Ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε συγνώμη

Ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε συγνώμη

Τον δήμο Βιάννου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Γερμανίας κ. Dolt, λίγα μόλις 24ωρα μετά από την ολοκλήρωση του συνεδρίου για τις θηριωδίες των Ναζί στην περιοχή.

Στο Δημαρχείο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κ. Αριστομένης Συγγελάκης , ο Αντιδήμαρχος κ. Νικήτας Γιαμαλάκης, η πρόξενος της Γερμανίας στο Ηράκλειο κ. Ζουριδάκη Μαριάννα, καθώς επίσης το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γερμανικών Επανορθώσεων κ. Αριστομένης Συγγελάκης και οι επιζήσαντες από τις εκτελέσεις πατήρ Εμμανουήλ Στρατάκης και ο κ. Ιωάννης Συγγελάκης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε το Γερμανό Πρέσβη, του εξέθεσε αναλυτικά τα γεγονότα που διαδραματιστήκαν 70 χρόνια πριν στην Βιάννο τονίζοντας ότι παραμένει πάντα ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και απονομής της δικαιοσύνης προς τα θύματα των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Στην συνεχεία τον λόγο πήρε  ο Γερμανός Πρέσβης, ο όποιος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αλλά και ως Γερμανός Πολίτης είπε ότι η παρουσία του στη Βιάννο έχει να κάνει με τον σεβασμό απέναντι στα θύματα τονίζοντας ότι αυτές οι πληγές δεν μπορούν να κλείσουν ποτέ.

Συνεχίζοντας είπε ότι έρχεται ως φίλος της χώρας μας και ευχήθηκε ποτέ πια να μην ξανασυμβούν τέτοιες βαρβαρότητες τις οποίες έχει υποστεί  και η Γερμάνια.

Στο θέμα των αποζημιώσεων ο Γερμανός  Πρέσβης ξεκαθάρισε ότι αυτό έχει κλείσει νομικά.

Πηγή: creteplus.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ