Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Συνελήφθησαν 4 άτομα για την συμπλοκή στην Νέα Ιωνία

Συνελήφθησαν 4 άτομα εκ των οποίων οι τρείς ανήλικοι για την συμπλοκή που έγινε το Σάββατο (22/4) το βράδυ στην Νέα Ιωνία, όπου τραυματίστηκαν δύο 16χρονοι.

Πρόκειται για τρεις ανηλίκους, ηλικίας 14, 14 και 15 ετών και για έναν 19χρονο.Και οι τέσσερις κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με τον 19χρονο να κατηγορείται επιπλέον και για τον νόμο περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δύο ομάδες ατόμων, γύρω στα 15 άτομα, συνεπλάκησαν το Σάββατο στις 20:40, έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Περισσό.

Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο 16χρονοι, που μεταφέρθηκαν με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Μύκονος: Εντολές κατεδάφισης και πρόστιμα εκατομμυρίων σε beach bar

Η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων συνεχίζεται εντατικά και ήδη τα πρώτα βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δόθηκαν και εντολές κατεδάφισης παράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη σε beach bar στον Πάνορμο ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής, ήτοι για κάθε χρόνο που περνά και η παράνομη κατασκευή παραμένει, η ιδιοκτησία θα καλείται να πληρώνει 11 εκατ. ευρώ.

Υψηλό πρόστιμο άνω των 14 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, επεβλήθη και σε έτερο beach bar στην ίδια παραλία.

Εντολές κατεδάφισης

Πρωτόκολλο κατεδάφισης για αυθαίρετες κατασκευές θυροκολλήθηκε και σε beach bar στην παραλία Ψαρού, σε συνέχεια ελέγχων και αυτοψιών που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος στο διάστημα από 4 έως 11 Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης. Μετά την οριστικοποίηση, ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων/ αυθαίρετων κατασκευών.

Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν, φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες για παράνομες βίλες και άλλα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί κοντά ή ακόμα και πάνω σε αρχαία μνημεία του νησιού.

Τροχαίο στο Σχιστό: Τι λέει ο ιερέας που παρέσυρε πεζούς

Παρόλιγον τραγωδία το πρωί της Κυριακής στο Σχιστό, όταν ιερέας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, έπεσε πάνω σε προπορευόμενο όχημα και στη συνέχεια πάνω σε πεζούς, τραυματίζοντας εννέα άτομα!

Οι εικόνες από τη λεωφόρο Σχιστού μετά το τροχαίο θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Τα ασθενοφόρα με ανοιχτές σειρήνες μεταφέρουν τους τραυματίες που ενεπλάκησαν στο τροχαίο. Διαλυμένα αυτοκίνητα και πεζοί μέσα στα αίματα βρίσκονται στη μέση του δρόμου. Ο κόσμος που βρέθηκε στο σημείο είναι σοκαρισμένος.

Ο ιερέας που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην κάθοδο της λεωφόρου Σχιστού, λίγα μέτρα όπου γινόταν ένα παζάρι, «έχασε» τον έλεγχο του αμαξιού του, έπεσε σε άλλο όχημα και στη συνέχεια παρέσυρε και τραυμάτισε οκτώ πεζούς.

Ο ιερέας οδηγός περιέγραψε στον δημοσιογράφο του Star Βαγγέλη Γκούμα που βρισκόταν στο σημείο, πώς έχασε τον έλεγχο και παρέσυρε τους πεζούς.

«Καθ’οδόν, γυρίζοντας από το νεκροταφείο, άκουσα ένα μπαμ και έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Προσπάθησα να στρίψω, αλλά δυστυχώς έπεσε σε αυτοκίνητα και ανθρώπους που ήταν πεζοί. Χτύπησα τρεις τέσσερις… Λυπάμαι…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες στα Νότια Προάστια

Aπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 23 Απριλίου 2023 δύο άνδρες, 46 και 33 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία), ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από αρχές του περασμένου μήνα (Μάρτιος 2023), είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν προ συνεννοηθεί και προαποφασίσει, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν να πραγματοποιούν ληστείες βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, μεταβαίνοντας στους στόχους τους από κοινού ή κατά μόνας χρησιμοποιώντας οχήματα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο). Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν όπλο ρέπλικα, με το οποίο εκφόβιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

Χαρακτηριστικό της συστηματικής, επανειλημμένης και αδιάκοπης δράσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι την 12/04/2023 και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, ο 46χρονος διέπραξε διαδοχικά τρεις ληστείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23-04-2023 εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής να κινούνται με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα ενώ παράλληλα απέρριψαν στο οδόστρωμα πιστόλι ρέπλικα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του ρουχισμού που φορούσαν στις ληστείες, δύο μαχαίρια, 44 ναρκωτικά δισκία, καθώς και η μοτοσικλέτα και το πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε εννέα περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία σε απόπειρα. Από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε στοιχημάτιζαν σε τυχερά παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Αχαΐα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 70 μέτρων – Νεκρός ο 75χρονος οδηγός

Ένας 75χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, το οποίο έπεσε σε γκρεμό 70 μέτρων, στην επαρχιακή οδό Καλαμιάς-Ακράτας στην Αχαΐα.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη περίπου στις 3 το μεσημέρι, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την ανάσυρση του οχήματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν ήδη νεκρός. Ο άτυχος 75χρονος διέμενε στην περιοχή, όπως αναφέρει το tempo24news.

Μενίδι: Θύμα ξυλοδαρμού 19χρονος σε σταθμό του τρένου – «Νιώθω στο έλεος του Θεού»

Θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστους άνδρες καταγγέλλει πως έπεσε ένας 19χρονος, ενώ βρισκόταν στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι, την Δευτέρα του Πάσχα.

«Ήταν 5-6 άτομα ηλικίας 30=35 ετών. Κατευθύνονταν προς τα εμένα εγώ επειδή τους είδα να έρχονται προς εμένα άρχισα να φεύγω και με πλησιάζει ένας και με ρωτάει αν έχω τσιγάρα, του λέω ότι δεν είμαι καπνιστής και με ξυλοκόπησε χωρίς λόγο και πήγα να πέσω στις γραμμές του τρένου και κατά σύμπτωση μετά από 10 -15 δευτερόλεπτα πέρασε το τρένο, δηλαδή θα ήταν πιο μοιραία τα πράγματα», περιγράφει ο 19χρονος στον ΑΝΤ1.

Όπως κατήγγειλε, μετά την επίθεση πήγε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Τμήμα, ώστε να κάνει μήνυση. Σύμφωνα με την καταγγελία του, δεν βρήκε την ανταπόκριση που θα ήθελε.

«Το μόνο που μου είπαν και πριν κάνω τη μήνυση, μου λένε ‘τσάμπα θα κάνεις τη μήνυση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα’ και απλά νιώθω σαν να είμαι παραμελημένος στο έλεος του Θεού. Αναγκάστηκα κι εγώ να πάρω και να επικοινωνήσω με πιο υψηλά πρόσωπα είτε σε Υπουργούς είτε και με το γραφείο του Πρωθυπουργού και μου είπαν ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι κάποια μήνυση, δεν είδα κάποια ανταπόκριση», δηλώνει ο 19χρονος.

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν τον φόβο που νιώθουν κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους. Μία γυναίκα επισημαίνει πως «το πρωί με των έξι παρά το τρένο φοβάσαι πάρα πολύ, νιώθεις ανασφάλεια τρομερή. Δηλαδή κοιτάς δεξιά αριστερά. Πάρα πολλές φορές για κλοπές στο σπίτι μας συνέχεια, δεν υπάρχει αυτό. Μας έχουν μπει μέσα στο σπίτι από τη μπαλκονόπορτα και έχουν πιάσει τη μητέρα μου από εδώ», λέει και δείχνει τον λαιμό της.

«Προσωπικά εμένα μου έχουν κλέψει το σακίδιό μου και μου έχουν πάρει τα πάντα. Και έκανα τρεις μήνες για να ξαναφτιάξω ταυτότητες, διπλώματα τα κλειδιά μου. Είναι κάτι συνηθισμένο μέσα στο τρένο», περιγράφει ένας άνδρας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Οι κάτοικοι στις περιοχές της Δυτικής Αττικής ζητούν να γίνουν ενέργειες, ώστε να νιώθουν ασφαλείς.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Πώς καταδίωξα και έπιασα τον άνδρα που προσπάθησε να αρπάξει το παιδί μου» – Τι λέει ο πατέρας του 14χρονου

Το πώς καταδίωξε και ακινητοποίησε τον 55χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει τον γιο του στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιγράφει ο πατέρας του ανήλικου αγοριού.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου (22/4), σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, στη Δεκελείας. Ο 14χρονος περίμενε στη στάση του λεωφορείου και συζητούσε με έναν φίλο του, λέγοντάς του ότι θέλει να πάει στη Μεταμόρφωση. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ανήλικο αγόρι.

Ο πατέρας του δήλωσε στο Star ότι ο 55χρονος άκουσε τη συνομιλία του παιδιού του και τον προσέγγισε.

«Ο κατηγορούμενος ήταν στο περίπτερο και έπινε μπύρες. Άκουσε τον διάλογο που είχε το παιδί μου με τον φίλο του και του είπε “έλα να σε πάω εγώ”. Ο γιος μου αρνήθηκε, εκείνος του το πρότεινε αρκετές φορές και στη συνέχεια έφυγε. Το παιδί μου κράτησε τις πινακίδες, με ενημέρωσε και εγώ αμέσως βγήκα στους δρόμους με το αμάξι και άρχισα να αναζητώ τον άνδρα. Κατά τύχη τον είδα να ανεβαίνει τη Δεκελείας. Έκανα αναστροφή και τον ακολούθησα», είπε ο πατέρας του 14χρονου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο πατέρας άρχισε να καταδιώκει το όχημα του δράστη μέχρι τη Μεταμόρφωση. Στην Ιερού Λόχου, κατάφερε και ακινητοποίησε το όχημα του 55χρονου. Λίγο αργότερα, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα.

«Του είπα “καλά δεν ντρέπεσαι; Πήγες και είπες σε ένα παιδί αυτό το πράγμα;”. Κι εκεί έσβησαν όλα, μαύρο. Τον έβγαλα από το αμάξι, απο το παράθυρο. Δεν τον χτύπησα. Μου είπε “έκανα λάθος, συγνώμη”. Κάλεσα την αστυνομία», επεσήμανε ο πατέρας του 14χρονου.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε κακή πρόθεση και απλά προσφέρθηκε να πάει το παιδί στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ