου κι άρχισε λίγο μετά τις 21.00 να πετάει πέτρες και μπουκάλια.

Μάλιστα κάποιοι εκτόξευσαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πάτρα: Οι γροθιές «έπεσαν βροχή» σε καφενείο – Τρεις τραυματίες

Σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμούς σε καφενείο στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου. Το περιστατικό συνέβη σε καφενείο στην οδό Σωσιπάτρου, κοντά στο Σκαγιοπούλειο, όταν άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα, για άγνωστους λόγους, διαπληκτίστηκαν.

Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε κάθε ελέγχου και οι γροθιές έπεφταν «βροχή». Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο, ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, pelop.gr δύο άνδρες και μια γυναίκα, ωστόσο κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θέλησε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Η  Αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποια ήταν η αιτία του καβγά. Μηνύσεις πάντως δεν υπεβλήθησαν.

Άγιος Δημήτριος: Έξι προσαγωγές ανηλίκων κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ..

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή, ελέχθησαν 52 άτομα, εκ των οποίων 45 ανήλικοι και προσήχθησαν 6 ανήλικοι στο τμήμα αστυνόμευσης της περιοχής.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα συλλέγοντα στοιχεία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ