Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φθιώτιδα: Κινδύνευσαν εργάτες από αναθυμιάσεις – Απεγκλωβίστηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Επιχείρηση απεγκλωβισμού εργατών από αποθήκη-φρεάτιο έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στις Λιβανάτες του δήμου Λοκρών, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, οι δύο εργάτες δούλευαν σε κλειστό χώρο, βάθους περίπου τριών μέτρων, χωρίς πόρτα και με μοναδική πρόσβαση ένα μικρό παράθυρο. Κατά τη διάρκεια εργασιών με δισκοπρίονο προκλήθηκαν αναθυμιάσεις, με αποτέλεσμα οι εργάτες να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και να καλέσουν άμεσα σε βοήθεια.

Στη σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες του Π.Κ. Αταλάντης, που κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Οι δύο άνδρες, αλβανικής καταγωγής, διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της Αταλάντης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο Κέντρο Υγείας μετέβησαν και τέσσερις εκ των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Αγρίνιο: Συνελήφθη διάσημος τράπερ με όπλο και γεμιστήρα – Πήγαινε σε συναυλία

Στη σύλληψη 29χρονου άνδρα προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, στην Ιόνια οδό, κοντά στα διόδια της Ρίγανης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα agrinionews.gr πρόκειται για πασίγνωστο τράπερ, με πολλές επιτυχίες και εκατομμύρια προβολές στις streaming πλατφόρμες στο ενεργητικό του, ο οποίος και πήγαινε σε γειτονική πόλη για προγραμματισμένη συναυλία.

Η ΟΠΚΕ ακινητοποίησε το όχημα για έλεγχο, κατά την διάρκεια του οποίου εντοπίστηκε πιστόλι και γεμιστήρας τα οποία και φέρεται να κατείχε παράνομα. Ειδικότερα, ο 29χρονος κάτω από τη φόρμα του έφερε ένα εννιάρι πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.

Έχει οδηγηθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες άρπαξαν και το τελευταίο κέρμα από κατάστημα με φαλάφελ

Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κατάστημα εστίασης της Θεσσαλονίκης και έφυγαν με ένα τάμπλετ στα χέρια τους και αρκετά χρήματα από το ταμείο.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έφερε στο φως η εκπομπή Live News. Οι διαρρήκτες που φορούσαν λευκές φόρμες με κουκούλα για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους και γάντια στα χέρια τους, εισέβαλλαν σε κατάστημα φαλάφελ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κλέψουν το ταμείο του καταστήματος.

Ύστερα από 15 λεπτά προσπάθειας ώστε να εισέλθουν στο κατάστημα, οι διαρρήκτες κατευθύνθηκαν προς την ταμειακή μηχανή. Τα χρήματα που υπήρχαν μέσα ήταν 50 ευρώ, όλα σε κέρματα. Μάλιστα, κάποια στιγμή, φαίνεται να του πέφτουν μερικά ψιλά στο πάτωμα και σκύβει κάτω για να σηκώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Χωρίς αφήσουν ούτε κέρμα κατευθύνθηκαν προς τον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, όπου βρήκαν ένα τάμπλετ. Το πήραν και στη συνέχεια έφυγαν.

Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο σε περιοχή Natura

Περιστατικό παράνομου κυνηγιού, με αποτέλεσμα των θάνατο πτηνών σε προστατευόμενες περιοχές, στη Φοινικιά στο Μεσολόγγι, καταγγέλλει η Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και των Προστατευόμενων Περιοχών  Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Μονάδας  του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α)  λαθροκυνηγοί πυροβόλησαν και  σκότωσαν δύο πτηνά σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς. Το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα 23/01/2023 και το κατέγραψαν ένας συνεργάτης της Μονάδας και ένας φύλακας του Αττικού Ζωολογικού  Πάρκου, οι οποίοι είχαν βγει για παρατήρηση στην περιοχή και οι οποίοι ειδοποίησαν το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Οι δύο άνδρες  εντόπισαν έναν νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό Φλαμίνγκο (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλλεξαν ακόμα  ένα νεαρό Φλαμίνγκο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα το οποίο έστειλαν στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα. Εκεί το φοινικόπτερο περιθάλπηκε και πλέον αναρρώνει.

Η Μονάδα σημειώνει ότι  στην Αλυκή της Άσπρης απαγορεύεται το κυνήγι βάση της Δ ́ Κυνηγετικής διάταξης καθώς βρίσκεται μέσα σε περιοχή Natura 2000 με κωδικούς Ειδική Ζώνη Διατήρησης GR2310001 & Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR2310015 . Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως  Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού Περιφερειακή Περιοχή 5.

Στην ανάρτησή της η Μονάδα σημειώνει ότι  για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον θεωρείται αναγκαία η συστηματικότερη εποπτεία του χώρου της Αλυκής της Άσπρης, καθώς και η καλύτερη φύλαξη του χώρου.

Συνελήφθησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» δύο 24χρονες από την Βραζιλία – Στις αποσκευές τους βρέθηκαν πάνω από 13 κιλά κοκαΐνης

Δύο 24χρονες από τη Βραζιλία συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, από χώρες της Νότιας Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο 24χρονος γυναίκες, οι οποίες έφθασαν αεροπορικώς στην Ελλάδα από τη Βραζιλία.

Εντός των αποσκευών των κατηγορούμενων, βρέθηκε κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης σε αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 13 κιλών και 600 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθείσες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αστυνομία Ναρκωτικά

Λεωφόρος Λαυρίου: Τα πεζοδρόμια για τα αυτοκίνητα και ο δρόμος για τους πεζούς – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Άλλαξαν οι ρόλοι στην Λεωφόρο Λαυρίου, καθώς τα αυτοκίνητα βρίσκονται στα πεζοδρόμια και οι πεζοί περπατούν στον δρόμο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστρια του enikos.gr, στην Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος των Γλυκών Νερών, ορισμένοι οδηγοί παρκάρουν συστηματικά πάνω στο πεζοδρόμιο, χωρίς να αφήνουν χώρο για τους πεζούς. Όπως καταγγέλλει η αναγνώστρια του enikos.gr, το φαινόμενο είναι καθημερινό και οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Το συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου Λαυρίου έχει συχνά πάρα πολύ κίνηση και οι πεζοί που αναγκάζονται να περπατήσουν στον δρόμο, κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα.

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Παρκάρισμα Λεωφόρος Λαυρίου

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Οδηγός λεωφορείου φέρεται να έδωσε το τιμόνι σε ανήλικη μαθήτρια – «Έχει γίνει μοντάζ, δεν είμαι αυτός» – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας οδηγός αστικού λεωφορείου καταγγέλλεται ότι επέτρεψε σε ανήλικη μαθήτρια να το οδηγήσει.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή «Τlive», ακούγεται ένας οδηγός λεωφορείου να κάνει πλάκες με ανήλικες μαθήτριες, να τραγουδάει μαζί τους και να δίνει οδηγίες σε μία μαθήτρια στην οποία φέρεται να επέτρεψε να οδηγήσει το όχημα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας που κατήγγειλε το περιστατικό, στο τιμόνι του οχήματος κάθεται ένα κορίτσι μόλις 15 ετών. «Βλέπουμε ένα κορίτσι 15-16 χρονών, το οποίο έχει πάρει το λεωφορείο, ο οδηγός είναι δίπλα. Οδηγεί ένα αστικό λεωφορείο. Κάποια είναι μέσα από τις φίλες της, γιατί το τραβάει βίντεο και το λέει κιόλας ότι “εγώ είμαι, τράβα βίντεο, γιατί εγώ οδηγώ…” κάτι τέτοιο. Είναι απαράδεκτο ότι δίνει το λεωφορείο σε ένα 15χρονο παιδί. Αν γίνει οποιοδήποτε ατύχημα από ποιον θα ζητήσουν ευθύνες; Από το παιδί που το πήρε ή από τον οδηγό; » δήλωσε η καταγγέλλουσα.

Ο καταγγελλόμενος οδηγός ακούγεται να δίνει οδηγίες στην ανήλικη ενώ μέσα στο όχημα υπάρχουν δύο τουλάχιστον άτομα, με μία κοπέλα να τραβά το βίντεο. Είναι φανερό πως όλο το περιστατικό έγινε βράδυ, καθώς τα εσωτερικά φώτα του λεωφορείου είναι αναμμένα.

«Εσύ το πας γρήγορα εε;» ακούγεται να λέει ο οδηγός. «Το έστριψα όμως δεν μπορείς να πεις. Έλα πάρε το τώρα» απαντάει η ανήλικη μαθήτρια

«Δεν είμαι εγώ» λέει ο οδηγός

Ο οδηγός, μιλώντας στον Alpha, αρνήθηκε ότι είναι ο ίδιος στο βίντεο. «Δεν είμαι εγώ αυτός, δεν είμαι εγώ αυτός. Η φωνή μου είναι ναι. Παιδιά, σας παρακαλώ, δεν είμαι εγώ εκεί. Θα με τρελάνετε; Σε αυτό έχει γίνει μοντάζ, δεν είμαι αυτός» είπε ο οδηγός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ