Ο Θέμης Σοφός για την απεργία πείνας του Ηρακλή Κωστάρη

Ο Θέμης Σοφός για την απεργία πείνας του Ηρακλή Κωστάρη

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος, Θέμης Σοφός, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για έναν εκ των καταδικασμένων της υπόθεσης της 17 Νοέμβρη, Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας.

«Ο Ηρακλής, τον οποίο εκπροσώπησα κατά τη δίκη του 2003, όλα αυτά τα έτη εκτίει ποινή και είναι υπόδειγμα κρατουμένου. Δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή για οτιδήποτε, είναι συμμορφούμενος σε όλες τις διατάξεις και τους κανονισμούς του σωφρονιστικού κώδικα και όλοι μιλούν γι΄ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Είναι αυτό που λέμε υπόδειγμα επανεντάξιμου ή επανενταγμένου κρατουμένου», είπε ο κ. Σοφός και πρόσθεσε:

«Τι έγινε όμως; Με κάποιες άδειες εκπαιδευτικές εγγράφει στα ΤΕΙ, παρακολούθησε τις σπουδές του, αρίστευε στα μαθήματα, οι εξετάσεις του όλες είναι πραγματικά αποδείξεις ενός ανθρώπου που υπό συνθήκες κρατήσεως μπορεί και μελετά τα βράδια για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει τις εξετάσεις στα ΤΕΙ. Πλην όμως, μετά από το δυσάρεστο γεγονός της μη επιστροφής του Χρ. Ξηρού πάρα πολλά πράγματα άλλαξαν σαν οδοστρωτήρας. Λες και έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι οι οποίοι είχαν τον αγώνα τους στις συνθήκες κρατήσεως και βεβαίως και προσδοκία κάποτε να βγουν από τη φυλακή να τους αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ