Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Μύκονος: Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονου – Είναι φίλος του μαθητή που αγνοείται

Ανακοίνωση εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», μέσα από την οποία κάνει γνωστή την εξαφάνιση του 16χρονου Γιώργου Σ., ο οποίος φαίνεται να βρισκόταν παρέα με τον Νικόλαο Κ. στην Αθήνα.

Αμφότεροι, είχαν αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό την πρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν μία συναυλία. Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις 04/05/2023, στις 14:05, εξαφανίστηκε από το νησί της Μυκόνου, ο Γιώργος, Σ., 16 ετών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον ανήλικο Νικόλαο Κ., για τον οποίο έχουμε προχωρήσει σε δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση, στις 05/05/2023 και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ανήλικου, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Γιώργος Σ., έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια, έχει ύψος 1,80 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο φούτερ, μαύρο παντελόνι, αθλητικά παπούτσια με την επωνυμία Nike. Φοράει γυαλιά μυωπίας.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple».

Μύκονος: Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονου

Συναγερμός έχει σημάνεις στις αρχές της Μυκόνου έπειτα από την εξαφάνιση του 15χρονου Νικόλαου Κ. από τον Νέο Λιμένα.

Το «χαμόγελο του παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να δοθεί αίσιο τέλος στον Γολγοθά του ανήλικου αγοριού.

Αναλυτικά

«Στις 04/05/2023, στις 14:05, εξαφανίστηκε από τον Νέο Λιμένα Μυκόνου ο Νικόλαος Κ., 15 ετών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα, καθότι θα πήγαινε με φίλο του σε συναυλία.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση, σήμερα, 05/05/2023, και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ανήλικου, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο. Ο Νικόλαος έχει καστανά μαλλιά και καστανόξανθα μάτια, έχει ύψος 1,62 και είναι 53 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο αμάνικο μπουφάν, γαλάζια φόρμα αθλητική και αθλητικά παπούτσια χρώματος χρυσαφί, μάρκας NIKE.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple».

Μύκονος: Έκκληση από τη νονά του 15χρονου μαθητή που αγνοείται – «Αν ακούει να πάρει ένα ταξί και να ‘ρθει»

Την εξαφάνιση του 15χρονου μαθητή, Νικόλα Κ., από τη Μύκονο, έκανε γνωστή το βράδυ της Παρασκευής το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της νονάς του, που παρενέβη στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», πήρε αποβολή από το σχολείο του και τώρα ντρέπεται να γυρίσει στο νησί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, ο 15χρονος μαθητής πήρε το καράβι, παρέα με έναν φίλο του και βρέθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά μια συναυλία.

Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν. Η νονά του μέσα από την εκπομπή του Mega, έκανε έκκληση προς τον Νικόλα Κ. να πάει στο σπίτι της που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση.

«Αν ακούει να πάρει ένα ταξί και να ‘ρθει στο σπίτι μου. Θα πληρώσω εγώ το ταξί», είπε εμφανώς συγκινημένη.

Βόλος: Κατηγορηματική διάψευση του διευθυντή των φυλακών της Κασσαβέτειας – «Ουδέποτε ανέφερε βιασμό»

Σε έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε ο διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος της Κασσαβέτειας, μετά τα όσα ανέφερε στην καταγγελία του ο 17χρονος, πρώην κρατούμενος, για τους ομαδικούς βιασμούς που βίωσε.

Μέσα από την ανακοίνωση τονίζει ότι «πολλές φορές ο συγκεκριμένος κρατούμενος ερχόταν στο γραφείο μου και έκανε συζητήσεις, τόσο με εμένα όσο και με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, αλλά και τον Αρχιφύλακα και σε καμία περίπτωση δεν μας είχε αναφέρει οποιαδήποτε σεξουαλική η σωματική κακοποίησή του».

Τέλος ο διευθυντής των φυλακών αναφέρει ότι έμαθαν για τις καταγγελίες του πρώην κρατουμένου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αναλυτικά

Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες δύο ημέρες, σχετικά με τις καταγγελίες πρώην κρατουμένου του Σωφρονιστικού Καταστήματος, πού έχω την τιμή να διευθύνω και προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να δηλώσω τα παρακάτω:

«Ο δεκαεπτάχρονος πρώην κρατούμενος εισήχθη στο Κατάστημά μας στις 26-09-2022 και αποφυλακίσθηκε στις 17-03-2023. Αφού ρωτήθηκε τοποθετήθηκε σε θάλαμο της επιθυμίας του. Τις απογευματινές ώρες της 27-9-2022 βρέθηκε από τον Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος χτυπημένος και αμέσως διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το ίδιο βράδυ επέστρεψε στο Κατάστημα. Για το συμβάν διενεργήθηκε άμεσα Πειθαρχική διαδικασία στις 4-10-2022 και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν. Αμέσως μετά το συμβάν επικοινώνησα με την μητέρα του κρατούμενου, με την οποία έκτοτε είχα συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, μέχρι και την αποφυλάκιση του. Πολλές φορές ο συγκεκριμένος κρατούμενος ερχόταν στο γραφείο μου και έκανε συζητήσεις, τόσο με εμένα όσο και με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, αλλά και τον Αρχιφύλακα και σε καμία περίπτωση δεν μας είχε αναφέρει οποιαδήποτε σεξουαλική η σωματική κακοποίησή του. Τοποθετήθηκε κατόπιν δικής του επιθυμίας μόνος του σε θάλαμο (και όχι σε απομόνωση όπως είπε ο συνήγορός του, γιατί δεν υπάρχει χώρος απομόνωσης στο ΣΚ), ενώ προαυλιζόταν μόνος του επίσης.

Σε λίγο διάστημα ζήτησε να μείνει με άλλα άτομα για να μην είναι μόνος και προαυλιζόταν και με άλλους κρατούμενους, πού δεν είχαν καμία σχέση με εκείνους πού είχαν εμπλακεί στο περιστατικό της 27ης Σεπτεμβρίου 2022. Εδώ να αποσαφηνιστεί ότι εκείνοι οι συγκρατούμενοί του, πού τιμωρήθηκαν για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του, δεν έμειναν ποτέ στον ίδιο θάλαμο με τον καταγγέλλοντα, ενώ οι 3 εξ αυτών φυλακίστηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο από τις 27/9/22. Επομένως δεν ευσταθεί η δήθεν πληροφορία ότι όσοι τον χτύπησαν αρχικά είναι οι ίδιοι με τους φερόμενους βιαστές του.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος παρακολουθούσε, ως μαθητής της Γ’ γυμνασίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου του Καταστήματος και, όπως προκύπτει από τις σχετικές καταστάσεις, συμμετείχε δύο φορές το μήνα στην Ομάδα Αυτοβοήθειας της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Εφήβων και Νεαρών Ανηλίκων Παραβατών του ΚΕΘΕΑ, αποτελούμενη από δύο ψυχολόγους, στους οποίους ουδέποτε είχε αναφέρει κάτι το ανησυχητικό. Επίσης, να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πρώην κρατούμενος στο διάστημα πού διαβιούσε στο ΣΚ δεν δέχθηκε επίσκεψη από τους γονείς του. Η μητέρα του ήρθε πρώτη και τελευταία φορά να τον παραλάβει κατά την αποφυλάκισή του. Έκανε χρήση μόνο ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου, πού θα μπορούσε να αναφέρει όσα καταγγέλλει εκ των υστέρων, αφού εκεί μιλάει μόνος του χωρίς την παρουσία φυλακτικού προσωπικού.

Μάθαμε έκπληκτοι και εμείς οι εργαζόμενοι στο ΣΚ Κασσαβέτειας τις καταγγελίες του εν λόγω πρώην κρατουμένου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οφείλω εκ μέρους όλων των εργαζομένων στο εν λόγω Σωφρονιστικό Κατάστημα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι καμία καταγγελία, αναφορά ή έστω νύξη δεν έγινε από τον συγκεκριμένο πρώην κρατούμενο για σωματική ή ψυχική κακοποίησή του από άλλους συγκρατούμενους και πολύ περισσότερο δεν δήλωσε ποτέ αυτά πού τώρα αναφέρει στην καταγγελία του περί ομαδικού βιασμού σε κανένα εντεταλμένο όργανο του ΣΚ, κοινωνικό λειτουργό ή ψυχοθεραπευτή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία άμεσα διέταξε προς την αρμόδια Εισαγγελία Βόλου πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα και εμείς ως Σωφρονιστικό Κατάστημα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το συντομότερο να λάμψει η αλήθεια, να διαλευκανθεί αυτή η τόσο σοβαρή καταγγελία και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη όλοι οι υπαίτιοι, καθώς ουδέποτε έχουμε ανεχτεί τέτοια σοβαρά περιστατικά να λαμβάνουν χώρα στο Κατάστημά μας».

Εύβοια: Νεκρός 23χρονος που γλίστρησε στη μπανιέρα του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε 23χρονος στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια μετά από χτύπημα στη μπανιέρα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το evima ο νεαρός φέρεται να γλίστρησε στην μπανιέρα, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του άτυχου νέου, ο οποίος και τον εντόπισε σε λίμνη αίματος στο μπάνιο, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο 23χρονος εισήχθη για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και έδωσε μάχη για τη ζωή του για ένα μήνα, ωστόσο δεν κατέφερε να βγει νικητής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος νέος κατέληξε πριν λίγες μέρες βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν άλλαξε ποτέ μία πάνα στο παιδί της» δηλώνει νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας

Tις ύποπτες κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και την απάθεια προς το παιδί της περιγράφει η νοσηλεύτρια της 8χρονης Τζωρτζίνας.

«Τυπική, τυπική. Διεκπεραιωτική για 20 λεπτά με μισή ωρίτσα. Δεν άλλαξε ποτέ ένα πάμπερς στο παιδί της, δεν έκανε τίποτα, τίποτα. Όπως σας το λέω. Μία αναρρόφηση, να της δείξουμε πώς θα το ταΐζει, τίποτα!» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

Πρόκειται για μια από τις νοσηλεύτριες που έχουν ήδη καταθέσει στην δίκη. Είναι η γυναίκα που έζησε από πρώτο χέρι την πολύμηνη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Ήταν εκεί όταν η 8χρονη διακομίστηκε την 11η Απρίλιου στην εντατική του Ηλιάδη μετά την μεγάλη ανακοπή.

«Δεν θα ξεχάσω τα λόγια του Χασαπόπουλου στον Ηλιάδη. “Ανδρέα σου παραδίδω το παιδί αυτό. Είναι το τελευταίο παιδί αυτής της οικογένειας”» λέει η νοσηλεύτρια.

Ήταν εκεί στη σχεδόν τρίμηνη νοσηλεία της στο Ρίο παρακολουθώντας βήμα-βήμα τη σταδιακή της πρόοδο. «Την χτενίζαμε, της κάναμε κοτσιδάκια και μας γελούσε συνειδητά. Σαν να αναγνωρίζει τα πρόσωπα μας» περιγράφει.

Κι ήταν εκεί λίγα μόλις λίγα 24ωρα πριν πεθάνει και το τελευταίο παιδί της οικογένειας.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η κατάθεσή της κρίνεται βαρύνουσας σημασίας και αυτό γιατί πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε σε καθημερινή βάση τόσο το παιδί όσο και τη μητέρα.

«Δεν προσπαθούσε πολύ να μας πιάσει την κουβέντα, ούτε και εμείς με αυτήν για να πω την αλήθεια. Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά της, η αύρα της, δεν ξέρω πώς να σας το πω. Είχε τυπικές σχέσεις το προσωπικό μαζί της» σημειώνει.

«Είχε το νου της σε εμάς»

Η νοσηλεύτρια περιγράφει τα όσα έζησε το επίμαχο διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. Όπως κατέθεσε και ενώπιον του δικαστηρίου, η μητέρα καθόταν δίπλα στο παιδί αλλά ο νους της φαινόταν να είναι αλλού.

«Εννοώ ότι καθότανε μεν στο παιδί της δίπλα, αλλά το μυαλό της το είχε σε εμάς. Δηλαδή όταν δεν την κοιτάγαμε την πιάναμε με την άκρη του ματιού μας να μας κοιτάει, να μας παρατηρεί αν την κοιτάμε, έκοβε κίνηση, πώς να το πω… Είχε το νου της σε εμάς» αναφέρει.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που η 9χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο του Ρίου, όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω σε αυτό το παιδί, το τελευταίο εν ζωή παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη. «Μετά τον δεύτερο θάνατο, υπήρχαν κάποιες υποψίες, άλλο που κάποιοι δεν τολμούσαν να τις ξεστομίσουν γιατί λέγανε: “πώς να τα πεις αυτά για μια μάνα;”» προσθέτει.

«Την βόλευε η ΜΕΘ για να γυρνάει ο Μάνος»

Η έμπειρη νοσηλεύτρια ξεκαθαρίζει πως το παιδί αυτό εντός της εντατικής δεν παρουσίασε ποτέ κανένα επεισόδιο. Αντιθέτως όλα τα επεισόδια ήταν αναφερόμενα με την μητέρα να διατείνεται πως το παιδί παθαίνει ανακοπές και τους γιατρούς να απαντούν πως δεν βλέπουν κάτι τέτοιο.

«Το παιδί δεν χρειαζόταν σύμφωνα με αυτό που βλέπαμε και με αυτό που ενημέρωναν οι γιατροί της παιδιατρικής τους γιατρούς της ΜΕΘ να μπει στην ΜΕΘ, δεν ήταν για ΜΕΘ» σημειώνει η ίδια.

Ερωτήματα πάντως γεννιούνται γιατί μια μητέρα να βλέπει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και να ζητά διακαώς το παιδί της να επιστρέψει στη ΜΕΘ. Κάτι πάντως που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Η ΜΕΘ την βόλευε για να πείσει τον Μάνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι το παιδί είναι σοβαρά και μπήκε στη ΜΕΘ. Καταλαβαίνετε ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, δεν μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική κάτω, την παιδιατρική» επισημαίνει.

«Μόλις μπήκε ΜΕΘ ο Μάνος ήρθε κατευθείαν»

Η Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή ήταν ένα παιδί με αυξημένες ανάγκες και επιβεβλημένη την 24ωρη φροντίδα και παρακολούθηση, για όποιον την αναλάμβανε μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Η Τζωρτζίνα χρειαζόταν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Καταλαβαίνετε πια ότι αφού είχε φύγει και ο Μάνος από το σπίτι ότι όλη η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά σε αυτήν. Θα έπρεπε να σηκώνει το παιδί, 20-22 κιλά, να το κάνει μπάνιο, είχε μεγάλη φροντίδα το παιδί, είχε μεγάλη ανάγκη. Εξαρτημένο πλήρως από τη μητέρα του πια, από όποιον το φρόντιζε» εξηγεί η νοσηλεύτρια.

Όταν μπήκε η Τζωρτζίνα για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του ’22, υπήρχαν και πάλι σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού με τον Μάνο Δασκαλάκη να έχει ήδη φύγει από το σπίτι.

«Αρχικά στα πρώτα επεισόδια, δηλαδή γύρω στις 17 που ήρθε, ήθελε να έρθει σε εμάς απ’ ό,τι είπε για να έρθει ο Μάνος από την Αθήνα, το είπε αυτό το πράγμα, ήταν στην Αθήνα ο Μάνος. “Είμαι μόνη μου”, “Δεν μπορώ”, “Πρέπει να ‘ρθει και ο Μάνος από την Αθήνα”, “Δεν μπορώ όλη μέρα μόνη μου στο νοσοκομείο”, γιατί στην παιδιατρική ήταν η ίδια όλη μέρα μαζί με το παιδί της, ενώ στη ΜΕΘ δεν χρειαζόταν να είναι κανείς. Βέβαια στις 17 Γενάρη που μπήκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ, ο Μάνος ήρθε απευθείας από την Αθήνα. Υπήρχε μία ένταση στο ζευγάρι, αυτό βλέπαμε και έξω που ήταν στον διάδρομο ας πούμε του νοσοκομείου, υπήρχε μία τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους, δεν ήταν δηλαδή όπως ήταν το καλοκαίρι» περιγράφει.

Πάτρα: Βόμβες μολότοφ μέσα σε παιδική χαρά – Έκρυψαν τη σακούλα κάτω από την τσουλήθρα

Την παιδική χαρά που βρίσκεται στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα επέλεξαν άγνωστοι προκειμένου να κρύψουν μια σακούλα που περιείχε 5 βόμβες μολότοφ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24.news, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κλήθηκαν στο σημείο από πατέρα, ο οποίος βρισκόταν στην παιδική χαρά με το παιδί του.

Ο άνδρας τηλεφώνησε στην Αστυνομία όταν εντόπισε κάτω από την τσουλήθρα μια σακούλα με τις 5 βόμβες.

Η σακούλα απομακρύνθηκε από το σημείο από τους αστυνομικούς και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι τη σακούλα με τις μολότοφ είχαν αφήσει εκεί άγνωστοι, με σκοπό να τις έχουν κρυμμένες σε “καβάντζα” προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν σε επίθεση που σχεδίαζαν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αυξημένη επαγρύπνηση στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ