Ο Λυμπερόπουλος στον Realfm 97,8 για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την Uber

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Uber και ομοειδών της εταιρειών.

“Η σημερινή απόφαση λέει ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και ότι οι διαμεσολαβητές ασκούν υπηρεσία μεταφοράς” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπερόπουλος σημειώνοντας ότι “είναι μία νίκη που ξεκίνησε από τα ταξί της Ευρώπης και πρωταρχικά από τη χώρα μας”.

“Η άποψη η δική μου και αυτή τους έπεισε όλους ακόμα και τον σύμβουλο της ΕΕ είναι ότι πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί λειτουργείας του κάθε κράτους μέσα από την οδηγία της ΕΕ, ότι οι αστικές μεταφορές ασθενοφόρα και αστικά λεωφορεία δεν απελευθερώνονται ούτε κατά το έργο, ούτε κατά τις άδειες, αλλά μόνο με πληθυσμιακή αναλογία. Αυτό έπειτα από τέσσερα – πέντε συμβούλια, και αφού έστειλα γραπτώς τις προτάσεις, με πέντε δικηγόρους προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ήταν πρόταση της Ελλάδας. Η απόφαση λέει καθαρά ότι οι διαμεσολαβητές, είτε είναι σε ταξί είτε είναι ΙΧ, κάνουν αστική μεταφορά. Η αστική μεταφορά έχει συγκεκριμένη νομοθεσία κάθε χώρας, που πρέπει να εφαρμόζεται” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ