Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χανιά: Σοβαρό τροχαίο στην ΠΕΟ Χανίων-Καστελλίου – Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος άνδρας

Τραυματισμένος στο νοσοκομείο Χανιών μεταφέρθηκε ένας άνδρας έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της της Παρασκευής (8/4) στην Π.Ε.Ο. Χανίων – Καστελλίου στα Χανιά Κρήτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, κάτω από άγνωστες έως τώρα συνθήκες, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, ενώ άμεσα έσπευσαν στο σημείο η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία με 2 οχήματα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον άνδρα τραυματισμένο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός τραυματισμένου άνδρα από ΕΙΧ όχημα και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.

Mente Fuerte για τον τράπερ που κατηγορείται για βιασμό: Ξέρει να σέβεται τις γυναίκες, η αλήθεια θα λάμψει

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα καταγγελία ομαδικού βιασμού στο Ρέθυμνο.

Μια 19χρονη τα ξημερώματα της Δευτέρας κατήγγειλε πως έπειτα από μία συναυλία που τραγουδούσε ο ράπερ Rack, υπέστη ομαδικό βιασμό, στον οποίο μάλιστα, σύμφωνα με την 19χρονη, συμμετείχε και ο γνωστός καλλιτέχνης. Ο 30χρονος ράπερ παραδόθηκε στις αρχές, ωστόσο αρνείται κάθε κατηγορία, ως προς την συμμετοχή του στον βιασμό της κοπέλας.

Την Παρασκευή, ο τράπερ Mente Fuerte δημοσίευσε story μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram, στο οποίο παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του 30χρονου ράπερ.

Αναλυτικά:

«Λοιπόν καλησπέρα. Έχω να πω 2-3 πολύ σημαντικά πράγματα, γιατί παίρνω μηνύματα, μου τηλεφωνούν από εκπομπές…

Και βλέπω ότι κανένας από εμάς δεν έχει πάρει θέση για κάτι τόσο σημαντικό. Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Rack (τον Ηρακλή) για όλο αυτό που έχει συμβεί, είμαι βέβαιος ότι δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ένα παιδί που έχει τρόπους που έχει ηθική, είναι από τα πιο καλόψυχα παιδιά εκεί έξω. Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε και τι ακούτε… Εγώ θα μιλήσω για εμένα. Αυτά που ξέρω γνωρίζω και βλέπω. Είμαι βέβαιος ότι ο Ηρακλής δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο».

«Είναι ένα παιδί που έχει μεγαλώσει με την μαμά του και την αδερφή του. Έχει μεγαλώσει με γυναίκες. Άρα ξέρει να τις σέβεται. Έχω δει πόσο τις σέβεται. Οπότε καλό είναι να μην βιάζεστε να κρίνετε και όταν κάποιος είναι σε αυτή τη θέση και είναι ευάλωτος να πέφτετε να τον φάτε. Εμένα η άποψή μου είναι αυτή και όσο γνωρίζω τον Rack, είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λένε.

Θα λάμψει η αλήθεια είμαι σίγουρος. Να προσέχετε, να προσέχετε τι γράφετε και πως κρίνετε τους ανθρώπους».

Ηράκλειο: Νέο τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και ανετράπη

Σταματημό δεν έχουν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, ένα νέο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον ΒΟΑΚ -στο ύψος του κόμβου με κατεύθυνση την Λεωφόρο Κνωσού- όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και ανετράπη στην άκρη του οδοστρώματος

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και γερανός για την άμεση απομάκρυνση του οχήματος από το σημείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει τραυματίας ανάμεσα στους επιβαίνοντες.

Αφίδνες: Εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε φορτηγό που μετέφερε λαθραία τσιγάρα – Διέφυγε ο οδηγός

Μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε κοντά στις Αφίδνες, από την αστυνομία. Κατασχέθηκε το φορτηγό και το φορτίο του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Στο πλαίσιο διενέργειας κοινών ελέγχων του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και κλιμακίου Υπουργείου Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 6-4-2023 στα διόδια Αφιδνών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, εντοπίστηκε φορτηγό που μετέφερε λαθραία καπνικά προϊόντα.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό του ανωτέρω φορτηγού, ωστόσο αυτός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι το περιπολικό της Τροχαίας τον ακολουθεί, ακινητοποίησε σε κοντινή απόσταση το φορτηγό και διέφυγε πεζός, υπερπηδώντας τη συρμάτινη περίφραξη της Εθνικής Οδού.

Το φορτηγό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο μεταφορικό φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -181.000- καπνικά προϊόντα διαφόρων μαρκών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης που πιστοποιεί την τήρηση της νόμιμης εμπορίας τους και της είσπραξης των φόρων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος».

Πετρούπολη: Missing alert για την εξαφάνιση 43χρονου

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση ενός 43χρονου από την περιοχή της Πετρούπολης.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Νικόλαου Ζήση και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο. Τα ίχνη του Νικόλαου Ζήση χάθηκαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

Ο Πέτρος Τσάκωνας έχει ύψος 1,60 μ., έχει βάρος 75 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, μαύρη μπλούζα και γιλέκο στο οποίο αναγράφεται το όνομά του.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα SMS «αγάπης» και το ακριβό δώρο στον Ανδρέα Ηλιάδη – Η αποκάλυψη για το πανάκι της Ίριδας

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Mega, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, είχαν ανταλλάξει μηνύματα για το πανάκι της Ίριδας και όπως αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους η 34χρονη ζήτησε το τηλέφωνο της η Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου 2021, είχε ζητήσει από τον Μάνο Δασκαλάκη το τηλέφωνο της Αγγελικής Τσιόλα.

Ο διάλογος:

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.
  • Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω πίσω.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν ήξερε τι είχε μεσολαβήσει και η Ρούλα ζήτησε την συγκεκριμένη στιγμή πίσω το πανάκι. Ωστόσο, οι απαντήσεις δόθηκαν από την κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη στο δικαστήριο:

«Μοιράστηκα με τους συναδέλφους μου τους προβληματισμούς μου, μεταξύ άλλων και με την κυρία Τσιόλα. Δεν μου φαίνονταν λογικοί οι θάνατοι των δύο άλλων παιδιών και τη ρώτησα τι με συμβουλεύει. Μου συνέστησε να περιμένω να γίνει ο γονιδιακός έλεγχος. Μου είπε χαρακτηριστικά: ”Θέλω να είσαι κοντά στην οικογένεια”. Ήταν κάτι το οποίο κράτησα με ευλάβεια. Σε αυτήν την επίσκεψη της κυρίας Τσιόλα στη Μονάδα, για κάποιο λόγο, πίσω από την πόρτα βρισκόταν η μητέρα της Τζωρτζίνας. Όταν άνοιξε την πόρτα η κυρία Τσιόλα για να φύγει, η μητέρα της Τζωρτζίνας ήταν ακόμη εκεί. Μου είπε: ”Κύριε Ηλιάδη, τα άκουσα όλα”. Της είπα πολύ ευγενικά ”δεν έχετε το δικαίωμα, δεν θα σας λέω τι συζητάω με τους συνεργάτες μου, είναι κάτι που δεν σας αφορά”».

«Η Ρούλα πίστευε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο με το πανάκι»

Όσα είπε στην κατάθεσή του ο κ. Ηλιάδης επιβεβαίωσε της η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. «Δεν γνώριζα τότε ότι είχε ζητήσει το πανάκι πίσω. Εκ των υστέρων το έμαθα όταν βγήκε στη δημοσιότητα και τη ρώτησα σχετικά με αυτό. Μου είπε ότι το ζήτησε γιατί είχε ακούσει έναν διάλογο μεταξύ Ηλιάδη και Τσιόλα. Η Ρούλα πίστευε ότι ο Ηλιάδης είχε εμμονή μαζί της, κάτι που πίστευε και ο Μάνος. Η Ρούλα πίστευε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο με το πανάκι. Δεν τη ρώτησα τι εννοούσε με το ”κάτι περίεργο”, ούτε ρώτησα τι συζήτηση είχαν Ηλιάδης – Τσιόλα».

Έκπληκτος ο Ηλιάδης με τις γνώσεις της Ρούλας για τα φάρμακα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επικοινωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, όταν φρόντιζε την Τζωρτζίνα, ήταν σχεδόν καθημερινή. Μάλιστα του είχαν προκαλέσει εντύπωση οι… ειδικές γνώσεις της μητέρας σε ιατρικά θέματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστελνε απανωτά μηνύματα στον γιατρό της Τζωρτζίνας και ρωτούσε διαρκώς για τα φάρμακα. Χρησιμοποιούσε ιατρική ορολογία και ήξερε τις παρενέργειες και τις δοσολογίες και ζητούσε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα SMS «αγάπης» και το ακριβό δώρο στον γιατρό Ηλιάδη

Οι πρόσφατες δηλώσεις του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος άφησε υπαινιγμούς σε βάρος του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη για εμπορία οργάνων, έχουν προκαλέσει αίσθηση. Οι ισχυρισμοί αυτοί, ωστόσο, προκαλούν προβληματισμούς, καθώς όπως έγινε γνωστό το καλοκαίρι του 2021, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε ως δώρο ένα ακριβό ρολόι στον κ. Ηλιάδη, το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε να δεχτεί.

Σύμφωνα με το LiveNews, το καλοκαίρι του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης επέλεξαν να κάνουν δώρο στον κ. Ηλιάδη ένα ακριβό ρολόι. Ωστόσο, ο γιατρός αιφνιδιάστηκε μόλις είδε το δώρο τους, με τον ίδιο να απαντά πως ποτέ δεν του έχει δώσει γονέας παιδιού που έσωσε τόσο ακριβό δώρο και τους ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να το δεχτεί. Όμως, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης αρνήθηκαν να δεχτούν πίσω το δώρο και το άφησαν πάνω στο γραφείο του γιατρού. Ο Ανδρέας Ηλιάδης στη συνέχεια χάρισε το ακριβό ρολόι σε μία οικογένεια που είχε οικονομικά προβλήματα.

Επίσης τα μηνύματα που έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου δείχνουν πως είχε σε εκτίμηση τον εντατικολόγο.

«Καλημέρα σας. Πολλά μπράβο σας για ακόμη μία φορά, αν και με βλάβες καταφέρατε να είναι πλάι στους γονείς του. Συγχαρητήρια, έχετε άγρια χέρια. Καλή σας ξεκούραση, φιλιά από την Τζωρτζίνα», γράφει σε μήνυμα προς τον Ανδρέα Ηλιάδη στις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Στις 30 Νοεμβρίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε το εξής μήνυμα: «Χρόνια σας πολλά, με υγεία, να σας έχει ο Άγιος καλά και να σας δίνει δύναμη σε εσάς και την οικογένειά σας. Σήμερα γιορτάζει ο προστάτης της πόλης μας και εσείς είστε ο προστάτης των παιδιών μας. Πολύχρονος. Μάνος, Ρούλα, Τζωρτζίνα».

Στις 22 Οκτωβρίου: «Καλησπέρα σας, τι κάνετε; Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 5 στο κτήμα Άμπελος θα κάνουμε τα γενέθλια της Τζωρτζίνας. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να έρθετε να σβήσετε μαζί τη τούρτα της, γιατί αυτά τα γενέθλια σας ανήκουν, σε εσά και σε εκείνη».

Στις 5 Ιουνίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Ανδρέας Ηλιάδης είχαν την εξής στιχομυθία:

  • Πισπιρίγκου: Εντάξει γιατρέ μου, θέλετε να κάνω αίτηση για αντίγραφο ιατρικού φακέλου πλήρες με όλες τις εξετάσεις;
  • Ηλιάδης: Θα ήταν χρήσιμο, ναι, για όλους μας.
  • Πισπιρίγκου: Οκ, θα το κάνω εγώ σήμερα. Καλή σας ξεκούραση και χαίρομαι πάρα πολύ που θα έρθει η κόρη μας στα χέρια σας πάλι. Να έχετε ένα όμορφο Σάββατο.

Ιωάννινα: Τέσσερις τραυματίες μετά από άγρια συμπλοκή

Τέσσερις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (7/4) στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr πέντε άτομα αφού εξήλθαν από ΙΧ αυτοκίνητο, επιτέθηκαν σε τέσσερα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα τέσσερα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση έχουν διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών φέρει βαριά τραύματα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Οι άλλοι δύο είναι επίσης τραυματισμένοι, ενώ ο τέταρτος πιο ελαφρά.

Η συμπλοκή έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία αναζητά τους δράστες όπως και τα κίνητρα της επίθεσης.

Η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει ότι, ενδεχομένως η επίθεση αποδίδεται σε οπαδικά κίνητρα, ωστόσο, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών – Πάνω από 2,7 εκατ. η λεία τους

Βίντεο-ντοκουμέντο από την δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών , που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση  ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Υπενθυμίζεται ότι την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ομόνοια, Ίλιον και Κάτω Πατήσια την Τετάρτη (5/4), συνελήφθησαν πέντε μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος Ιρακινός αρχηγός.

Οι δράστες είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο στόλο οχημάτων που απαρτίζονταν από 271 οχήματα με νομιμοφανή κυκλοφορία, που επιτυγχάνονταν μέσω υφαρπαγής αδειών κυκλοφορίας σε στοιχεία «αχυρανθρώπων», και ήταν άμεσα διαθέσιμα για την μεταφορά των μεταναστών. Οι δράστες λάμβαναν από κάθε μετανάστη το ποσό των 2.000 ευρώ για το «ταξίδι στην ελπίδα». Εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν τα 2.700.000 ευρώ.

Το βίντεο από την δράση του κυκλώματος

Συγκεκριμένα, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος από το 2019, εντόπιζε τα οχήματα σε μάντρες αυτοκίνητων ή σε ιδιώτες και πλήρωνε με μετρητά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  ο αρχηγός του κυκλώματος την τελευταία πενταετία έκανε μηδενική φορολογική δήλωση, και δεν πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας, με την ζημιά για το κράτος, μόνο για τα 170 αυτοκίνητα για το 2023 να ανέρχεται στις 113.000 ευρώ.

Στην συνέχεια, τα αυτοκίνητα με πλαστά στοιχεία καταχωρούνταν σε «τρίτα πρόσωπα» και με την βοήθεια τριών Ελλήνων που έκαναν την μεταβίβαση στο Υπουργείο Μεταφορών, εξασφάλιζαν άδειες κυκλοφορίας σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, το κύκλωμα είχε διακινήσει μέσω του ποταμού Έβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα, 190 παράτυπους μετανάστες, με το κάθε άτομο να πληρώνει στους δουλέμπορους 2.000 ευρώ.

Οι διακινητές για να προσελκύουν νέους πελάτες, αναρτούσαν στο Tik Tok, οπτικό υλικό από την διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από την παραμεθόριο στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει» – Νέα συγκλονιστική τοιχογραφία στην μνήμη του Άλκη Καμπανού – ΦΩΤΟ

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, η «Δομή Εις το Όνομα του Άλκη» αλλά και η καλλιτεχνική ομάδα Urban Act σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ακόμη ένα γκράφιτι αφιερωμένο στην μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Αυτή τη φορά στο 4ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών σχεδιάστηκε ένα συγκλονιστικό γκράφιτι που δείχνει δύο παιδιά να περπατούν μαζί με το ένα εξ αυτών να κρατάει μια ποδοσφαιρική μπάλα, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Οι δράσεις με τα γκράφιτι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια» της Urban Act και υποστηρίζει το έργο της «Δομής Εις το Όνομα του Άλκη» ζωγραφίζοντας εικόνες συνύπαρξης, σεβασμού και αλληλεγγύης  σε μία προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει!».

Καμπανός γκράφιτι

Τι λέει για τις δράσεις η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη»

Με το πέρας της πρώτης τοιχογραφίας η οποία υλοποιήθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την υλοποίηση της δεύτερης τοιχογραφίας στο 4ο και 11ο Δημοτικό σχολείο Συκεών. Με την φιλοξενία των Δ/νσεων των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στοχεύοντας στην προώθηση του μηνύματος όσο πιο ενεργά γίνεται.

Η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη» δημιουργήθηκε με στόχο να μην ξεχαστεί η δολοφονία του Άλκη, να αποτελέσει σύμβολο αλλαγής, να υποστηρίξει τα θύματα της οπαδικής βίας και να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα. Στη σκέψη όλων είναι να φυτευθούν οι σπόροι της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της διαφορετικότητας, της συνύπαρξης. Και δεν υπάρχει καταλληλότερο πεδίο δράσης για αυτό από τα παιδιά…. Γιατί τα παιδιά μπορούν να μάθουν και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Στις 22 Μαρτίου οι δύο φορείς διοργάνωσαν και υλοποίησαν μια ομιλία στο αμφιθέατρο του 4ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών με τη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι σκοποί και η λειτουργία της Δομής Εις το Όνομα του Άλκη, και της UrbanAct, μια “ένταξη” στις έννοιες της αθλητικής βίας και συζήτηση για τους τρόπους αντίδρασης και πρόληψης από τους γονείς.

«Τότε που ποδόσφαιρο ήταν αφορμή να αναπτύξεις φιλίες»

«To σχέδιο μου μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια», τονίζει ο δημιουργός του γκράφιτι και έπειτα υπογραμμίζει «εδώ εμφανίζονται δύο παιδιά που πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Το «περιβάλλον» είναι κάπου στην επαρχία, αρκετά ειρηνικό και το κλίμα ανάμεσα στα παιδιά σχεδόν αδελφικό. Τα παιδιά όπως παρατηρούμε δεν φοράνε φανέλα κάποιας ομάδας. Αυτό το γεγονός δίνει έμφαση στην χαρά του παιχνιδιού, της αξία της ενότητας και του αθλήματος.

Κοιτώντας κάποιος αυτή την εικόνα μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι τα παιδιά πάνε να παίξουν σε κάποιο γήπεδο το οποίο είναι πιθανόν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, χωρίς να νοιάζονται για την απόσταση που θα διανύσουν, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την επιθυμία για άθληση και παιχνίδι. Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν η αφορμή να αναπτύξεις φιλίες, για να διασκεδάσεις και να αθληθείς».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr,  το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Γραφείου Παιδείας και των σχολικών επιτροπών, την φιλοξενία των Δ/νσεων του 4ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία ανά την Ελλάδα τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τοιχογραφία Άλκης Καμπανός

Θεσσαλονίκη: «Την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε στον τοίχο» – Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον εργοδότη τους

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για τον εργοδότη που φέρεται να απείλησε και να χτύπησε πρώην εργαζόμενους σε επιχείρηση εστίασης στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ThessToday.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης χρωστάει χρήματα σε πρώην εργαζόμενους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κινητοποίηση εργατικών σωματείων έξω από το κατάστημα.

Μιλώντας στο τοπικό μέσο, πρώην εργαζόμενη της επιχείρησης  εξιστορεί όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο και μάλιστα μπροστά σε πελάτες.

«Σημειώθηκε γεγονός βιαιοπραγίας απέναντι σε ένα μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ). Δεχτήκαμε και απειλές κατά της ζωής μας από το αφεντικό. Σε εμένα και των υπολοίπων παιδιών που δουλεύαμε εδώ μας έδειχνε με το δάχτυλο μπροστά στον κόσμο και μας έλεγε “θα πεθάνεις”, “θα σε βρω” και τα σχετικά» ανέφερε αρχικά.

«Την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε προς τον τοίχο»

Η ίδια πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας», όμως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, συνάντησαν ακραία επιθετική συμπεριφορά από την εργοδοσία. «Όταν ζητήσαμε τα δεδουλευμένα το αφεντικό θύμωσε και επιτέθηκε στη συνάδελφό μου. Η κοπέλα από το ΔΣ μπήκε ανάμεσά τους για να μην υπάρξει κάτι περαιτέρω και -επειδή είχε πάρα πολύ ένταση η κατάσταση- την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε προς τον τοίχο».

Η Χριστίνα, επίσης πρώην εργαζόμενη που ήταν παρούσα στο περιστατικό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ήρθαμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας που μας όφειλε ο εργοδότης μας (υπερωρίες, ένσημα, δώρα Χριστουγέννων). Ο εργοδότης απευθύνθηκε με μια ακραία επιθετικότητα προς το μέρος μας, δεν συμβιβάστηκε καθόλου και λεκτικά και σωματικά, σήκωσε χέρι έπιασε από τον λαιμό μια συναδέλφισσα και την κόλλησε στον τοίχο».

Απαντούν με συγκέντρωση τα μέλη των Συνδικάτων

Με αφορμή το φερόμενο περιστατικό, δεκάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το κατάστημα και φωνάζουν συνθήματα. Ο γραμματέας του ΣΕΤΕΠΕ, Γιάννης Ελευθεριάδης τόνισε ότι «είμαστε εδώ σήμερα για να δώσουμε μια απάντηση ότι απαντάμε μαζικά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να νομίζει ότι θα μας εκφοβίσει, ότι θα μας τρομάξει».

Θεσσαλονίκη

Βιασμός 6χρονης στο Πέραμα: «Eίδα ένα κάθαρμα να πειράζει το παιδί μου» δήλωσε η μητέρα της ανήλικης

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η μητέρα της 6χρονης από το Πέραμα, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στον βιασμό της ανήλικης κόρης της.

Το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, στο γραφείο της οποίας έμεινε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, προσπαθώντας να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στον βιασμό της κόρης της.

Σύμφωνα με το Star, η μητέρα φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και να ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία. «Μπορώ να επιβεβαιώσω μόνο αυτά τα οποία είδα και σας τα λέω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάω κοντά στο παιδί μου και να το στηρίξω» φέρεται να υποστήριξε η μητέρα για τον βιασμό της 6χρονης κόρης της.

Έξω από τα δικαστήρια την περίμεναν η μητέρα και η αδελφή της. «Δηλώνω αθώα γιατί ξέρω τι είδαν τα μάτια μου. Ένα κάθαρμα να πειράζει το παιδί μου. Ευχαριστώ πολύ την ελληνική Δικαιοσύνη κι εύχομαι πραγματικά να μείνει για πολύ καιρό μέσα. Μου φτάνει που είναι και προφυλακισμένος. Να σαπίσει μέσα» είπε η μητέρα στο Star, εξερχόμενη από το γραφείο της ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη μητέρα είχε καταγγείλει στις Αρχές τον υπάλληλο πλυντηρίου, όταν τον είδε να ασελγεί στο παιδί της. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει είχε αφήσει την 6χρονη κόρη της στα «χέρια» του για να της βάλει θερμόμετρο, καθώς ήταν άρρωστη και εκείνος ασέλγησε εις βάρος του ανήλικου κοριτσιού.

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Δυο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – ΦΩΤΟ

Σφοδρό τροχαίο με δύο νεκρούς σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας, στο ύψος του Πετροπόρου, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε νεαρό ζευγάρι από την Οιχαλία μαζί με το παιδάκι τους, συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με φορτηγό, που κινούταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Από το Ι.Χ., που έγινε μια άμορφη μάζα σιδερικών, ανασύρθηκαν νεκροί ο άντρας και η σύζυγός του.

τροχαίο Τρίκαλα

τροχαίο Τρίκαλα

τροχαίο Τρίκαλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ