Ο εφιάλτης της γυναίκας από το Καμερούν στα χέρια του αστυνομικού – Η γνωριμία, οι βιασμοί και η απόπειρα αυτοκτονίας

Τον τρόπο που ο αστυνομικός την προσέγγισε και άρχισε να της παίρνει χρήματα περιέγραψε η γυναίκα από το Καμερούν, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εμπορίας ανθρώπων και βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον ένστολο, ο οποίος και συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» το απόγευμα του Σαββάτου (30/9).

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός την πλησίασε στην περιοχή όπου η ίδια εκδιδόταν. Φορούσε κανονικά την στολή του και την έπεισε ότι μπορεί να την προστατεύσει και να της βγάλει τα απαραίτητα χαρτιά, ώστε να μην κινδυνεύει να απελαθεί στη χώρα της.

Η ίδια τον πίστεψε, ενώ ξεκίνησε να ζει μαζί του στο ίδιο σπίτι. Στην αρχή, όπως κατήγγειλε, ο αστυνομικός της ζητούσε κάποια λίγα χρήματα, με την πρόφαση ότι ο μισθός του ήταν χαμηλός. Μετά, όμως, άρχισε να παίρνει όλα τα χρήματα, που κέρδιζε η αλλοδαπή γυναίκα.

Η ίδια δεν άντεξε τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του αστυνομικού, ο οποίος ασκούσε σε βάρος της ψυχολογική και σωματική βία και την βίαζε συστηματικά. Σε μία κίνηση απελπισίας, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους με σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή της. Τότε, ο ένστολος την προσέγγισε ξανά και ισχυρίστηκε ότι δεν θα την πειράξει ξανά. Η γυναίκα, όμως, τον κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να συλληφθεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες τo Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικός για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα (30-09-2023) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω υπηρεσία εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα η οποία, παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ