Τζαβάρας στον Realfm 97,8: Η υποχωρητική στάση σε αυτές τις συλλογικότητες αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Ερωτηθείς για την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από μέλη του Ρουβίκωνα δήλωσε ότι “Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με την ένοχη συνείδηση που διατηρεί απέναντι σε αυτόν τον χώρο. Θα πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι την αρμοδιότητα που της έχει εμπιστευτεί για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη, την υπηρετεί και την ασφαλίζει από κάθε κίνδυνο. Εδώ λοιπόν φαίνεται, και αυτό το βγάζω από τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Τόσκα, ότι η υποχωρητική στάση σε αυτές τις συλλογικότητες αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης”.

“Θεωρώ ότι είναι πολιτική επιλογή και δεν ανεπάρκεια. Και οι συνδικαλιστές των αστυνομικών έχουν πει ότι αν λάβουν τη σχετική εντολή, τέτοια φαινόμενα δεν θα υπάρχουν. Ως πολιτικός και βουλευτής απαιτώ το κράτος να λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό είπε ότι “Πιστεύω ότι η συμφωνία έχει κλείσει, αυτό το δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο κ. Ντιμιτρόφ με τον δικό μας υπουργό των Εξωτερικών. Η πολιτική μας θέση έχει διατυπωθεί και είναι ξεκάθαρη. Αυτό που για εμάς έχει σημασία είναι να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα κατά τρόπο που να μην τραυματίζεται η ιστορική συνείδηση και το πατριωτικό και εθνικό φρόνημα του κόσμου”.

“Επιλέγει η κυβέρνηση την επίλυση αυτού του ζητήματος, γιατί αρχικά πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσει ρήγμα στη ΝΔ και τελικώς βρίσκεται προ του φάσματος του να τραυματιστεί θανάσιμα” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ