ΟΑΚΑ: Η αποκάλυψη για το στέγαστρο Καλατράβα σε εκπομπή του Σπύρου Σούλη – Το συντηρούσαν τρεις άνθρωποι

Ο Σπύρος Σούλης πριν από αρκετά χρόνια, στην εκπομπή του «Ζόρικα Επαγγέλματα», φαίνεται πως είχε προϊδεάσει για όσα συμβαίνουν σήμερα με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, καθώς είχε μιλήσει με ειδικούς που ήταν υπεύθυνοι για την συντήρησή του.

ΟΑΚΑ: Ο… προφητικός Χοσέ από τις «Σαββατογεννημένες» – «Αυτά τα στάδια που φτιάχνετε, θα είναι γερά;»

Το στέγαστρο Καλατράβα είναι μία κατασκευή που κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ. Τότε, για την συντήρησή του, υπήρχε μόνο μία μικρή ομάδα τριών ατόμων για την επισκευή και την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών του στεγάστρου στο ΟΑΚΑ, με υπεύθυνο τον Χρήστο Χρηστακίδη, ο οποίος είχε αναφερθεί στις ελλείψεις του προσωπικού, και ζητούσε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Ο κ. Χρηστακίδης, εξηγεί, κατά την διάρκεια της εκπομπής, πως μετά από κάθε αγώνα, η δουλειά του, μαζί με τους δύο βοηθούς του, μεταξύ άλλων, είναι να ελέγχει τους προβολείς σε περίπτωση που κάποιος έχει καεί, όπως και αν έχουν σπάσει τα τζάμια, προκειμένου να φτιαχτούν και να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά.

«Παράλληλα, σε περίπτωση που έχουν ανέβει κάποιοι είτε για να βάλουν πυροτεχνήματα, είτε για να ελέγξουν κάποια πράγματα, δεν ξέρουμε αν έχουν αφήσει κάτι ή όχι. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μία βίδα μεγέθους τριών πόντων, αυτή μπορεί να φύγει από εδώ πάνω και να “ανοίξει” ένα κεφάλι για πλάκα».

Ακόμα, αυτή η μικρή ομάδα πρέπει να ελέγχει τα ηχεία και τα «καλάθια» για σκουριασμένα συρματόσχοινα και βίδες που ενδέχεται να προεξέχουν από τα τζάμια. Συνολικά υπάρχουν 500 τόνοι βίδες που πρέπει να ελέγχονται και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 50.000 βίδες.

Ο Σπύρος Σούλης κατά την διάρκεια της εκπομπής, αναφέρει πως «παρά την επιβλητικότητα της κατασκευής, ο Χρήστος μου δίνει να καταλάβω, πως οι κίνδυνοι που παραμονεύουν από την ελλιπή συντήρηση του στεγάστρου, μπορεί να είναι μοιραίοι για τους θεατές ενός αγώνα».

Παράλληλα, στην εκπομπή είχε γίνει αναφορά και στον φωτισμό του στεγάστρου του ΟΑΚΑ, το οποίο συντηρείται από τέσσερα άτομα, με επικεφαλής τον Γιώργος Μαρανό, μια ομάδα η οποία ελέγχει 600 λάμπες συνολικού κόστους 120.000 ευρώ.

Δείτε τα πρώτα λεπτά της εκπομπής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ