Ο περιφερειάρχης Κρήτης ζητά να κηρυχτεί το Οροπέδιο Λασιθίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζητά μέσω εγγράφου του προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα την κήρυξη του Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε επίπεδο προσβασιμότητας αλλά και στους εγκλωβισμούς ιδιαίτερα στις κτηνοτροφικές περιοχές, στην πτώση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Δήμος, αναφέρει ο κ. Αρναουτάκης , στον οποίο παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου όπου το σύνολο του χιονιού που δέχθηκε σε πολλές περιοχές υπερβαίνει το ένα μέτρο. Έχουμε ήδη αποστείλει σημαντική βοήθεια σε μηχανήματα έργου και σε προσωπικό προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό πολλών χωριών. Για αυτούς τους λόγους συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για τον καλύτερο συντονισμό και στήριξη του Δήμου».

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, παρόλο την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Οροπεδίου υπέβαλε αίτημα για την κήρυξη του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καταλήγει :

«Για τους λόγους αυτούς θεωρείται αναγκαίο να εκδώσετε απόφαση για την κήρυξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω τοπικής καταστροφής μικρής έντασης».

Διαβάστε επίσης.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και ποιοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί

Πού θα χιονίσει την Παρασκευή – Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ