Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κατάστημα στην Πετρούπολη

Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα κατά νυχτερινού καταστήματος στην Πετρούπολη. Το περιστατικό έγινε περίπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τους πυροβολισμούς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές στην βιτρίνα και στους τοίχους του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν 4 κάλυκες από κυνηγετική καραμπίνα.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στον Πολιχνίτο της Λέσβου για έκνομες ενέργειες σε βάρος αστυνομικών

Συνελήφθησαν, το Σάββατο στην περιοχή του Πολιχνίτου στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολιχνίτου με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τέσσερα άτομα – ημεδαποί, για διάπραξη έκνομων ενεργειών σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επιχειρήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε κατάστημα στην παραπάνω περιοχή, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διατάραξη ησυχίας.

Κατά το χρόνο του ελέγχου, οι συλληφθέντες που βρίσκονταν στο χώρο του καταστήματος, εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, αρνούμενοι να συμμορφωθούν σε υποδείξεις τους.

Κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας από τους δράστες κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος αστυνομικού, κρατώντας μεταλλικό αντικείμενο, ενώ αντιστεκόμενος στη σύλληψή του, χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο δύο αστυνομικούς.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής, της δυσφήμησης, της απείθειας, της βίας κατά υπαλλήλων και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου.

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Τους μετέφεραν στους χώρους των αποσκευών

Διεθνή εγκληματική οργάνωση που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, με τον πρώτο να φέρεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τον δεύτερο να είναι ο άμεσος βοηθός του, ενώ κατασχέθηκαν και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες μεταφορές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης προωθούσαν μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας παρέχοντάς τους προσωρινά καταλύματα, είτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα είτε στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για τη μεταφορά των μεταναστών χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλαπεί ή είχαν ταξινομηθεί από το εξωτερικό, στα οποία άλλαζαν πινακίδες, ενώ οι οδηγοί τους φέρεται να χρησιμοποιούσαν σωματική βία κατά των μεταναστών και να τους μετέφεραν υπό ιδιαίτερα απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους των αποσκευών των οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών, από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατά τις οποίες συνολικά συνελήφθησαν 10 οδηγοί – διακινητές, ενώ διαπιστώθηκε η μεταφορά 73 παράτυπων μεταναστών. Επίσης, κατασχέθηκαν 10 οχήματα, τα τέσσερα εκ των οποίων είχαν κλαπεί και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι για κάθε μεταφορά αλλοδαπού η οργάνωση αποκόμιζε από 3.000 έως 4.000 ευρώ, με το συνολικό κέρδος τους να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιων των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Πάτρα: Ο Δασκαλάκης «καίει» την κατηγορούμενη – Τα μηνύματα «φωτιά» που καταθέτει

Περισσότερα από 40 μηνύματα θα παραδώσει στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης. Όπως έχει αποκαλύψει ενώπιον δικαστών και ενόρκων, πρόκειται για συνομιλίες της κατηγορούμενης μητέρας με φίλη της μετά τον θάνατο του παιδιού και αφορούν, όπως ισχυρίζεται, τον ίδιο και την επιθυμία της εν διαστάσει πλέον συζύγου του να επιστρέψει στο σπίτι.

Χαρτορίχτρες και μάγια… Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στα 40 και πλέον μηνύματα που έχει ήδη στα χέρια του ο Μάνος Δασκαλάκης. Είναι οι συνομιλίες, όπως ισχυρίζεται, της κατηγορουμένης με φίλη της μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Μηνύματα που ήρθαν στην κατοχή του και τον έκαναν να ντρέπεται, όπως είπε στο δικαστήριο.

«Έχουμε διάφορα έγγραφα, μεταξύ των μηνυμάτων και άλλα. Αλλά ιδίως τα μηνύματα θα προσκομίσουμε, τα οποία ενδεχομένως να διαφωτίσουν το δικαστήριο σε ορισμένες πτυχές της υπόθεσης. Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης, είναι και θα είναι παρών στη διαδικασία και περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις στο δικαστήριο», ανέφερε στο Star ο δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» το μήνυμα της κατηγορούμενης μητέρας

Ένα από τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη της κατηγορούμενης αφορούσε σε επικοινωνία της με μια χαρτορίχτρα στην Πάτρα.

Το μήνυμα εστάλη μία ημέρα μετά την απόφαση του Μάνου Δασκαλάκη να φύγει από το σπίτι στις 15 Ιανουαρίου. Η κατηγορουμένη ενημέρωσε τη χαρτορίχτρα ότι έχει μαζέψει τα πράγματα του.

Πάτρα: «Στην Τζωρτζίνα δεν είχε προκύψει κάτι παθολογικό»

Η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας έχει μπει στην ουσία της με την εξέταση των γιατρών που είδαν το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

«Ανεξήγητη η ανακοπή», κατέθεσε η Διεθυντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, «η μητέρα δεν με έπεισε για τους σπασμούς», ισχυρίστηκε μία άλλη παιδίατρος.

Ο επόμενος μάρτυρας είναι ο γιατρός που εξέτασε το παιδί τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας του. Στην πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε προκύψει κάποιο παθολογικό εύρημα.

«Ρώτησα τη μικρή εάν θέλει να φάει και μου απάντησε θετικά. Οπότε έγινε έναρξη ελαφράς σίτισης. Κατά την απογευματινή εξέταση το παιδί ήταν σε καλή γενική κατάσταση και χωρίς ευρήματα από την αντικειμενική εξέταση και χωρίς να αναφέρει ενοχλήσεις από τη κοιλιά. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναεξέτασα το παιδί», είχε δηλώσει.

Κούγιας: «Υπάρχου πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που έγινε η ανάκριση»

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε στο Star ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που έγινε η ανάκριση.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που έγινε η ανάκριση. Όλη η ανάκριση κατευθύνθηκε στο να επαληθευτεί ένα σενάριο περί του ότι η κυρία κατηγορούμενη είναι μια άστοργη μητέρα, μια απατημένη σύζυγος, η οποία είναι τόσο πολύ ερωτευμένη με έναν άνδρα που θα σκότωνε τα παιδιά της για να κερδίσει τον άνδρα της. Αυτό από την εξέταση του πρώην συζύγου δεν ανεδείχθη. Επίσης δεν ανεδείχθη από τις δύο καταθέσεις γιατρών μέχρι τώρα, που τη χαρακτήρισαν ότι είχε φυσιολογικές αντιδράσεις. Είχε ένα τεράστιο ενδιαφέρον για το παιδί της».

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα καταθέσουν άλλοι 59 μάρτυρες, κυρίως γιατροί και νοσηλευτές από τρία νοσοκομεία. Αναμεσά τους και ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πατρών και ο άνθρωπος που είχε υποψίες για τη μητέρα.

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στον Βατώντα Νέας Αρτάκης – Τραυματίστηκε υπάλληλος

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr λίγο μετά τις 22:30, ένα άτομο, μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ζήτησε από τον υπάλληλο, να του παραδώσει τα χρήματα του ταμείου.

Εκείνος αρνούμενος να το κάνει, δέχθηκε επίθεση από τον δράστη, ο οποίος τον χτύπησε με το όπλο, όταν ο δεύτερος υπάλληλος, αντιλήφθηκε τι συμβαίνει μπήκε μέσα και παρέδωσε χρηματικό ποσό αφού δέχθηκε και εκείνος επίθεση.

Ο δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο βρέθηκαν άμεσα και αναζητούν τον δράστη.

Χαλκίδα: Τροχαίο στο Αλωνάκι – Εγκλωβίστηκε μια 69χρονη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα eviathema.gr, στις 20:10, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δύο αυτοκίνητα, με επιβάτες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην περιοχή Αλωνάκι Χαλκίδας.

Αποτέλεσμα ήταν μια 69χρονης επιβάτιδα να τραυματιστεί και να εγκλωβιστεί εντός του οχήματος.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, οι οποίοι απεγκλώβισαν την τραυματία, η οποία οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τα αίτια το ατυχήματος ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

Θεσσαλονίκη: 53χρονος από την Πυλαία κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από αυτοπυροβολισμό στο χέρι

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας 53χρονος από την Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr ο άνδρας φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος το χέρι του με πυροβόλο όπλο περίπου στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, με το ΕΚΑΒ να σπεύσει άμεσα στο σημείο.

Ο 53χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, διερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Χαλκίδα: Αυτοκίνητο «βούτηξε» στη θάλασσα – Το λάθος με το χειρόφρενο

Ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, στη Χαλκίδα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evia Top, το όχημα ήταν σταθμευμένο στο σημείο και, προφανώς, ο οδηγός είχε ξεχάσει να βάλει χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να κυλίσει και να βρεθεί μέσα στο νερό.

Με τη βοήθεια γερανού το αυτοκίνητο ανασύρθηκε από τη θάλασσα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ