Ο “ληστής με το σημείωμα” χτυπά τράπεζα στην Καλαμαριά – Βίντεο-ντοκουμέντο

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις του “ληστή με το σημείωμα” βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για εικόνες από τη ληστεία που διέπραξε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, στις 18 Αυγούστου.

Ο “ληστής με το σημείωμα” εν δράσει

Στο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται ο δράστης να εισβάλει σε υποκατάστημα τράπεζας, φορώντας μία ιατρική μάσκα. Πλησιάζει το ταμείο και αρχικά φαίνεται ότι ζητάει πληροφορίες από την υπάλληλο. Ωστόσο, δευτερόλεπτα μετά επιστρέφει και δείχνει στην ταμία ένα σημείωμα που γράφει: “δώσε τα λεφτά – ληστεία”.

Εκείνη τη στιγμή, μάλιστα, ο δράστης δείχνει στην υπάλληλο το όπλο που είχε στη ζώνη του. Εκείνη, τρομάζει και του δίνει ποσό 7.200 ευρώ, που είχε στο ταμείο.

Στη συνέχεια ο ληστής φεύγει ατάραχος από την τράπεζα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους υπόλοιπους υπαλλήλους και τους δύο πελάτες, που βρίσκονταν στο υποκατάστημα. Όταν ο δράστης έφυγε, η ταμίας φωνάζει και ενημερώνεται η Αστυνομία.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τον δράστη, αξιοποιώντας οπτικό υλικό. Χθες το πρωί, κατάφεραν να τον συλλάβουν έξω από το σπίτι του, στην Καλαμαριά.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως έκανε την ληστεία γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο της ΕΡΤ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ