Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε εργαζόμενη στην καθαριότητα όταν έπεσε σε λακούβα το απορριμματοφόρο-ΒΙΝΤΕΟ

Ραντεβού με την ατυχία είχε μία εργαζόμενη στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη που τραυματίστηκε όταν απορριμματοφόρο έπεσε σε λακκούβα, καθώς το σημείο είχε υποστεί καθίζηση. Από το τράνταγμα η εργαζόμενη πετάχτηκε πίσω και χτύπησε στο πόδι και στο στέρνο της.

Στο σημείο, επί της οδού Δημοκρίτου στον Φοίνικα πραγματοποιούνται έργα αποχέτευσης και σύμφωνα με τον σύζυγο της 43χρονης, ήταν ανοιχτός ο δρόμος χωρίς σήμανση ότι πραγματοποιούνται έργα. Ο εργολάβος, από την πλευρά του, αναφέρει ότι υπήρχε πινακίδα και δεν χρειαζόταν περισσότερη σήμανση.

Όπως αναφέρει ο σύζυγος της 43χρονης: «Αυτή τη στιγμή είναι μέσα και υποβάλλεται σε επέμβαση. Χτύπησε στο στέρνο, ευτυχώς η αξονική δεν έδειξε κάτι σημαντικό, αλλά το πόδι της διαλύθηκε στο μηρό», ενώ μεταφέροντας τα λόγια της συζύγου του, είπε πως δεν κατάλαβε τι έγινε και δεν το περίμενε.

Η 43χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος και υποβάλλεται σε επέμβαση στο πόδι, καθώς έχει σοβαρά τραύματα.

Εύβοια: Τροχαίο στην Αμάρυνθο – Μηχανή συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στην Αμάρυνθο Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, λίγο μετά τις 23:30, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα, σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού της μηχανής, ο οποίος οδηγήθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του ΑΤ Ερετρίας για την καταγραφή του συμβάντος.

Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Ωρωπός: Συνελήφθη 22χρονος διαρρήκτης – Έκρυβε «θησαυρό» σε δάσος

Ένας 22χρονος συνελήφθη έπειτα από έρευνα για διάρρηξη σε σπίτι στην περιοχή του Ωρωπού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 22χρονος δράστης ελληνικής καταγωγής ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κλοπή από σπίτι και εξύβριση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου(27/5), αφού έσπασε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού μπήκε μέσα και αφαίρεσε τσάντα που περιείχε 35.000.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, τις αμέσως επόμενες μέρες από τη διάρρηξη ο 22χρονος ξόδεψε μέρος του χρηματικού ποσού σε πλήθος ηλεκτρονικών αγορών και στην αγορά αυτοκινήτου το οποίο κατασχέθηκε.

Επιπλέον, έπειτα από υπόδειξη του κατηγορούμενου στους αστυνομικούς, βρέθηκε και κατασχέθηκε, σε δασική έκταση στην περιοχή του Ωρωπού, το ποσό των 23.645 ευρώ, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε σακούλες.

Τέλος, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκε μέρος του ρουχισμού που φορούσε κατά τη διάρκεια της διάρρηξης κι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νίκαια: Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση ηλικιωμένης στη Γρηγορίου Λαμπράκη – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από την παράσυρση ηλικιωμένης από διερχόμενο όχημα στη Νίκαια.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Συμμάχων το μεσημέρι της Πέμπτης(1/6) και όπως φαίνεται στο νέο βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1 φαίνεται η στιγμή που η 71χρονη περπατάει από το πεζοδρόμιο προς το δρόμο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ακόμη, από το βίντεο φαίνεται ότι η άτυχη γυναίκα δεν κοιτάζει εάν περνάει κάποιο όχημα την ώρα που διασχίζει τον δρόμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 41 ετών οδηγός ερχόταν από τον Κορυδαλλό και πήγαινε προς την Νίκαια και όπως φαίνεται στο βίντεο ο ίδιος αμέσως σταμάτησε και κατέβηκε από το όχημά του για να βοηθήσει τη γυναίκα.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε ενώ ο οδηγός συνελήφθη.

«Γέμισαν» το κέντρο της Αθήνας με πλαστά χαρτονομίσματα – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Συνελήφθησαν, χθες (1/6) το πρωί στην Αθήνα, δύο αλλοδαποί ο ένας από την Αιθιοπία και ο άλλος από το Κονγκό για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και κατοχή εγγράφων τρίτων προσώπων.

Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με τη δράση των κατηγορούμενων στην διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων, τα οποία εν συνεχεία έθεταν σε κυκλοφορία, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια στα σπίτια των κατηγορουμένων στην Αθήνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 66 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
  • 115 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
  • 205 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
  • 38 πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ
  • άδεια διαμονής τρίτου προσώπου
  • πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κολωνός: Ο «Μιχάλης» πίεζε την 12χρονη να βάλει και την 19χρονη αδελφή της στο κύκλωμα

Νέες πληροφορίες για την φρικτή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης, στον Κολωνό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι οκτώ νέοι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης. Οι 8 κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τρίτη, ενώ τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για τον ρόλο του «Μιχάλη» στην υπόθεση. Σύμφωνα με το Star, ο «Μιχάλης» μιλούσε στην 12χρονη μέσω εφαρμογών στο ίντερνετ και εκτός από τα ραντεβού βιασμού που ήθελε να κλείνει με το παιδί, της έταζε και μεγάλη ζωή. Μάλιστα φέρεται να ήθελε να βάλει τη 12χρονη σε «μεγάλα σαλόνια» με πλούσιους παιδοβιαστές.

Επίσης, όπως μετέδωσε το STAR, ο συνταξιούχος ναυτικός είχε πει στην 12χρονη να πείσει και την 19χρονη αδερφή της να μπει στο κύκλωμα, ενώ της είχε ζητήσει να φέρει και άλλα κορίτσια στην κόλαση της μαστροπείας. Tα συγκεκριμένα στοιχεία προέκυψαν από την απολογία του «Μιχάλη», αλλά και από τις συνομιλίες που εντόπισαν οι Αρχές μεταξύ του 57χρονου και του 12χρονου κοριτσιού.

Αυτός είναι ο «Μιχάλης» που συνελήφθη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης – Πατέρας 5χρονης και πρώην ναυτικός

Υπενθυμίζεται ότι ο «Μιχάλης» ήταν ο όγδοος που συνελήφθη για την υπόθεση με τη 12χρονη στον Κολωνό. Πρόκειται για 57χρονο που συνελήφθη από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Ο «Μιχάλης» φέρεται να έκλεινε στην 12χρονη ραντεβού με άνδρες που την βίαζαν, κάτι για το οποίο είχε μιλήσει και η ίδια η ανήλικη στις καταθέσεις της. Είναι συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας ενός 5χρονου κοριτσιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πραγματικό του όνομα είναι Μανώλης. Το όνομα «Μιχάλης Ι.» προέκυψε από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο προφίλ που διατηρούσε στα social media. O 57χρονος, φέρεται να «διαφήμιζε» την 12χρονη σε site με οίκους ανοχής και μέσω αυτού την εξωθούσε στην πορνεία. Έβρισκε βιαστές και λειτουργούσε ως μαστροπός, όπως ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος.

Σύμφωνα με την ανήλικη, ο «Μιχάλης» την συνόδευε στα αυτοκίνητα των βιαστών. Η ανήλικη στις καταθέσεις που έχει δώσει στις αρχές, φέρεται να έχει αναφερθεί εκτενώς στον «Μιχάλη».

Τραγωδία στα Τέμπη – Νέα ηχητικά ντοκουμέντα: «Ο προϊστάμενος από το σπίτι κάνει κυκλοφορία;»

Το αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των υπευθύνων στην διευθέτηση της προτεραιότητας των τρένων το απόγευμα πριν από την μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη δείχνουν νέα ηχητικά ντοκουμέντα.

Στα ηχητικά αποσπάσματα που δημοσιοποίησε ο Alpha ακούγονται σταθμάρχες και ρυθμιστές κυκλοφορίας να μην μπορούν να συντονιστούν.

Την 28η Φεβρουαρίου, την ημέρα που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, στις 19:52 ακούγεται στην επικοινωνία η σταθμάρχης των Νέων Πόρων και ο 50χρονος σταθμάρχης Λάρισας να είναι σε θέση να βγάλουν άκρη για το ποιος έδινε εντολές.

Ακολουθεί η συνομιλία:

Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Να σας δώσω γραμμή, μου είπε ο…

50χρονος σταθμάρχης Λάρισας: Τι γραμμή να μου δώσει;

Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Με πήρε τηλέφωνο από το Λιτόχωρο και μου είπε να σας δώσω γραμμή της καθόδου ελεύθερη για να στείλετε τρένο…

50χρονος σταθμάρχης Λάρισας: Έτσι από μόνος του πήρε τέτοια πρωτοβουλία;

Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Δεν νομίζω, είπε θα επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο.

50χρονος σταθμάρχης Λάρισας: Ποιον προϊστάμενο;

Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Έτσι είπε ο…

50χρονος σταθμάρχης Λάρισας: Ε, και τι; Ο προϊστάμενος από το σπίτι κάνει κυκλοφορία;

Μία ώρα πριν από την τραγωδία ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας να επικοινωνεί με τον Ρυθμιστή Κυκλοφορίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ακολουθεί η συνομιλία:

Ρυθμιστής Κυκλοφορίας ΟΣΕ: Περιμένεις το Βόλο για το 62 και το 2597. Το ένα είναι αυτό. Κάτι άλλο θέλω, αν σου διώξει ο Παλαιοφάρσαλος το εμπορικό…

59χρονος σταθμάρχης Λάρισας: Όχι, μην έχω το 63. Ο κόσμος πέρα θα μας φωνάξει.

Ρυθμιστής Κυκλοφορίας ΟΣΕ: Έγινε, έγινε.

59χρονος σταθμάρχης Λάρισας: Εντάξει, έγινε.

Ρυθμιστής Κυκλοφορίας ΟΣΕ: Όχι…

Τροχαίο στην Κατεχάκη: «Έχασα την μισή ζωή μου» – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 43χρονου αστυνομικού

Στο πένθος έχουν βυθιστεί η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του 43χρονου αστυνομικού, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στη Λεωφόρο Κατεχάκη, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 22.30, στο ύψος της εξόδου της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.

Μάλιστα, ο 43χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

«Έχασα τη μισή ζωή μου. Ήταν ένα τέλειο παιδί. Συνεπής και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στα 23χρόνια που υπηρετούσε», λέει στο Star ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού.

«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω»

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο άτυχος αστυνομικός κρατούσε έναν φακό και αναζητούσε στοιχεία για το προηγούμενο τροχαίο που επρόκειτο να ερευνήσει στην άκρη του δρόμου, όταν τον παρέσυρε το όχημα που οδηγούσε γιατρός.

«Μόλις βγήκα από την Αττική οδό με κατεύθυνση προς την Ηλιούπολη είδα μπροστά μου τους κώνους και το βαν της τροχαίας. Έκανα έναν απότομο ελιγμό, δεν είδα καθόλου τον αστυνομικό που ήταν στην άκρη του δρόμου, έπεσα πάνω του και τον χτύπησα. Δεν κατάλαβα πώς έγινε. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ο γιατρός ο οποίος παρέσυρε με το όχημα του τον άτυχο αστυνομικό.

Επίθεση σε 17χρονο στο Ελληνικό: «Έτσι μαχαίρωσαν τον φίλο μου για να τον ληστέψουν»

Άγρια επίθεση δέχθηκε 17χρονος στο Ελληνικό το βράδυ της Πέμπτης (1/6), όταν δύο άγνωστοι τον πλησίασαν για να τον ληστέψουν με την απειλή μαχαιριού, τραυματίζοντάς τον τελικά στην κοιλιακή χώρα.

Μιλώντας στο Star, φίλος του θύματος που ήταν μαζί του όταν έλαβε χώρα το περιστατικό, περιγράφει με λεπτομέρειες τη στιγμή που ο ένας από τους δυο κουκουλοφόρους δράστες μαχαίρωσε μπροστά στα μάτια του τον 17χρονο λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Ελληνικό.

«Το μαυροφορεμένο παιδί με το full face του βγάζει μαχαίρι και του λέει “φέρε μου ό,τι έχεις πάνω σου”. Ο φίλος μου αντιστάθηκε, τους είπε “δεν σας δίνω τίποτα” και εκείνη την στιγμή του τραβάει μια μαχαιριά αριστερά στην κοιλιακή χώρα. Πήγα προς το μέρος τους όταν το αντιλήφθηκα και το παιδί που κράταγε το μαχαίρι χτύπησε βιαστικά τον φίλο μου, αλλιώς θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Είμαι σοκαρισμένος», είπε συγκεκριμένα ο φίλος του 17χρονου.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κεντρικό σημείο στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στην οδό Ιασωνίδου. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο σημείο άρχισαν να συλλέγουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν τους δυο δράστες.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο 17χρονος αιμόφυρτος να κάθεται με τους φίλους του στο σκαλάκι μιας καφετέριας που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων.

«Τον πλησίασαν πολύ κοντά, τον απώθησε ο δικός μου και μετά του έβγαλε μαχαίρι. Ήταν δύο παιδιά 17χρονα. Τρέξαμε κατευθείαν. Μας ειδοποίησε ο φίλος του ο Αντώνης και τρέξαμε κατευθείαν στο σημείο. Αντιστάθηκε για αυτό και τον μαχαίρωσαν», λέει ο πατέρας του 17χρονου.

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Μυτιλήνη – Σμύρνη

Tο πρώτο δρομολόγιο για φέτος που συνδέει τη Σμύρνη με τη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ας σημειωθεί ότι η Μυτιλήνη είναι η μόνη πόλη των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που συνδέεται ακτοπλοϊκά απευθείας με τη Σμύρνη.

Το δρομολόγιο με πλοίο τύπου καταμαράν, έφερε σήμερα 236 επισκέπτες, ενώ ας σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή συνολικά με πλοία της γραμμής που συνδέουν τη Μυτιλήνη με τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια έφτασαν πάνω από 1000 επισκέπτες.

Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου με αφορμή την άφιξη του πρώτου πλοίου φέτος από τη Σμύρνη συναντήθηκε με Τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Σμύρνης και επιχειρηματίες.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, είπε, καθώς η Περιφερειακή Αρχή με τις ενέργειες της και τις στοχευμένες δράσεις της στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο, έχει αυξήσει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία και αυτό είναι εμφανές πλέον. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, καθώς έχω ξανά πει πως ο εξ ανατολών τουρισμός είναι η κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης των νήσων μας», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ