Ο πιο «ανατρεπτικός» μαθητής

Ο πιο «ανατρεπτικός» μαθητής

 

Το όνομά του συνοδεύεται από το προσωνύμιο «Ανατρεπτικός». Κι αυτό γιατί ελπίζει ότι θα φέρει την ανατροπή στη μουσική σκηνή με τραγούδια που σχολιάζουν κοινωνικά προβλήματα της εποχής.

Ο λόγος για τον Βασίλη Γούρναρη, έναν μαθητή της Γ’ Λυκείου, που αν και βιώνει το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, έχει επιλέξει να αφιερώνει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του στη δημιουργία τραγουδιών που σχολιάζουν τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής.

Το τραγούδι, όπως δηλώνει, είναι η μεγάλη του αγάπη. «Ήθελα να γράψω στίχους και να τραγουδήσω για ό,τι με στεναχωρούσε και με προβλημάτιζε. Έτσι ξεκίνησα να γράφω στίχους με τη μητέρα μου για τα προβλήματα της κοινωνίας μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στόχος τους είναι, όπως τονίζει, «να ευαισθητοποιήσουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας μας και να δώσουμε πολύτιμες συμβουλές».

Όπως προσθέτει, «το 99% των τραγουδιών μιλάνε για έρωτα, αγάπη, χωρισμό. Γιατί να μην υπάρχουν και τραγούδια που αντί να μας κάνουν να χορέψουμε, να μας προβληματίσουν και να μας κάνουν να σκεφτούμε θέματα σοβαρά κοινωνικά;».

Στα θέματα που τον απασχολούν συγκαταλέγονται η αντισύλληψη, τα προβλήματα των φυλακισμένων και η μάστιγα των ναρκωτικών. Το τραγούδι του «Γκρι εφιάλτης» είναι η ιστορία ενός φυλακισμένου που μετάνιωσε για τα σφάλματά του, μα η τιμωρία του είναι να μείνει για δέκα χρόνια στη φυλακή. Στο τραγούδι του «Ρουά ματ» παρουσιάζει έναν υποτιθέμενο διάλογο με έναν έμπορο ναρκωτικών: «Προσπαθείς ψεύτικα αισθήματα να μου πουλήσεις, με τις ουσίες σου δεν θα με φυλακίσεις».

«Αν ακούγαμε όλοι μας από μικροί τραγούδια που να μας αποτρέπουν από τα ναρκωτικά κάποιοι θα είχαν γλυτώσει από την παγίδα του θανάτου», παρατηρεί ο νεαρός μουσικός.

Έχει σπουδάσει επτά χρόνια αρμόνιο και θεωρία. Στα πρώτα του μουσικά βήματα έχει επιλέξει το προσωνύμιο «Ανατρεπτικός». «Αρχικά σκέφτηκα το ψευδώνυμο “οπισθοδρομικός”, δηλαδή αυτός που δεν θέλει να συμβαδίσει με τα δρώμενα της κοινωνίας. Στη συνέχεια καταλήξαμε με τη μητέρα μου στο “Ανατρεπτικός”. Ελπίζουμε ότι θα φέρουμε την ανατροπή στη μουσική σκηνή», εξηγεί.

Σύντομα ο Βασίλης με τη μητέρα του θα ηχογραφήσουν και άλλα τραγούδια, θέλοντας να μοιραστούν σκέψεις, φόβους και προβληματισμούς, όπως οι αυτοκτονίες που όλο και αυξάνονται. Στη συνέχεια σκοπεύουν να απευθυνθούν σε δισκογραφικές εταιρείες, «αλλά τι θα απαντήσουν όταν τους πούμε ότι έχουμε γράψει τραγούδια για τη φυλακή, τα ναρκωτικά, τις αυτοκτονίες;», αναρωτιέται.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ