Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χαλκίδα: Διάρρηξη σε κατάστημα ΟΠΑΠ – Ο δράστης άρπαξε το ταμείο κι έγινε… καπνός

Ένα νέο περιστατικό διάρρηξης σε κατάστημα ΟΠΑΠ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα, όπου ο δράστης έσπασε το τζάμι της πλαϊνή πόρτας του καταστήματος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άρπαξε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και έγινε καπνός.

Μάλιστα όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα αποκλειστικά πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, κατά την είσοδό του ήξερε ακριβώς τι ήθελε το πήρε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα στην προσπάθεια του να διαρρήξει την είσοδο κόπηκε στα τζάμια της πόρτας αφήνοντας ίχνη αίματος.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα οι ιδιοκτήτες καθώς και αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκίδας, οι οποίοι συνέλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Διάρρηξη στο ίδιο κατάστημα λίγο καιρό πριν από ανήλικους

Στο ίδιο κατάστημα είχε σημειωθεί ακόμη μία απόπειρα διάρρηξης τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, με δράστες αυτή τη φορά δύο ανήλικους Ρομά..

Λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι δύο 15χρονοι δράστες, «χτύπησαν» το πρακτορείο οι οποίοι είχαν πιαστεί επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Θρίλερ με κρατούμενο στη Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται ότι εξαπατούσε τις ΗΠΑ πουλώντας μικροτσίπ στη Ρωσία

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης κρατείται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι την περίοδο 2014 έως 2018 πούλησε αμερικανικά μικροτσίπ και άλλα εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία, μέσω μίας βουλγαρικής εταιρίας που φέρεται να λειτουργούσε ως «βιτρίνα», παρακάμπτοντας τις εξαγωγικές απαιτήσεις που θέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πρόκειται για 49χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από Έλληνες αστυνομικούς, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Σερρών. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ (Δυτικής Περιφέρειας του Τέξας), διώκεται για τα αδικήματα της «απάτης κατά της κυβέρνησης» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις», καθένα από τα οποία επισύρει πολυετή ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με το αμερικανικό ποινικό δίκαιο. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ για την έκδοση του θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Εταιρίες μηχανικών με έδρα τη Ρωσία

Όπως φαίνεται να προκύπτει από τα διωκτικά έγγραφα τα συγκεκριμένα εξαρτήματα «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαστημόπλοια και εφαρμογές πυραύλων», αν και, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν για το μετρό της Μόσχας. Κατά τα ίδια έγγραφα, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δύο ρωσικές εταιρίες μηχανικών, συνεργαζόμενες μεταξύ τους, όπου επανεξήχθησαν, μέσω της Βουλγαρίας, τα τεχνολογικά εξαρτήματα: η πρώτη έχει έδρα τη Μόσχα και φέρεται «να αναπτύσσει και να παράγει τεχνολογικό εξοπλισμό για την κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών» και η δεύτερη φέρεται να δραστηριοποιείται στην «κατασκευή κατευθυνόμενων πυραύλων και διαστημικών οχημάτων».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, ξεκινάει τον Μάιο του 2014 όταν ο 49χρονος Βούλγαρος, φερόμενος μηχανικός, και δύο συνεργάτες του συναντήθηκαν με έναν προμηθευτή ευαίσθητων εξαρτημάτων ολοκληρωμένου κυκλώματος (IC) για να συζητήσουν την αποστολή τους στη δεύτερη ρωσική εταιρία. Τότε ο προμηθευτής τούς εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει η αποστολή στη Ρωσία λόγω των εμπορικών περιορισμών των ΗΠΑ. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ένας εκ των παραπάνω συνεργατών φέρεται να ενημέρωσε τον προμηθευτή ότι ίδρυσε μία νέα εταιρία στη Βουλγαρία με αντικείμενο «την ανάπτυξη και εφαρμογή μικροσκοπικών ηλεκτρονικών τεχνολογιών για χρήση σε αυτοκίνητα και αγωγούς».

Το επόμενο διάστημα, κατά τους Αμερικανούς, μεταφέρθηκαν από την πρώτη ρωσική εταιρία προς τη βουλγαρική εταιρία κεφάλαια άνω του 1 εκατ. δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού συσκευασίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ενώ ακολούθησαν συμβάσεις για την αγορά αμερικανικών εξαρτημάτων, μεταξύ αυτών μία παρτίδα ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων (μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου), με τα εμπορεύματα να φτάνουν στη Βουλγαρία όπου επανασυσκευάστηκαν και απεστάλησαν στη Ρωσία.

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και οι εταιρίες τους τέθηκαν υπό παρακολούθηση, όταν το Δεκέμβριο του 2018 υπεύθυνος ελέγχου εξαγωγών του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου συναντήθηκε στη Βουλγαρία με τον 49χρονο προκειμένου να διαπιστώσει εάν τα εξαρτήματα βρίσκονται ακόμη στην κατοχή του. Ο Βούλγαρος καταζητούμενος φαίνεται πως αρνήθηκε την επανεξαγωγή τους στη Ρωσία.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονιστική ανάρτηση – «Ακόμα παλεύω να αποδεχτώ τον νέο μου εαυτό»

Σχεδόν 2 χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσπαθεί να κερδίσει τη ζωή της πίσω, ακολουθώντας μία σειρά από θεραπείες, ενώ μοιράζεται στα social media την εμπειρία της, περνώντας πολύ δυνατά μηνύματα.

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, το οποίο και χρησιμοποιεί συχνά για να επικοινωνεί με τους διαδικτυακούς φίλους της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέβασε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου δύο φωτογραφίες της, δείχνοντας το πρόσωπό της όπως είναι σήμερα.

Η ανάρτηση

«Ακόμα παλεύω να αποδεχτώ τον νέο μου εαυτό..να αγαπήσω τον νέο μου εαυτό. Βοηθήστε το σώμα σας να παλέψει. Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας! Χαρούμενη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Χωρίς μακιγιάζ-χωρίς φίλτρα-πολλές πλαστικές επεμβάσεις» γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Πυροβολισμοί στην Κρήτη: Είχε καταδικαστεί για ληστεία ο δράστης – ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο με τον αιμόφυρτο αστυνομικό

Όπλο και φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα, αλλά και ποσότητα ναρκωτικών είχε στην κατοχή του ο 35χρονος που πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών στην περιοχή Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, τραυματίστηκαν από τα πυρά ένας αστυνομικός, ένας πολίτης αλλά και ο δράστης, αφού οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι «το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σύλληψης του 35χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σύμφωνα με την αστυνομία, δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη, ενώ στη συνέχεια, όπως σημειώνεται, ανταπέδωσαν τραυματίζοντας τον. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Σημειώνεται ότι και οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη οι τρεις τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο γόνατο, ο 22χρονος πολίτης στον μηρό και επίσης στο μηρό έχει τραυματιστεί ο 36χρονος δράστης, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς που ήθελαν να τον συλλάβουν.

Πυροβολισμοί στην Κρήτη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τον αιμόφυρτο αστυνομικό

Κομοτηνή: Αποζημίωση σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση – «Ο εργοδότης μου άρχισε να με χαϊδεύει μέσα στο γραφείο του»

Το ποσό των 15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, ένας επιχειρηματίας στην Κομοτηνή σε μία 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση, έπειτα από καταγγελία της γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση.

Η 45χρονη μίλησε στο Star για τα όσα καταγγέλλει ότι έζησε στον εργασιακό της χώρο. «Ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Έλεγα δεν επιτρέπεται να στο κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα. Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα “όχι, δεν σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν”. Συγκινούμαι ειλικρινά με την απόφαση που βγήκε» είπε κλαίγοντας η 45χρονη μητέρα.

Η γυναίκα, όπως καταγγέλλει, δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της, δεν ενέδωσε και ενάμιση μήνα αργότερα, εκείνος την απέλυσε. Αρχικά τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ίδια περιέγραψε τι συνέβη στο γραφείο του εργοδότη της. «Άρχισα να καταλαβαίνω την πρόθεσή του, άρχισε να μου λέει “σε συμπαθώ” και “πολύ ωραία τα πας”. Άρχισε να μου επιβάλλει να πάω να καθίσω σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων γιατί είχε τον σκοπό του. Μου είπε “όταν θα σε φωνάζω εδώ μέσα θα έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτό το τραπέζι”. Την τελευταία φορά άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά. Πήγε να με φιλήσει. Ήταν κανονική παρενόχληση» ανέφερε

Στην αγωγή της 45χρονης αναφέρεται μάλιστα ότι ο εργοδότης της τής έκανε καψόνια στον χώρο εργασίας μέχρι την απόλυσή της. Ο επιχειρηματίας στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η απόλυση έγινε γιατί «δεν έκανε για τη δουλειά». Όμως, εμφανίστηκαν μάρτυρες υπέρ της μητέρας, δύο γυναίκες που κατέθεσαν ότι και οι ίδιες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο εργοδότη.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και η καταγγέλλουσα τον έχει μηνύσει και αυτή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Προαστιακός: Αλλαγές σε τοπικά δρομολόγια την Τετάρτη, λόγω εργασιών στο δίκτυο

Αλλαγές θα κάνει αύριο το πρωί ο  Προαστιακός,  στα τοπικά δρομολόγια μεταξύ Άνω Λιοσίων και ΣΚΑ.

Λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) στην γραμμή του Αεροδρομίου, αύριο Τετάρτη 15/02/2023, τα πρωινά τοπικά δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Α. Λιόσια – ΣΚΑ – Α. Λιόσια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train.

Τα δρομολόγια στο τμήμα ΣΚΑ – Κορωπί – ΣΚΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά με συρμούς του προαστιακού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ