Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ηράκλειο: Αστυνομικός έσωσε άνδρα που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του – Πώς έγινε η διάσωση

Από βέβαιο θάνατο έσωσε αστυνομικός έναν άνδρα στο Ηράκλειο που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost.gr, όλα συνέβησαν σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένας 61χρονος άνδρας πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει.

Ο ίδιος πήγε στο λιμανάκι της Παντάνασας και πριν πέσει στη θάλασσα επικοινώνησε με τη σύζυγό του και την ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Άμεσα η σύζυγός του ειδοποίησε τις αρχές και άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο λιμανάκι της Παντάνασσας. Ήδη ο 61χρονος είχε πέσει στη θάλασσα και μάλιστα είχε δέσει τα χέρια του στη ζώνη για να μην μπορεί να σωθεί.

Αστυνομικός έπεσε στη θάλασσα και διέσωσε τον άτυχο άνδρα μεταφέροντάς τον με ασφάλεια στην ακτή.

Στη συνέχεια οι αρχές του απεγκλώβισαν τα χέρια και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να συζητήσουν με ηρεμία.

Τέμπη: Το ΑΠΘ θα δώσει τα πτυχία των 12 νεκρών φοιτητών στις οικογένειές τους

Στο πένθος έχει βυθιστεί το ΑΠΘ, καθώς 12 φοιτητές του έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη, καθώς έχασαν κάποιο δικό τους άτομο στο φριχτό δυστύχημα.

Μετά από πρόταση του πρύτανη κου Νίκου Παπαϊωάννου, πραγματοποιήθηκε σύγκληση του πρυτανικού συμβουλίου και αποφασίστηκε τα πτυχία των 12 φοιτητών να δοθούν στους οικείους τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες τα πτυχία των φοιτητών θα τυπωθούν σε πάπυρο και θα μοιραστούν στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων.

Ακόμη, το ΑΠΘ σχεδιάζει να προχωρήσει στη ανέγερση μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας σε κεντρικό σημείο της Πανεπιστημιούπολης.

Έκρηξη στο Χαλάνδρι: Άγνωστοι πέταξαν εμπρηστικό μηχανισμό σε υποκατάστημα τραπέζης

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το βράδυ της Πέμπτης  έπειτα από έκρηξη που ακούστηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία μηχανή με δύο αγνώστους πέταξε τσάντα με εμπρηστικό μηχανισμό επί της οδού Παπανικολή 105, όταν ο οποίος εξερράγη.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο των T.E.E.M. που πραγματοποιεί έρευνες.

Θεσσαλονίκη: Μικρή περιπέτεια για κοριτσάκι 2,5 ετών – Εξαφανίστηκε αλλά εντοπίστηκε άμεσα

Αίσιο τέλος είχε για μια μητέρα η εξαφάνιση του 2,5 ετών παιδιού της, αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Ευόσμου, με την μητέρα να δηλώνει γρήγορα την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού.

Η κινητοποίηση των ανδρών της αστυνομίας, που για καλή της τύχη βρίσκονταν κοντά στο σημείο, ήταν άμεση με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν άμεσα το παιδί  και να το  παραδίνουν στην μητέρα του.

Πάτρα: Το απόλυτο χάος με τις μπάρες του τρένου – Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων

Το απόλυτο χάος επικρατεί με τα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ, στη λεωφόρο Όθωνος – Αμαλίας (στο ύψος του Αγίου Ανδρέα) και στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πάτρα.

Λόγω βλάβης, οι μπάρες έχουν κατέβει εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές από το μποτιλιάρισμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, αρκετοί ήταν αυτοί που έμειναν σταματημένοι φοβούμενοι να περάσουν την διάβαση, ενώ άλλοι γνωρίζοντας για την απεργία στα τρένα και στον προαστιακό προσπαθούσαν να περάσουν κάνοντας ελιγμούς.

“Ενημερώθηκαν άμεσα οι ηλεκτρολόγοι και έχουν λάβει εντολή να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κυκλοφορία συρμών, προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, αν πρόκειται για βλάβη ή για δολιοφθορά”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Καταγγελία πατέρα μαθήτριας: «Συνελήφθησαν δύο οδηγοί σχολικού λεωφορείου για παραβάσεις»

Δύο οδηγοί σχολικού λεωφορείου συνελήφθησαν σήμερα(9/3) στο Καπανδρίτι, καθώς μετά από έλεγχο της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι ο ένας είχε υπερβεί το ημερήσιο όριο χιλιομέτρων που προβλεπόταν να καλύψει , ενώ ο άλλος δεν είχε μαζί του το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. 

Συγκεκριμένα, το πούλμαν με μαθητές Λυκείου ξεκίνησε για πολυήμερη εκδρομή στο Πήλιο χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από την Τροχαία.

«Πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν προτού επιβιβαστούν στο λεωφορείο οι μαθητές», τόνισε μιλώντας στο enikos.gr ο Νίκος Σκαλέρης, πατέρας μαθήτριας που κατήγγειλε το συμβάν με ανάρτησή του σε σελίδα στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του, το «πράσινο φως» δόθηκε στο λεωφορείο χωρίς να έχει φτάσει η τροχαία στο σημείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό εκείνη τη στιγμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προγραμματιστεί ο προβλεπόμενος  έλεγχος σε περιοχή κοντά στο Καπανδρίτι.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το πούλμαν κινούταν παράνομα, καθώς ο ένας οδηγός είχε υπερβεί τα ημερήσια όρια χιλιομέτρων που θα έπρεπε να έχει κάνει βάσει ταχογράφου και ο άλλος δεν είχε μαζί του το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.

Οι παραβάσεις αυτές οδήγησαν στη σύλληψη των δύο οδηγών, ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασε νέο λεωφορείο για να παραλάβει τους μαθητές με άλλους οδηγούς.

«Πρόκειται για ζήτημα ευαισθησίας. Το πούλμαν δεν θα έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει», τόνισε στο enikos.gr ο  κος Σκαλέρης

Το πούλμαν είχε μισθωθεί από ταξιδιωτικό γραφείο. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο  κος Σκαλέρης στο enikos.gr «σε επικοινωνία που είχα με το γραφείο με ενημέρωσαν ότι δεν φέρουν εκείνοι την ευθύνη».

Η ανάρτηση του γονέα στο Facebook

Χαλάνδρι

Χαλάνδρι

Τέμπη – Σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου: Επιπόλαιος και άπειρος ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας – Λάθος που έμεινε μόνος

Ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, Γιώργος Ζήνδρος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας, αμέσως μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζήνδρος χαρακτήρισε τον σταθμάρχη της Λάρισας άπειρο και επιπόλαιο και αποκάλυψε ότι τα είχε χαμένα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Τόνισε δε, ότι ο ίδιος ανακάλυψε τι ακριβώς είχε συμβεί και ειδοποίησε τον έμπειρο σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος είχε αποχωρήσει πριν την φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχειών.

Μάλιστα ο έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων άφησε αιχμές κατά του επιθεωρητή, λέγοντας ότι τοποθέτησε στο πόστο της Λάρισας έναν νέο σταθμάρχη. Ο κ. Ζήνδρος επέρριψε ευθύνες και στον μηχανοδηγό του Intercity 62, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση, λέγοντας ότι μπορούσε να σταματήσει το τρένο και να κάνει εκφώνηση ότι πάει ανάποδα.

Ο Γιώργος Ζήνδρος έδωσε τηλεφωνικά, συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, η οποία ζήτησε να μάθει περισσότερα για την ευθύνη των μηχανοδηγών.

Εσείς μπήκατε πρώτος στο σταθμαρχείο της Λάρισας μετά τη σύγκρουση – Τι είδατε και τι έφταιξε; Μόνο η απειρία του σταθμάρχη;

Ζήνδρος: Επιπόλαιος ήταν. Άπειρος ήταν. Σαν άνθρωπος ήταν καλός. Και όρεξη είχε στη δουλειά, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι ήταν πέρα βρέχει. Ένα μήνα σταθμάρχης είχε. Έχει καμία σχέση με μένα που είμαι 30 χρόνια; Μεγάλο λάθος που τον άφησε και ο άλλος. Και ο επιθεωρητής άφησε μόνο τον Σ… να δουλέψει στη νυχτερινή βάρδια, νέος εδώ. Εγώ ήρθα 23:30. Εγώ το ανακάλυψα. Τι να καταλάβει;

Δεν μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής, όχι δεν είχε καταλάβει. Είχε καταλάβει πολύ καλά. Αφού τον ενημέρωσε η Πυροσβεστική τι ήταν. Ένα τρένο, τίποτα εκεί τα έχασε. Από εκεί. Εκεί που πήγε να κάνει λάθος με τα κλειδιά εκεί. Κάνανε λίγο πίσω (και του λένε) ”γιατί κάναμε πίσω;” και δεν απαντάει. Από εκεί τα έχασε και από εκεί ξέχασε τη διαγώνιο.

Προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε και με τον σταθμάρχη – τον εμπειρότερο της βάρδιας που έφυγε νωρίτερα; Τι σας είπε;

Ζήνδρος: Εγώ τον πήρα μετά, 22:45. Τα κατέθεσα στην ανακρίτρια αυτά. Μου είπε πόσο να καθίσω αυτόν να φυλάω; Είχε δίκαιο το παιδί. Να καθίσει για να βάλει μέσα τον προαστιακό; Άμα δεν μπορεί να βάλει έναν προαστιακό μέσα…

Ο Π. πέρασε τριάντα τρένα ρε παιδιά. Τι κάνετε έτσι; Ο Π. του πέρασε τριάντα τρένα. Άφησε ένα τρένο στον Σ.. Ένα τρένο τον προαστιακό, το Intercity δεν το κάλυπτε ο Π. Το Intercity το κάλυπτε ο Σ. ήταν 23:05 εδώ.

Δεν τον άφησε με 15 τρένα. Εγώ στο Παλαιοφάρσαλο είχα, 22:00 με 23:00 είχα πέντε τρένα. Μέσα στον σταθμό μου. Αλλά δεν σηκώθηκα να φύγω να αφήσω τον πιτσιρικά εκεί να τον κάψω. Είχα έναν πιτσιρικά εγώ, με μπλοκάκι. Συμβασιούχοι και αυτοί. Αλλά εντάξει είχα 5 τρένα. Δεν είχα ένα ή δύο.

Δύο τρένα είχε. Ένα του προαστιακού και μετά ερχόταν αυτό το 62, αυτό το περιβόητο. Ποιο φόρτο. Δυο τρένα είχε το 2597 που έπρεπε να μπει στην άκρη. Εκεί που έλεγε ο άλλος ”γιατί κάνουμε πίσω”. Το τρένο αυτό. Δεν κάθισε ο Π.. Ο Π. πάλεψε 31 τρένα όλο το απόγευμα.

Τελικά έφυγε και ο συμβασιούχος μαζί με τον έμπειρο;

Ζήνδρος: Ο συμβασιούχος σχολάει δέκα η ώρα. Τι το μπλέκουν το παιδί αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί γράφει στο χαρτί (βαρδιών) 14:00 έως 23:00. Για τον πιτσιρικά τον Χ., με το μπλοκάκι. Αυτός, έπρεπε ο Ν. (Επιθεωρητής) να το ξεχωρίζει. 14:00 έως 22:00, απαγορεύεται να γράφει υπερωρία. Ο Χ. τώρα μπορεί να τον κυνηγήσει τον Ν. (Επιθεωρητής).

Πώς έπρεπε να έχει αντιδράσει ο μηχανοδηγός;

Ζήνδρος: Τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει ο μηχανοδηγός. Ο μηχανοδηγός εγώ το μόνο που ξέρω, μπορούσε να σταματήσει το τρένο πάνω στα κλειδιά ακριβώς, ούτε καν να περάσει απέναντι. Μπορούσε να κάνει εκφώνηση ότι φεύγει αντίθετα. Δεν έκανε… Έπρεπε να σταματήσει πάνω στη διαγώνιο όχι να περάσει απέναντι. Αυστηρώς να σταματήσει στη διαγώνιο, αυστηρώς. Το τρένο διέσχισε απέναντι σαν φίδι. Δεν κατάλαβε ότι πήγε απέναντι;

Καραμπόλα έξι οχημάτων στην λεωφόρο Βουλιαγμένης – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Καραμπόλα σημειώθηκε πριν από λίγο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Το τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται έξι αυτοκίνητα έγινε στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, μόνο υλικές ζημιές.

Λόγω της καραμπόλας, στο σημείο καταγράφονται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Καραμπόλα Λεωφόρος Βουλιαγμένης

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 ημέρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη – Η καταγγελία μηχανοδηγού

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα προβλήματα στις επικοινωνίες στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς 26 ημέρες πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αποφεύχθηκε μία ακόμη τραγωδία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το OPEN, ένας μηχανοδηγός καταγγέλλει στην Hellenic Train πως κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου ο ίδιος μαζί με συναδέλφους του είδαν έντρομοι έναν εκσκαφέα να κάνει εργασίες στη γραμμή. Ούτε ο μηχανοδηγός, ούτε οι άνθρωποι στο μηχάνημα είχαν ενημερωθεί.

Ο μηχανοδηγός αναφέρει στην καταγγελία του πως, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δαυλείας, ενώ κινούνταν στο ρεύμα καθόδου με το τρένο, είδαν την προέκταση του εκσκαφέα να απλώνεται παράλληλα με τον συρμό και από θαύμα υπήρξε κάποια σύγκρουση.

Η καταγγελία του μηχανοδηγού στην Hellenic Train

«Κινούμασταν επί μονής γραμμής καθόδου και συναντήσαμε μηχάνημα στην κομμένη γραμμή ανόδου. Ο εκσκαφέας με προεκτάσεις εκτελούσε εργασίες την ώρα της διέλευσής μας, άρα δεν είχε ενημέρωση από την κυκλοφορία. Το μηχάνημα εκτελούσε εργασίες και καθώς διερχόμασταν στη διπλανή γραμμή, αντικρίσαμε έντρομοι την προέκτασή του να στρέφεται στην άλλη κατεύθυνση παράλληλα προς την αμαξοστοιχία. Δηλαδή, ζήτημα λεπτών χειρισμών και εκατοστών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο μηχανοδηγός στην επιστολή του προς την Hellenic Train, τον ΟΣΕ και το σωματείο εργαζομένων.

Μάνη: Νεκρός 42χρονος οδηγός μηχανής – Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και τον χτύπησε

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι  στη Δυτική Μάνη με έναν 42χρονο μοτοσικλετιστή να χάνει τη ζωή του.

Το τροχαίο συνέβη, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος από την Αγγλία με κατεύθυνση προς Αρεόπολη, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε με τη μηχανή που οδηγούσε 42χρονος οδηγός μηχανής , ο οποίος κατευθυνόταν προς Καλαμάτα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο άτυχος 42χρονος και διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε από τα βαριά τραύματα που έφερε.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του 52χρονου που οδηγούσε το ΙΧ και αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ