Ο Γολγοθάς μιας βαριά άρρωστης γυναίκας

Ο Γολγοθάς μιας βαριά άρρωστης γυναίκας

Μόλις οι εργαστηριακές εξετάσεις «έδειξαν» πως η 29χρονη έπασχε από λευχαιμία, έσπευσε να προμηθευτεί το πρώτο φάρμακο που έπρεπε να της χορηγηθεί από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Άμεσα, η θεράπων γιατρός «έγραψε» το φάρμακο το οποίο όμως δεν υπήρχε στο απόθεμα του φαρμακείου του νοσοκομείου.

Με την ένδειξη ότι το φαρμακείο του νοσοκομείου «στερείται» του συγκεκριμένου φαρμάκου στα συνοδευτικά έγγραφά της, η ασθενής επισκέφθηκε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ώστε να πάρει από εκεί το φάρμακο.

Εκεί όμως βρέθηκε μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη, σύμφωνα με το onlarissa.gr. Οι υπάλληλοι την ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να της το χορηγήσουν, καθώς αυτό απαγορεύεται από πρόσφατη εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, η οποία πρακτικά εφαρμόζει υπουργική απόφαση που καθιστά σαφές ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σταματούν να χορηγούν φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης σε ασθενείς και ότι οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία.

Η υπόθεση έφθασε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κώστα Γιαννακόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τους διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Μητσιό και κ. Μακρή ζητώντας την παρέμβασή τους.

Έπειτα από μέρες ταλαιπωρίας, η γυναίκα τελικά όχι μόνον κατάφερε να πάρει από το φαρμακείο του νοσοκομείου το φάρμακο που τόσο είχε ανάγκη, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για τη διόρθωση διάταξης, η οποία έφερε σε δυσχερή θέση χιλιάδες συμπολίτες με βαριές ασθένειες ή χρόνια πάσχοντες.

«Μετά τις δικές μας διαμαρτυρίες αλλά και άλλων από άλλες περιοχές της χώρας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο κατάλαβαν ότι πρέπει να αλλάξουν ρότα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να συντάσσουν νέα υπουργική απόφαση που να ανακαλεί την προηγούμενη» εξήγησε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα με δηκτικό τρόπο συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί να αντιμάχονται δύο υπηρεσίες που έχουν τον ίδιο προϊστάμενο, δηλαδή το υπουργείο Υγείας».

Πηγή: onlarissa.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ