Ο Καραμέρος στον Realfm 97,8: Με τη θηλιά της χρεοκοπίας γίνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα

“Θέλει πολύ σκληρές πολιτικές αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, θέλει πραγματικές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ούτε την τελευταία δεκαετία, την εποχή των μνημονίων όπου έγιναν μόνο περικοπές και ελάχιστες μεταρρυθμίσεις” είπε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, αναφερόμενος στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη φονική κακοκαιρία.

“Η Περιφέρεια Αττικής έχει 508 εκατ. ευρώ αντιπλημμυρικά έργα, το 23% των έργων, το 23% των έργων που έχει σε εξέλιξη, είτε εκπονεί μελέτες, είτε έχει δημοπρατήσει, είτε έχει υπό εκτέλεση έργα. Για να φτάσει να γίνει ένα αντιπλημμυρικό έργο πρέπει να περάσει από το δασαρχείο, να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να γίνουν οι προσφυγές από τους πολίτες γιατί απαλλοτριώνονται εκτάσεις” σημείωσε ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε:

“Πρέπει να κάνουμε αποσφράγιση ρεμάτων και απαλλοτριώσεις οικιών, αλλά αυτό έχει τεράστιο πολιτικό κόστος… Με τη θηλιά της χρεοκοπίας και με τη θηλιά της προσδοκίας της ανάπτυξης γίνονται καθημερινά μικρά ή μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.