Ο Εισαγγελέας αρνείται νέα άδεια στον Κουφοντίνα – Κούρτοβικ: «Δέχεται ενορχηστρωμένη πολεμική»

της Άννας Κανδύλη

Σε «ενορχηστρωμένη πολεμική» που έχει εξαπολυθεί εναντίον του Δημήτρη Κουφοντίνα, αποδίδει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, την άρνηση του Εισαγγελέα να του χορηγηθεί νέα άδεια στις 28 Φεβρουαρίου, όπως αιτήθηκε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κ. Κούρτοβικ:

«Την 19/2/2019 , συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου , η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων, με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019 στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.

Κατά την συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.»

Ζητά μετάθεση από τους φούρνους

Η κ. Κούρτοβικ αναφέρει ακόμη ότι «για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του» ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τρομοκρατικές ενέργειες της 17Ν , θα ζητήσει να εργαστεί σε άλλο πόστο κι όχι στους φούρνους των φυλακών όπου η κάθε ημέρα εργασίας θα μετράει ως τρεις , σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ενημερώνουμε ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού.».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.