ΟΑΚΑ – Στέγαστρο Καλατράβα: Τι είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ στον ΑΝΤ1 για την μελέτη στατικότητας – ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντικές πληροφορίες για το κλείσιμο ΟΑΚΑ, αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, ο οποίος έχει στα χέρια του την έκθεση για την κατάσταση του στεγάστρου Καλατράβα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η έκθεση περιλαμβάνει την διαπίστωση ότι τα προβλήματα του στεγάστρου δεν αφορούν την κατασκευή αλλά την συντήρησή του και αναφέρονται στην ιδεατή στατικότητά του. Μόνο η μελέτη κόστισε 1,8 εκατ. ευρώ, και η κυβέρνηση δεν δικαιούται να πληρώσει για την συντήρηση από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Στασινός ανέφερε αρχικά ότι «δεν θα μιλούσε για το περιεχόμενο της έκθεσης» και τόνισε ότι «πρέπει κάποια στιγμή στην χώρα να αντιμετωπίζονται σοβαρά τα ζητήματα και να μην γίνονται οπτικοί έλεγχοι και να λέμε ότι θα καταστραφεί ο κόσμος ή θα πέσουν τα πάντα. Χρειάζεται μία σοβαρότητα, πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός και να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει την κατάσταση σεβόμενοι τους πολίτες».

«Τεχνικές δυνάμεις υπάρχουν και τεχνική επάρκεια υπάρχει και οι επιστήμονες που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε τακτικά τις συντηρήσεις που θα πρέπει να γίνονται» είπε κλείνοντας ο Γιώργος Στασινός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ