Ο καιρός των επόμενων ημερών – Η πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό στον Realfm 97,8

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 έδωσε το στίγμα για τον καιρό των επόμενων ημερών.

“Δεν έρχεται τίποτα σπουδαίο, θα έχουμε ανάπαυλα με δύο ημέρες ηλιοφάνειας στην Αττική. Επικεντρώνομαι στην Αττική γιατί εδώ δημιουργήθηκαν τα πολλά προβλήματα. Ωστόσο και σήμερα είχαμε παγωνιά σε ολόκληρη τη χώρα. Σκέψου, ότι στην Φθιώτιδα είχαμε -18 στο Λευκοχώρι και -15 στο Μαύρο Λιθάρι στην Φωκίδα, -12 στην Θήβα, -11 στο Κιλκίς, -8 Πάρνηθα, -3 στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, -3 στα Βόρεια της Αττικής. Το χιόνι που έχει πέσει έγινε πάγος και φοβάμαι ότι θα κάνουμε αρκετές ημέρες για να εκχιονιστεί αυτό. Το Σάββατο περιμένουμε να βρέξει και μια βροχή μας σώζει” περιέγραψε.

Αττική Οδός εγκαταλελειμμένα οχήματα

“Αύριο θα ανέβει ο υδράργυρος, αναμένουμε να φτάσουμε τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεπεράσουμε τους 11-12. Μαζί με την βροχή από το Σάββατο και μετά, νομίζω θα έχουμε μια επιστροφή στην κυκλοφοριακή κανονικότητα” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το θέμα των ημερών με την έγκαιρη πρόβλεψη από πλευράς μετεωρολόγων του φαινομένου απάντησε ότι “Η ΕΜΥ είχε εκδώσει μέρες πριν δελτίο έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με χρώμα κόκκινο. Αυτό σημαίνει συναγερμός, έλεγε ότι από Δευτέρα το πρωί θα φτάσει η κακοκαιρία στην Αττική και τα εντονότερα φαινόμενα θα είναι από το μεσημέρι. Ο καιρός δεν είναι τρένο να έχει ακριβή ώρα άφιξης”.

“Είχα εκδώσει από την προηγούμενη ημέρα χάρτη χιονόστρωσης στην Αττική με ακρίβεια θα έλεγα εκ των υστέρων, έδινα 10-20 πόντους στο κέντρο της Αθήνας και περισσότερο βέβαια στα βόρεια. Όλοι οι μετεωρολόγοι το λέγαμε, το ξέραμε και μέσα από τα social και την τηλεόραση λέγαμε για αυτή την ισχυρή κακοκαιρία” υπογράμμισε ο Τάσος Αρνιακός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ