ΟΑΣΘ: Εντοπίστηκε ο οδηγός που επιτέθηκε σε ηλικιωμένο – Παραπέμπεται στο πειθαρχικό

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ταυτοποίησε το πρωί τον οδηγό ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να επιτίθεται λεκτικά σε ηλικιωμένο επιβάτη αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο το πρωί ο οδηγός θα λάβει στα χέρια του την κλήση σε απολογία την οποία συντάσσει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας «έχουμε ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος φέρεται να προπηλάκισε έναν ηλικιωμένο μέσα στο λεωφορείο. Ήδη συντάσσουμε την πρόσκληση ώστε να παρουσιαστεί για να απολογηθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σκόδρα, έως ότου εκδοθεί η απόφαση μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας ο οδηγός δεν πρόκειται να ανέβει στο τιμόνι. «Είτε θα πάρει τα ρεπό του, εάν δικαιούται είτε θα απασχοληθεί σε άλλο πόστο. Πάντως, δεν πρόκειται να ανεβεί σε λεωφορείο», δήλωσε ο κ. Σκόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο διαδίκτυο ο οδηγός εμφανίζεται να επιτίθεται λεκτικά σε βάρος ενός ηλικιωμένου. Μάλιστα είχε σταματήσει το λεωφορείο μόνο και μόνο για να προπηλακίσει τον ανήμπορο να αντιδράσει επιβάτη. Στο βίντεο ο οδηγός φαίνεται να ισχυρίζεται πως ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του και μάλιστα στα ρωσικά, ώστε να μη γίνει αντιληπτός. Όταν, δε, ο ηλικιωμένος επιχείρησε να αποβιβαστεί ο οδηγός του πήρε το μπαστούνι και τον υποχρέωσε να παραμείνει στο λεωφορείο προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιβάτες ότι είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος προφανώς μήπως, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ο ηλικιωμένος, πάθει κάτι λόγω της ταραχής του. Παράλληλα απείλησε και τον επιβάτη ο οποίος βιντεοσκοπούσε το απαράδεκτο περιστατικό.

Πηγή: voria.gr, thestival.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.