Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εντοπισμός και διάσωση 127 μεταναστών σε Σύμη και Λέσβο – Στα 1000 ευρώ η «ταρίφα» για τη μεταφορά στην Ελλάδα

Ενημερώθηκε, το πρωί της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για την ύπαρξη ατόμων στη παραλία Αγίου Νικολάου ν. Σύμης.

Στο σημείο κατέφθασαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν στη περιοχή Χωριού και Γιαλού ν. Σύμης συνολικά ογδόντα δύο (82) άτομα (42 άντρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια και 12 κορίτσια) όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν βραδινές ώρες την 02.10.2023 από έναντι τουρκικά παράλια πλησίον περιοχής ΝΤΑΤΣΑ, με δύο (02) πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους και κατέφθασαν στη παραλία Αγίου Νικολάου, όπου και αποβιβάστηκαν.

Κατά δήλωσή τους, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ οι ανωτέρω λέμβοι καταστράφηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Εντοπισμός και διάσωση 45 ατόμων στη Λέσβο

Παράλληλα, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβησαν, το πρωί της Τρίτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΗΟΣ» βορειοανατολικά ν. Λέσβου.

Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην ως άνω περιοχή, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Χαλάνδρι: Τροχαίο ατύχημα κοντά στη γέφυρα του «Golden Hall» – Δύο τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Χαλάνδρι κοντά στη γέφυρα του «Golden Hall».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας στο enikos.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ριζαρίου. Τρία οχήματα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο οδηγών.

Στο σημείο έσπευσαν και κλιμάκιο της τροχαίας για να καταγράψει το συμβάν, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Ακρωτήριο Ταίναρο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 90 μεταναστών – Μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας

Υπό το συντονισμό του Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης περίπου 90 ατόμων αλλοδαπών ατόμων επιβαινόντων Α/Κ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Στην περιοχή βρίσκονται 1 ΠΛΣ και 3 παραπλέοντα. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από παραπλέον Δ/Ξ πλοίο και μεταφέρονται στο λιμένα Καλαμάτας.

Στο σημείο αυτή την ώρα οι άνεμοι φυσούν με ένταση 3-4 μποφόρ.

Δομοκός: Από θαύμα γλίτωσε οικογένεια σε τροχαίο – Διαλύθηκε το αυτοκίνητο – ΦΩΤΟ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (03/10) στη διασταύρωση του «22» στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από την Καρδίτσα με κατεύθυνση προς Λαμία, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπη της πορείας του και αφού βρήκε στη διαχωριστική νησίδα προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολόνα φωτισμού πριν ακινητοποιηθεί στο οδόστρωμα.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε μία οικογένεια και από τα συντρίμμια βγήκαν σώοι η 37χρονη γυναίκα και το μόλις 2,5 ετών μωράκι τους, καθώς καθόντουσαν στα πίσω καθίσματα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 43χρονος σύζυγός της που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο σχεδόν διαλύθηκε στο μπροστινό μέρος και ειδικά στη θέση του συνοδηγού και είναι θαύμα που η γυναίκα δεν καθόταν μπροστά.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα του ΠΚ Δομοκού, με τον 43χρονο να απεγκλωβίζεται από τους διασώστες και να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport θα υποβαλλόταν σε εγχείρηση.

Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί το ΑΤ Δομοκού.

ΟΑΚΑ – Συνεργάτης του Καλατράβα για το χαμένο εγχειρίδιο: «Αστεία πράγματα, αν ήθελαν ας μου το ζητούσαν»

Ο μηχανικός – συνεργάτης του Καλατράβα, Φαίδων Καρυδάκης, που συμμετείχε σε διεθνή επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει να ελέγξει και να εγκρίνει την αρχική μελέτη Καλατράβα, έκανε λόγο για «αστεία πράγματα» αναφορικά με το «χαμένο» εγχειρίδιο συντήρησης των στεγάστρων του ΟΑΚΑ που είχε αφήσει ο αρχιτέκτονας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούσαν να το ζητήσουν από εμένα».

Μιλώντας στο Star, o πολιτικός μηχανικός τόνισε πως «μπορούσαν να το ζητήσουν το εγχειρίδιο από εμένα ή τον Καλατράβα, εγώ το είχα».

Παράλληλα, κάνει λόγο για μεγάλο κόστος που δεν διατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη συντήρησή του.

«Είδα τη φυσιολογική φθορά του χρόνου, η οποία απαιτούσε κάποια λογική συντήρηση, κάποιον λογικό έλεγχο όπως προβλέπεται. Για να γίνουν ήθελαν ειδικές τεχνικές και χρειαζόταν ένα μεγάλο κόστος που δεν είχε διατεθεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Δεν καλύπτονται από πολεοδομικούς κανονισμούς. Η στατική του επάρκεια είναι κάτι άλλο, καλύπτεται από άλλους κανονισμούς και τηρήθηκαν πλήρως».

Έσπασαν τα δάχτυλα 13χρονου για να τον ληστέψουν – Δύο επιθέσεις σε ανηλίκους στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ

Δύο επιθέσεις εναντίον ανηλίκων σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας το βράδυ του Σαββάτου (30/09), έξω από τον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα, με την ΕΛΑΣ περίπου στις 20:30 το βράδυ μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκαν σε δύο 16χρονους και με την χρήση σωματικής βίας τους απέσπασαν γυαλιά ηλίου και χρηματικό πόσο.

Λίγη ώρα μετά, περίπου στις 21:20 μια ομάδα περίπου 6 αγνώστων αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια παρέα ανηλίκων πάλι στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας από τους δράστες επιτέθηκε σε ένα 13χρονο με σιδερογροθιά και τον τραυμάτισε.

Ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων με σπασμένα δάχτυλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ