Πολιτική θύελλα για την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με ένα μακροσκελές κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέλαβαν την ευθύνη της απόπειρας εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ένα άτομο από τα συνολικά 20 που βρέθηκαν στο σημείο, κατάφερε να περάσει την κεντρική πύλη, ωστόσο αστυνομικοί τον σταμάτησαν πριν φτάσει στο κτίριο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν προλάβει να πετάξουν φέιγ βολάν και να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν τελικά προσαχθούν και οι 20.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του και το υπουργείο.

Στο κείμενό τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους. Γι αυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη».

Ο Μητσοτάκης για την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Αυτή είναι η ‘κανονικότητα’ του κ. Τσίπρα

Στην απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από μέλη του Ρουβίκωνααναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

“Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η ‘κανονικότητα’ του κ. Τσίπρα”, έγραψε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση- Λόγια του αέρα τα περί ατιμωρησίας

“Λόγια του αέρα” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τα περί ατιμωρησίας του “Ρουβίκωνα”, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Όπως είπε ο υπουργός, μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι “προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα”. “Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες”, πρόσθεσε.

“Κάνει ζημιά στην κυβέρνηση” είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην αναρχική συλλογικότητα. “Υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Οχι πάντως την κυβέρνηση”. ανέφερε.

Ο κ. Τόσκας κάλεσε όποιον έχει πρόταση για νέο νομοθετικό πλαίσιο, να την καταθέσει και πρόσθεσε πως “αν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιώνυμα, περνάμε σε άλλες καταστάσεις”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής που ζητά συνεχώς την παραίτησή του λέγοντας πως ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015 ξεχνώντας τι γινόταν πριν. “Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα” σχολίασε. Υπερασπίστηκε επίσης το έργο του σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο με τα χημικά και τα άγρια επεισόδια.

Κυρίτσης: Ήσσονος σημασίας η απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Να δοθεί κανονικά άδεια στον Κουφοντίνα

«Ήσσονος σημασίας ζήτημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Δευτέρας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε «μέσα στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις».

«Το πετάω χαρτάκια είναι τελικά πετάω χαρτάκια. Το πετάω μπογιές είναι ένα σοβαρότερο αδίκημα, ένα πλημμέλημα για το οποίο δικάζεσαι για μερικούς μήνες με αναστολή» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας καλό ότι υπάρχει αυτή η νομοθεσία και ζητώντας από τη Δικαιοσύνη «να δείχνει μια αναλογικότητα στο πώς επιβάλει τις ποινές».

Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί κανονικά εκ νέου άδεια στονΔημήτρη Κουφοντίνα, γιατί όπως είπε τη δικαιούται.

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ για την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα: Οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να πυροβολήσουν – Να απαντήσει η κυβέρνηση

“Μέσα στην καρδιά της ασφάλειας της ελληνικής Δημοκρατίας είχαμε επίθεση. Πρόκειται για το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο στην ελληνική περιφέρεια”, είπε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας, για να περιγράψει την απόπειρα εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ λόγω της φύσης των υπηρεσιών που φιλοξενούνται στο κτίριο – ειδικές υπηρεσίες ξένων κρατών και η ΕΥΠ – “ακόμα και να πυροβολήσουν μπορούν οι αστυνομικοί”.

“Έσπασαν όλες οι ‘κόκκινες’ γραμμές. Είναι ένα τεράστιο θέμα πολιτικών διαστάσεων που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση” κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

Τζαβάρας στον Realfm 97,8: Η υποχωρητική στάση σε αυτές τις συλλογικότητες αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Ερωτηθείς για την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από μέλη του Ρουβίκωνα δήλωσε ότι “Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με την ένοχη συνείδηση που διατηρεί απέναντι σε αυτόν τον χώρο. Θα πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι την αρμοδιότητα που της έχει εμπιστευτεί για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη, την υπηρετεί και την ασφαλίζει από κάθε κίνδυνο. Εδώ λοιπόν φαίνεται, και αυτό το βγάζω από τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Τόσκα, ότι η υποχωρητική στάση σε αυτές τις συλλογικότητες αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης”.

“Θεωρώ ότι είναι πολιτική επιλογή και δεν ανεπάρκεια. Και οι συνδικαλιστές των αστυνομικών έχουν πει ότι αν λάβουν τη σχετική εντολή, τέτοια φαινόμενα δεν θα υπάρχουν. Ως πολιτικός και βουλευτής απαιτώ το κράτος να λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους” συμπλήρωσε.

Κικίλιας στον Realfm 97,8: “Η κυβέρνησηκάνει πλάτες στον Ρουβίκωνα

“Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στον Ρουβίκωνα. Την βολεύει αυτή η κατάσταση. Φαίνεται από τον τρόπο που δεν αντιδρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και από τον τρόπο που καλύπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όλα τα στελέχη τη δράση του Ρουβίκωνα, ότι αυτή η δράση τους βολεύει” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Γεννηματά: Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι εφορμούν από σήμερα και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

«Τα περιστατικά βίας και ανομίας είναι πλέον καθημερινά, ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι εφορμούν στα κέντρα των πόλεων, σε δημόσια κτίρια, σε Πανεπιστήμια από σήμερα και στοΥπουργείο Δημόσιας Τάξης» αναφέρει σε δήλωσή της από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά.

«Η επίθεση στους αστυνομικούς εδώ στην Θεσσαλονίκη ξεχείλισε το ποτήρι. Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι τρομοκρατούν με την ανοχή της Κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι υπάρχουν σχέσεις στοργής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων» προσθέτει η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα το δικαίωμα στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι και οι αστυνομικοί θα αισθάνονται ασφαλείς και απερίσπαστοι θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό τους και είμαστε αποφασισμένοι έμπρακτα να στηρίξουμε το δύσκολο έργο τους» καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ